04 / 05 / 2024

kiracı devren kiralık

kiracı devren kiralık

Devren kiralık olarak da bilinen; kiracının devir hakkı ile ilgili yasal hükümler kanunun 323. maddesinde şu şekilde sıralanıyor. Kanun hükümlerine göre kiracının devir hakkı var mı? İşte yanıtı...

Kiralık ev arayanlar dikkatli olun! 'Kiralık evler' hesabı üzerinden ev arayanları tuzağa düşürdü!

Vatandaşlar kiralık ev bulabilmek için çeşitli ilan sitelerinin kiralık evlerini araştırıyor. Bazı dolandırıcılar ise bunu fırsat bilerek kiracıları ağlarına düşürmeye çalışıyor. Sosyal medya hesabından 'Kiralık evler' adı altında açılan sahte ilanlar 6 kişiyi mağdur etti. İşte ayrıntılar...

Ev almak isteyenler ve kiracılar dikkat! Satılık ve kiralık konutlarda fiyatlar geriliyor

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı.

Kiracılar dikkat! Kiralık ev ararken nelere dikkat etmeliyiz...

Kiralık ev aramak, hem heyecan verici hem de zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci başarılı ve verimli bir şekilde yönetmek için doğru stratejileri ve ipuçlarını bilmek önemli bir detaydır. İşte ev ararken  nelere dikkat etmeliyiz haberin ayrıntıları...

İslam Memiş'ten kiracılara müjde! Kiralık sosyal konutlar geliyor! Tarih verildi, detaylar belli oldu!

Mülteci akınından dolayı yaşanan barınma kiriz kiralık konut fiyatlarını fırlattı. Altın ve para piyasaları uzmanı islam Memiş, TV 100'deki köşesinde kiralık sosyal konut projesini ele aldı. Peki kiralık sosyal konut nedir, ne zaman başlayacak?

Ev sahibi ve kiracı arasında 'kiralık ilan' krizi!  

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığa yeni bir kriz eklendi. Ev sahibi evini yüksek kiraya vermek için kiralık ilanı asmak istiyor, kiracılar da bu duruma karşı çıkıyor. 

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

Bakan Nebati az önce duyurdu! ‘Kiralık konut üreticileri’ geliyor!

"Ülkeye 'kiralık konut üreticisi' kavramını getirerek, kiralık konut arzını artıracağız” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kiralık konutların, kentsel dönüşümde riskli yapı malik ve kiracılarına sunulacağını söyledi.

Kiralık araçlar hakkında Yargıtay'dan karar çıktı!

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kiralık araçla otoyoldan ihlalli geçiş yapılması nedeniyle araç sahibi hakkındaki icra takibinin reddedilmesini, araç sahibinin ödeme yaptıktan sonra ücreti kiracıdan tahsil etme imkanı bulunduğu gerekçesiyle bozdu

Kiralık evlerde açık artırma dönemi başladı!

Kiralık ev sorunu git gide büyüyor, bazı emlakçılar, konutları açık artırma usulüne göre kiralarken, kiracılardan SGK dökümü, bankalardaki kredi puan durumunu gösteren findeks raporu bile talep ediliyor...

Kiralık evlerde ayar kaçtı! Kiracılardan istenen şartlar pes dedirtti!

Son zamanlarda kira fiyatlarında yaşanan artış ve ev sayısında ki düşüş nedeniyle kiralık ev arayan vatandaşlar bir hayli zor durumda. Tüm bu zorluklara rağmen ev sahiplerinin kiracılardan istedikleri belgeler ise pes dedirtti.

Kiraya yüzde 25 sınırı geldi, 3 bin liralık evler 4 bin lira oldu! Kiralık ev arayanlara ve kiracılara şok!

Kiraya yüzde 25 sınırı geldi, 3 bin liralık evler 4 bin lira oldu. Sektörde kiralık konut sayısının düşeceğine ve konut kiralarının daha da yükseleceğine dikkat çekildi. 

Ev sahiplerinden kiralık evlerde yeni oyun! Kiracıya tahliye taahhüdü imzalatıyor! 

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artış bazı fırsatçı ev sahiplerini ortaya çıkardı. Ev sahipleri kiracılara tahliye taahhüdü imzalatıyor ve belirtilen tarihten sonraki ay evden tahliye ediliyor...

Kiralık evlerde ipin ucu kaçtı, Uzman isim uyardı! Kiracıları zor günler bekliyor

Kira fiyatlarında yaşanan artış Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri durumundayken ev sahiplerinin keyfi zam uygulaması kiracıları zor durumda bırakıyor. Yetkililer kiralık evlerde kontrolsüz artışın önü alınmazsa krizin içinden çıkılmaz bir hal alacağı konusunda uyarıyor.

kiracı devren kiralık Haberi

kiracı devren kiralık

Kiracının devir hakkı var mı?

Kiracılar kiraladıkları gayrimenkul ile olan kira ilişkisini bir başkasına devredebiliyor. Türk Borçlar Kanununa göre, kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçiyor. 


Buna göre "Kiracının devir hakkı var mı?" sorusunun yanıtı, "Kiracının devir hakkı vardır." şeklinde şarkımıza çıkıyor.


Kiracının, kira devir hakkını kullanabilmesi için, gayrimenkul sahibinden yazılı izin alması gerekiyor. 


Devren kiralık olarak da bilinen; kiracının devir hakkı ile ilgili yasal hükümler kanunun 323. maddesinde şu şekilde sıralanıyor:


Borçlar Kanunu kiracının devir hakkı:

Madde 323:

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz.


Kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtulur.


İşyeri kiralarında devreden...