07 / 05 / 2024

kiracı demirbaş giderleri öder mi

kiracı demirbaş giderleri öder mi

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının yapacağı masraflar yalnız kira bedeli ve abonelik masrafları olmuyor. Peki, apartman ve kiralık evdeki masrafları kim karşılar? Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Kabul etmeyene evi kiralamıyorlar! Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında yeni kriz: Teminat senedi!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ev sahibi evdeki ankastre gibi demirbaşlar için ‘teminat senedi’ istemeye başladı. Kabul etmeyene ise evi kiralamıyorlar. İşte detaylar...

Kiracılar dikkat! Bu giderleri ödemek zorunda değilsiniz!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bu haftaki köşesini kiracıların haklarına ayırdı. İşte Oya Armutçu'nun o köşe yazısı...

Kiracı apartmandaki onarım için ödeme yapar mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kiracıyım. Demirbaşlara yapılan onarımlarla ilgili tarafıma yazılı bilgi vermesini talep ettim. Yönetim, ‘sen bizim muhatabımız değilsin’ diye yazı vermekten kaçınıyor. Kiracının bunları ödemesi gerekir mi?' sorusunu cevapladı.

Asansör demirbaş mıdır?

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

Aidat ve demirbaş ödemesinde mülk sahibinin sorumluluğu!

İsmail KİBİCİ “Site ve Apartman Genel Gider ve Demirbaş Aidatlarından Esasen Mülk Sahiplerinin sorumlu olduğunu “ belirterek “ Mal sahibi ile kiracı arasında düzenlenecek kira sözleşmelerine “ dikkat çekmektedir.

Dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür. Peki, dükkan kiracısı kirayı ödemiyor ne yapmalıyım, diyorsanız işte yanıtı..

Kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı aleyhine düzenleme yasağı nedir?

Apartman giderlerini kiracı mı öder?

Apartmanda ortak alanların giderleri apartman sakinleri tarafından ödeniyor. Hani giderlerin nasıl ve kim tarafından ödenmesi gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kiracı varsa apartman giderlerini kiracı mı öder?

Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının yapacağı masraflar yalnız kira bedeli ve abonelik masrafları olmuyor. Peki, apartman ve kiralık evdeki masrafları kim karşılar? Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiralanan evlerde yaşanan demirbaş sorunlar arasında kombi arızası hususu da bulunuyor. Kiracı ve mal sahibi bu masrafların kim tarafından ödenmesi konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Peki, kombi bakımı kiracıya mı ait?

Kiracı demirbaş öder mi?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, kiracının ödemesi gereken bazı giderler bulunuyor. Kiracı, temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı demirbaş öder mi?

Kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Kat malikleri, apartman işletme giderlerine eşit olarak; apartman demirbaş giderlerine ise kendi arsa payı oranında katılmak ile yükümlü oluyor. Peki, kiracı bina demirbaş ücreti ödemeli mi?

Kiracı neyi öder?

Bir mesken için ödenmesi gereken giderler aidat giderleri ve demirbaş giderleri olmak üzere ikiye ayrılabiliyor. Peki, kiracının apartmanda ödemekle yükümlü olduğu giderler neler? Kiracı neyi öder?

kiracı demirbaş giderleri öder mi Haberi

kiracı demirbaş giderleri öder mi

Kiracı demirbaş giderleri öder mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının yapacağı masraflar yalnız kira bedeli ve abonelik masrafları olmuyor. Kiracı hem kiraladığı ev için hem de anagayrimenkulün ortak alanları için de birtakım masrafları ödemek ile mükellef oluyor.


Kiracılar, günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, bahçıvan, ortak kullanımda olan elektrik ve su gibi giderleri karşılamak ile yükümlü oluyor.


Apartmana dair olan masrafların kim tarafından ödeneceği hususunu özetlersek: apartmanın kendisi ile yapılan değişiklikler; tadilatlat kat maliki tarafından karşılanıyor; Buna karşılık günlük hizmet giderleri ise kiracılar tarafından karşılanıyor.


Peki, kiralanan evde yapılan masraflar kim tarafından karşılanır? Kiracı demirbaş giderleri öder mi?


Türk Borçlar Kanunu gereğince demirbaşların iyi halde tutulmasını gerektiren masraflar kiracıya ait oluyor. Ancak demirbaş içerisinde bulunan parçaların değişikliği ve kullanım ömrünü tamamlaması nedeni ile oluşan yüklü...