03 / 05 / 2024

kiracı dask yaptırmak zorunda mı

kiracı dask yaptırmak zorunda mı

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortasının tüm binalar için yapılmış olması gerekiyor. Aksi halde taşınmaz hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi işlem yapılamıyor. Peki, kiracılar dask yaptırmak zorunda mı?

Kiracı DASK yaptırmak zorunda mı?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta olan DASK zorunlu sigortalar arasında yer alıyor. Peki, taşınmaz malın kiraya verilmesi durumunda DASK kimin adına yapılır? Kiracı DASK yaptırmak zorunda mı?

İslam Memiş'ten kendi evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye!

Son zamanlarda konut fiyatları ve inşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de kendini evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye verdi. İşte İslam Memiş'in o paylaşımı...

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Ev sahibi, eski kiracısından tadilat parası istedi, mahkemeye başvurdu! Bakın mahkeme ne karar verdi...

İstanbul’da bir ev sahibi 10 yıl sonra kiracısını evden çıkardı. Kiracının evi boşaltmasının ardından evinde tadilat yaptırmak isten ev sahibi tadilat parasının yarısını kiracısından istedi. 

Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur? Karavan yapmak için en uygun araç hangisi?

Karavan son dönemde birçok tatilcinin gözdesi konumunda. Gezerek seyahat etmeyi isteyen ve aynı zamanda kalacak yer sıkıntısı çekmek istemeyenler karavan tatillerine yöneliyorlar. Peki “Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur?” İşte detaylar!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

DASK yaptıracaklar aman bu detaylara dikkat! DASK yaptırma oranında artış oldu mu?

DASK son dönemde gündeme olan konulardan biri. DASK yaptıracak vatandaşlar için bazı bilgiler paylaşıldı. İşte detaylar!

Deprem sigortası yaptırmak mecbur mu? Evi su bastı DASK karşılar mı?

DASK hakkında pek çok nokta merak edilmektedir. İşte bu konuda sorulan sorular ve onların yanıtları!

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

Konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 önemli tavsiye!

İstediğiniz evi aldınız ve evinizi güvence altına almak için konut sigortası yaptırmaya karar verdiniz. Karar verdiğiniz, sigortanın hangi teminatları kapsadığını, fiyatının nasıl hesaplandığını, eşyalarınızı nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? İşte konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 tavsiye.

20 soruda DASK!

Manisa ve Elazığ’da meydana gelen depremler zorunlu deprem sigortasını tekrar gündeme getirdi. Zorunlu deprem sigortası olan konut sayısı 9.5 milyon oldu. Peki DASK yaptırmak zorunlu mu?, DASK hasar bedeli ve tazminat ödemesi nasıl hesaplanır? İste DASK hakkında her şey...

kiracı dask yaptırmak zorunda mı Haberi

kiracı dask yaptırmak zorunda mı

Kiracılar DASK yaptırmak zorunda mı?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Bu sigortanın tüm binalar için yapılmış olması gerekiyor. Aksi halde taşınmaz hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi işlem yapılamıyor. 


Peki, bir eviniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi düşünelim. Bu durumda DASK masraflarını kim öder? Kiracılar DASK yaptırmak zorunda mı?


DASK poliçesi, ev sahibi adına yapılıyor. Bu nedenle kiracılar için zorunlu deprem sigorta poliçesi düzenlenmiyor. Ancak bu süreçte kimi mal sahipleri DASK poliçesinin masraflarının da kiracı tarafından ödenmesini isteyebiliyor.


Buna göre kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırmış oluyor.


DASK masrafları:

DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve...