05 / 05 / 2024

kiracı elektriği üzerinde almak zorunda mı

kiracı elektriği üzerinde almak zorunda mı

Kira sözleşmesi ile ev sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakırken, kiracı da eve karşılık kira bedeli ödemeyi üstleniyor. Peki kiracı evdeki abonelikleri üzerine alır mı? Kiracının elektriği üzerine alması zorunlu mu?

Mağdur ev sahibi: Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz!

Mağdur ev sahipleri hem yüzde 25 zam sınırına hem de uzayan davalara çözüm talep ederken; kiracılar için istedikleri şartları da sık sık gündeme getiriyorlar. Mağdur bir ev sahibi, X sosyal medya hesabından 'Kiracı sorgulama hizmeti istiyoruz' paylaşımında bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar.

1942 yılında kiracı hakları! Kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak, kiracı çıkarılmayacak!

1942 yılında, yeni kanuna göre kiracı hakları ve kira fiyatları tekrar düzenlendi. Buna göre, kiracı bildirmediği sürece çıkarılmayacak ve kira bedelleri hiç bir şekilde artırılmayacak.

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Kiracılara imza uyarısı: Bunu yaparsanız her şeyi peşinen kabul etmiş olursunuz!

Kiracılar için tahliye taahhütnamesi ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Kiracı istediği zaman evden çıkabiliyor ama ev sahibi çıkaramıyor: Mağdur ev sahiplerinden barınma hakkı isyanı!

Mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de resmi X sosyal medya hesabından "Kiracı istediği zaman sözleşmeyi sonlandırıp evden çıkabiliyor ama sen ev sahibi olarak ne kadar ihtiyacın olursa olsun çıkaramıyorsun" dedi. Peki diğer ev sahipleri ve kiracılar bu duruma ne diyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar

Kiracılara anket: Kiranızı rahat ödeyebiliyor musunuz yoksa mahkeme aşamasında mısınız?

107,2 bin takipçisi olan iş insanı Volkon Okçu da resmi X sosyal medya hesabından kiracılar için bir soru sordu ve anket paylaştı. İşte Okçu'nun paylaştığı o anket ve hem ev sahibi hem de kiracılardan gelen yorumlar...

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Kirasını ödemeyen kiracılara son dakika şoku! 30 gün süresi var!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar sık sık gündeme geliyor. Ev sahipleri, kirasını ödemeyen kiracılar için hangi yollara başvurabileceklerini araştırıyor. İşte ayrıntılar...

kiracı elektriği üzerinde almak zorunda mı Haberi

kiracı elektriği üzerinde almak zorunda mı

Kiracının elektriği üzerine alması zorunlu mu?

Kira sözleşmesi ile ev sahibi evin kullanım hakkını kiracısına bırakırken, kiracı da eve karşılık kira bedeli ödemeyi üstleniyor. Kiracının evdeki, su ve elektrik gibi abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracının elektriği üzerine alması zorunlu mu?


Ev sahibinin korunması için yapılan düzenlemelere göre kiracılara elektrik aboneliğini üstüne alma zorunluluğu getirilmiş olup ev sahibi ile kira sözleşmesini karşılıklı olarak imzalanması halinde evde bulunan bir çok aboneliği kiracının üzerine alması gerekiyor.


Kiracının elektrik ve su gibi abonelikleri üzerine alması halinde, bu aboneliklerden kendisi sorumlu olup, olası borçlardan da yine aynı şekilde ev sahibi değil, kiracı sorumlu oluyor.


Kiracının elektriği üzerine alması için gerekenler..

Yeni bir tesis veya kullanım yeri için dağıtım sistemine bağlanmak suretiyle elektrik enerjisi temin etmek isteyen gerçek...