18 / 05 / 2024

kiracı çıkarma süreci

kiracı çıkarma süreci

Kiracıyı tahliye nedenleri arasında; gayrimenkulün zorunlu tadilatı yer alıyor. Evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci dahilinde, kiracının tahliyesi istenebiliyor. İşte evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci...

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022!

Kiracısını evden çıkarmak isteyen mal sahipleri kiracıyı çıkartma şartlarını ve süresini araştırıyor. İşte ev sahibinin kiracıyı evden çıkarma süresi 2022...

Sudan bahanelerle kiracı çıkarma dönemi bitti!

Mülk sahiplerinin, ‘Almanya’dan oğlum gelecek, akrabam oturacak’ gibi kiracı çıkarmak için söylediği sözler yargı frenine takıldı. Haksız yere kiracı çıkarma dönemi Yargıtay kararıyla sona erdi.

Konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle konut kredisi kullanmak istedikleri bankaya başvuru yapması gerekiyor. İşte, konut kredilerinde ekspertiz raporu süreci!

2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

2b araziler; orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış alanlar olarak ifade ediliyor. Peki, 2b arazilerin satış süreci nasıl işler?

Kiracıyı çıkarma süresi!

Kiracılık sözleşmesi, kiralayan ve kiracı tarafından ancak belli koşullarda feshedilebiliyor. Mal sahibi tarafından kiracının maldan çıkarılabilmesi için yine bazı sürelere dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kiracıyı çıkarma süresi..

Yenişehir-Bilecik yolunun yeni ihale süreci başladı!

Yenişehir ile Bilecik arasındaki 40 kilometrelik mesafeyi 32 kilometreye indirecek duble yolda yarım kalan çalışmalar için yeniden ihale süreci başlatıldı.

Halkalı- Kapıkule tren hattında ÇED süreci başladı!

Türkiye'nin en büyük demiyolu projelerinden biri olan Halkalı- Kapıkule tren hattı ÇED süreci başladı. TCDD tarafından inşa edilecek hızlı tren hattının güzergâh ve etki alanlarıyla ilgili ise halk görüşleri toplanacak.

Ortaklığın giderilmesi dava süreci!

Ortaklığın giderilmesi davası ile paylı mülkiyete sahip olan paydaşlardan her biri, paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, ortaklığın giderilmesi dava süreci nasıl işler?

İnşaat ruhsatı alım süreci!

İnşaat ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için verilen izin oluyor. Peki, inşaat ruhsatı alım süreci ne kadar sürer?

Kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Kentsel dönüşümde riskli binası yıkılan hak sahiplerine devlet tarafından finansal destek sağlanıyor. Peki, kentsel dönüşümde faiz desteği nasıl alınır? İşte, kentsel dönüşüm kredi faiz desteği süreci!

Körfez Tüp Geçiş projesinin ÇED süreci başladı!

Hükümetin 2011'de açıkladığı 35 İzmir projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçiş Projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. Qrojeyle Körfez altından yapılacak batırma tünelle kentin iki yakası Marmaray benzeri bir sistemle birbirine bağlanacak

kiracı çıkarma süreci Haberi

kiracı çıkarma süreci

Evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci!

Gayrimenkul sahipleri, kiracılarını her istediği zaman evden çıkaramıyor. Ev sahibinin kiracısından evin tahliyesini isteyebilmesi için, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması gerekiyor.


Bu haklı nedenler arasında, kiracının borcunu ödememesi, mal sahibi olarak bu eve ihtiyaç duyulması, ihtar, icra takibi ve zorunlu gayrimenkul tadilatı.


Yukarıda belirtilen, sözleşme bitmeden evi tahliye nedenleri arasında evde tadilat yapımı da yer alıyor. Kanuna göre evde tadilat yapımı ve kiracı çıkarma süreci şu şekilde işliyor;


Gayrimenkul için ciddi bir tadilat yapılacaksa, kiracıdan evin tahliyesi istenebiliyor. Örneğin konutun deprem yönetmeliğine uygun olmaması halinde, yıkılma tehlikesi teşkil ediyorsa ya da restorasyon yapılacaksa kiracının evden çıkması istenebilir.





Işıl Seren...