22 / 05 / 2024

kiracı demirbaş sorumlu

kiracı demirbaş sorumlu

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, kiracının ödemesi gereken bazı giderler bulunuyor. Kiracı, temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı demirbaş öder mi?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Kiracının gayrimenkul sahibine karşı sorumlulukları nelerdir?

Mülk sahipleri ile kiracıların birbirlerine karşı bir dizi yasal ve ahlaki sorumluğu bulunuyor. Peki bu sorumluklar neler? İşte detaylar...

Kabul etmeyene evi kiralamıyorlar! Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında yeni kriz: Teminat senedi!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlıkları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ev sahibi evdeki ankastre gibi demirbaşlar için ‘teminat senedi’ istemeye başladı. Kabul etmeyene ise evi kiralamıyorlar. İşte detaylar...

Konut sitelerinde kiracılar aidattan sorumlu mu?

Takvim Gazetesi yazarlarından Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında konut sitelerinde kiracı tarafından ödenmeyen aidatın ev sahiplerinden istenip istenemeyeceğini kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Kiracı asansör giderlerinden sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki asansör giderlerinin kiracıya mı ev sahibine mi ait olduğunu kaleme aldı.

Kiracı ortak alan masraflarından sorumlu mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, apartman kapısı değiştirilmesi, görüntülü diyafon yerleştirilmesi, site girişine sürgülü kapı yaptırılması, bahçe çitleri ve sulama borularını  yapılması gibi masrafları kiracının ödemesi gerekip gerekmediği soruldu.

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren karar!

Yargıtay, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararına göre, kiracı, gayrimenkuldeki kullanımdan yaşanan eskime ve bozulmadan sorumlu tutulamayacak...

Kiracı apartmandaki onarım için ödeme yapar mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir sitede kiracıyım. Demirbaşlara yapılan onarımlarla ilgili tarafıma yazılı bilgi vermesini talep ettim. Yönetim, ‘sen bizim muhatabımız değilsin’ diye yazı vermekten kaçınıyor. Kiracının bunları ödemesi gerekir mi?' sorusunu cevapladı.

Kiracının ödemediği aidattan kim sorumludur?

Kiracının ödemediği aidatlardan dolayı kat malikinin kendisi de sorumlu mudur?  Kat maliki olarak karşılaşabileceği hukuki sorunlar neler olabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ev sahipleri de kiracılar da bu sorunun cevabını merak ediyor!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20'nci ve 18'inci maddeleri gereği kıdem tazminatının ödenmesinden kat maliki, yani ev sahibi sorumlu. Ancak kat maliki ödemez ise kiracı da müşterek ve müteselsilen sorumlu tutuluyor.

Asansör demirbaş mıdır?

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

Aidat ve demirbaş ödemesinde mülk sahibinin sorumluluğu!

İsmail KİBİCİ “Site ve Apartman Genel Gider ve Demirbaş Aidatlarından Esasen Mülk Sahiplerinin sorumlu olduğunu “ belirterek “ Mal sahibi ile kiracı arasında düzenlenecek kira sözleşmelerine “ dikkat çekmektedir.

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Sitede ortak giderler için tespit edilen aidatların tüm site sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı olması halinde aidat ödemesinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

kiracı demirbaş sorumlu Haberi

kiracı demirbaş sorumlu

Kiracı demirbaş öder mi?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, kiracının ödemesi gereken bazı giderler bulunuyor. Kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü olmanın yanı sıra; aksine sözleşme ve yerel adet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Ayrıca, Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlü oluyor. Ancak bu konuda yerel âdete de bakılıyor. Peki, kiracı demirbaş öder mi?


Kiracılar, günlük hizmet kapsamına giren kapıcı, bekçi, bahçıvan, ortak kullanımda olan elektrik ve su gibi giderleri karşılamak ile yükümlü oluyor.


Apartmana dair olan masrafların kim tarafından ödeneceği hususunu özetlersek: apartmanın kendisi ile yapılan değişiklikler; tadilatlat kat maliki tarafından karşılanıyor; Buna karşılık günlük hizmet giderleri ise kiracılar tarafından karşılanıyor.


Apartman günlük...