15 / 05 / 2024

kiracı elektrik aboneliğini üzerine almazsa

kiracı elektrik aboneliğini üzerine almazsa

Kiracınızın abonelikleri kendi adına alması gerekiyor. Bunun için kiracının elektrik dağıtım şirketine müracaat etmeleri gerekiyor. Ancak kiracının abone olmadığını düşünelim. Kiracı elektrik aboneliğini üzerine almazsa ne olur?

Kiracı elektrik aboneliğini üzerine almak zorunda mı?

Taşınmaz mallarını kiralayan kimselerin gayrimenkulden yararlanabilmeleri için abonelikleri kendi adına alması gerekiyor. Peki, kiracı elektrik aboneliğini üzerine almak zorunda mı? Kiracı abonelik almazsa ne olur?

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Netflix'e 2023 yaramadı! O ülkeden büyük darbe geldi

Ekonomik olarak en çok eksi değerde yol alan firmalardan biri de Netflix. Netflix'in şifre paylaşma noktasında ilave ücret istediği ülkelerden birisi de İspanya'da 1 milyonu aşkın platform  kullanıcısı aboneliğini bitirdi. Popüler yayın platformu için 2023'te işler yolunda değil.

Doğalgaz ve petrolde devrim gibi bir dönem başlıyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), kendi sahalarından elde ettiği petrol ve doğal gazdan elektrik üretebileceğini duyurdu. Alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?

İskan, bir binanın tamamı için verilen ve bu binanın kullanıma uygun olduğunu belirten bir belgedir. Peki “İskan olmadan elektrik aboneliği alınır mı?” İşte detaylar!

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Doğal gaz aboneliği nasıl yapılır? Doğal gaz aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni konut alacak olanlar ya da kiraya çıkacak olan vatandaşların oturacakları konutta doğal gaz aboneliğini yaptırmaları gerekiyor. Peki, Doğal gaz aboneliği nasıl yapılır? Doğal gaz aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar..

Elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar?

Yeni bir eve taşınırken, iş yeri açarken veya inşaatı yeni bitmiş bir yapı için sıfırdan elektrik abonelik başvurusu yapılması gerekiyor. Peki, elektrik aboneliği nasıl yapılır? Elektrik aboneliği 2022 ücreti ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? Su aboneliği nasıl iptal edilir?

Taşınma ya da iş yeri değişikliği gibi çeşitli sebeplerle su aboneliğini iptal ettirmek isteyenler su aboneliği nasıl iptal edilir? Su abonelik iptali para iadesi 2022 ne kadar? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

kiracı elektrik aboneliğini üzerine almazsa Haberi

kiracı elektrik aboneliğini üzerine almazsa

Kiracı elektrik aboneliğini üzerine almazsa ne olur?

Bir eviniz olduğunu ve evinizi kiraya verdiğinizi farz edelim. Kiracınızın abonelikeri kendi adına alması gerekiyor. Bunun için kiracının elektrik dağıtım şirketine müracaat etmeleri gerekiyor.


Ancak, kiracınız abonelikleri üzerine almıyorsa ne olur? Kiracı elektrik aboneliğini üzerine almazsa ne olur?


Kiracının abonelikleri üzerine almadığı gibi, abone olmayan kiracının da borçlarının bulunması nedeni ile kiracıya karşı yargı süreci başlatabiliyorsunuz.


T.C.

YARGITAY

HUKUK GENEL KURULU


E. 1999/13-849

K. 1999/886

T. 27.10.1999 

• ABONE OLMAYAN KİRACININ ELEKTRİK KULLANIMI ( Abone Olmasa Dahi Elektrik Tüketim Bedelinden Fiilen Kullanan Kişinin de Abonenin Yanında Sorumlu Olacağı – Abone Olmadan Elektirik Kullananın Eylemsel Sözleşme İlişkisine Girdiğinin Kabulü ) 


• KİRACININ ELEKTRİK KULLANIMI ( Abone Olmadan Elektirik Kullananın Eylemsel Sözleşme İlişkisine Girdiğinin Kabulü ) 

• EYLEMSEL SÖZLEŞME İLİŞKİSİ ( Davalı Yaşamında Önem Taşıyan Bir...