27 / 04 / 2024

kiracı dask yaptırabilir mi

kiracı dask yaptırabilir mi

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta olan DASK zorunlu sigortalar arasında yer alıyor. Peki, taşınmaz malın kiraya verilmesi durumunda DASK kimin adına yapılır? Kiracı DASK yaptırmak zorunda mı?

Zorunlu deprem sigortasını kiracı yaptırabilir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak tanımlanıyor. Sigortayı ev sahiplerinin yaptırması gerekiyor. Peki, söz konusu zorunlu deprem sigortasını kiracı yaptırabilir mi?

Kiracı DASK yaptırabilir mi?

Zorunlu Deprem Sigortası genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Kiracı DASK yaptırabilir mi? İşte yanıtı..

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

DASK'lı bina sayısı artıyor! 11 milyon 670 bin konut sigortalı!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evlerini DASK yaptıranların sayısı her geçen gün  artmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 11 milyon 670 bin konutun sigortalı olduğu tespit edildi.

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

DASK depremden bu yana 17 milyardan fazla hasar ödemesi yaptı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL hasar ödemesi yaptı.

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Ev sahibi kiracıdan boya parası isteyebilir mi? Evde bozulan eşyaları kiracı mı yaptırır yoksa ev sahibi mi yaptırır?

Kiracılar, kendilerine kiralanan mülk üzerinde hangi haklara sahip olduklarını araştırmaktadırlar. Bundan dolayı da pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuya dair araştırılan detaylar!

DASK yaptıracaklar aman bu detaylara dikkat! DASK yaptırma oranında artış oldu mu?

DASK son dönemde gündeme olan konulardan biri. DASK yaptıracak vatandaşlar için bazı bilgiler paylaşıldı. İşte detaylar!

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Kiracı deprem testi yaptırabilir mi? Kiracılar yaşadığı evin depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenir?

Merkez üstü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde de etkili olan iki büyük deprem sonrası herkesin dilinde deprem testi dolaşmaya başladı. Peki kiracılar bu testi yaptırabilir mi? İşte detaylar!

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden sonra, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın önemi bir kere daha anlaşıldı.  Türkiye'yi hüzne boğan 2 depremin ardından DASK yaptıranlara bakıldığında poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.

kiracı dask yaptırabilir mi Haberi

kiracı dask yaptırabilir mi

Kiracı DASK yaptırmak zorunda mı?

DASK, zorunlu sigortalar arasında yer alıyor. Depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılayan zorunlu deprem sigortası ile bina tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alınıyor.


Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta olan DASK genel anlamıyla, belediye sınırları içinde kalan meskenler için geliştirilmiş bir sigorta sistemidir.


6305 sayılı Afet Sigortaları kanunu gereğince, aşağıda tanımlanmış binalar güvence altına alınır:


Tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tâbi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamındaki bağımsız bölümler

Bu binaların içinde yer alan ve ticarethane, büro ve benzeri amaçlarla kullanılan bağımsız bölümler

Doğal afetler nedeniyle devlet tarafından...