04 / 10 / 2024

kiracı evden çıkarken neler yapmalı

kiracı evden çıkarken neler yapmalı

Kiracının, kiraladığı konutu boşaltırken bir sorun yaşamaması için neler yapması gerekiyor? Ev sahibine kaç gün öncesinden ihtarname çekmesi gerekiyor? İşte kiracının evden çıkarken yapması gerekenler...

Mağdur ev sahibi Adalet Bakanı Tunç’a seslendi: Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağduriyet yaşayan bir ev sahibi de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, “Kiracımın evden çıkması için daha kaç sene sokakta kalmam gerek?” diye sordu.

Kiracılar evden çıkmak için para istiyor! Ev sahipleri çileden çıktı! Resmen haraç!

Yüzde 25 kira artış uygulamasıyla milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Evlerinin rayiç bedeli altında kira almak zorunda kalan ev sahipleri kiracılarını evden çıkarabilmek için para ödüyor.

Kiracının evden çıkmak için para istemesi yasal mı?

Mağdur ev sahipleri, tahliye edemedikleri kiracılarından gelen evden çıkma karşılığı para tekliflerini kabul ediyor. Peki kiracının evden çıkmak için para istemesi yasal mı?

Kiracılar dikkat! Ev sahibiniz sözleşme süresi bitti diye sizi evden çıkaramaz!

Avukat Esat Özel yaptığı paylaşımda ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramayacağını belirterek, “Ev sahibi, sözleşme süresi bitti diyerek kiracıyı evden çıkaramaz.” İfadelerini kullandı.

Ev sahibi 'İhtiyacım var, evden çık' diyorsa kiracı ne yapmalı? 

Ev sahipleri zaman zaman kiracılarının kapısını çalarak evden çıkmalarını isteyebiliyor. Peki ev sahipleri ihtiyaçları nedeniyle kiracısını evden çıkartmak istediğinde kiracılar ne yapmalı? İşte ayrıntılar..

Mağdur ev sahibi isyanı: Kiracı kendi istemediği sürece 5 seneden önce evden çıkmıyor!

Mağdur ev sahibi, haklı gerekçeler olsa dahi kiracıların evden en az 5 seneden önce çıkmadığını resmen evlerini rehin aldıklarını söyledi. 

Mağdur ev sahibinden arabulucu tepkisi: Kiracım evden çıkmak için 300 bin TL istiyor, bunun adı arabuluculuk değil!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla kaldırıldı ancak ev sahipleri ile kiracıların sorunları çözülemedi. Kiracılar, evden çıkmak için haraç istiyor; ev sahipleri mağduriyetlerini bir bir anlatıyor. İşte ayrıntılar...

Kiracısı evden çıktı ama geride büyük enkaz bıraktı! Ev sahibi 100 bin TL'lik zararda!

Ev sahibi ve kiracı arasındaki gerilim her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir ev sahibi, kiracısının evini boşaltma istediği üzerine evden çıkan kiracı arkasında büyük bir enkaz bıraktı. 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı kaç ay kira ödemezse evden tahliye edilir?

Ev sahiplerinin kiracıları kira borcundan dolayı tahliye etmelerine dair süreler merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte bir kiracının evden çıkarılması için kaç ay kira ödememiş olması gerekiyor?

Ev sahipleri aman dikkat: Kiracınız bunu yaparsa hemen sulh hukuk mahkemesine başvurun!

Evden çıkarken eve zarar veren kiracı ile ilgili ev sahipleri neler yapabilir? Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu tarafından böyle bir durumda yapılabilecekler tek tek açıklandı. İşte o paylaşım... 

Kiracısını evden çıkaramayan ev sahibi isyan etti! Mahkeme sonuçlanmıyor! İntihar mı edeyim?

Denizli'de bir ev sahibi 1,5 yıl önce kiracısına oğlu evlenmeden evini boşaltmasını istedi. Kiracı ise bu isteği geri çevirdi ev sahibi ise mahkemenin yolunu tuttu. Kiracının evden çıkmaması üzerine Adalet Bakanlığı'na seslenen ev sahibi isyan etti.

Evden çıkmak isteyen kiracısına işkence ederek kadın kıyafeti giydirdi! 

Bursa'da Mehmet Ö. 4 bin liraya kiraladığı evden çıkmak istedi. Ev sahibi ise kiracının ellerini bağlayarak işkence edip kadın kıyafeti giydirdi. İşte detaylar...

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

kiracı evden çıkarken neler yapmalı Haberi

kiracı evden çıkarken neler yapmalı

Kiracının evden çıkarken yapması gerekenler!

Bir kontrat düzenleyerek kiraya çıkan kiracıların; kira bitiminin sonuna gelindiğinde evden çıkarken de yapması gereken bazı durumlar söz konusu. Aksi takdirde, kiracılar haklıyken haksız duruma düşebiliyor. Böyle bir durumun yaşanmaması için kiracının evden çıkarken yapması gerekenler nelerdir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracı evden çıkarken..

İlk olarak kontratta evi nasıl teslim aldıysa bir problem yaşamamak adına o şekilde evi teslim etmesi gerekiyor. Eve verilen her zarar depozito bedelinde düşülüyor. Tabi bunun için de kontratta evin alınırkenki durumunun ayrıntılı olarak belirtilmiş olması şart.


Kira süresinin sonuna gelindiğinde kiracı, kira kontratının yenilenmesini istemiyorsa, sözleşme bitim tarihinden en az 15 gün önce ev sahibinin elinde olacak şekilde ihtarname ile bunu kendisine bildirmesi gerekiyor. Aksi takdirde, sözleşme yenilenmiş olarak kabul ediliyor.


Bu şekilde bir ihtarname...