23 / 07 / 2024

kiracı eve yaptığı masrafları isteyebilir mi

kiracı eve yaptığı masrafları isteyebilir mi

Kiralanan evde kiracı ile ev sahibi arasında anlaşmazlıklara sebebiyet veren hususlar arasında kiracı tarafından yapılan masraflar yer alıyor. Peki, kiracı yaptığı masrafları isteyebilir mi? İşte Yargıtay Kararı..

Mağdur ev sahibinden isyan: Memur kiracımız, 5 sene önce maaşının ortalama 1/4'ünü öderken şu an 1/25'ini ödüyor!

Mağdur ev sahibi A.Vurucu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda memur kiracısının, 5 sene önce eve girdiğinde maaşının ortalama 1/4 ünü öderken şu an 1/25 ini ödediğini söyledi.

Eve zarar veren kiracı hakkında neler yapılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en önemli sorunlardan biri de evin kötü kullanımından doğan zararlar. Kiracılar zaman zaman oturdukları eve zarar verebiliyor. Peki bu durumda ev sahipleri neler yapabilir. İşin uzmanı açıkladı.

Barınma krizine parmak basan CHP'li Bekir Başevirgen: Kiracıların taşınma maliyeti bile 100 bin TL'yi buluyor!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı açıklamada bir kiracının başka bir kiralık eve taşınma maliyetinin 100 bin Türk Lirası'nı bulduğunu söyledi.

Mağdur ev sahibi, 'Kiracım kıstığı kirayla estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor' diye sordu, cevaplar şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibinden şaşırtan bir paylaşım geldi. Müzeyyen Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden "Benim kiracım kıstığı kira ile estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor?" diye sordu. Paylaşıma gelen yorumlar şaşırttı...

Aynı binada 3 yıllık kiracı 4 bin 500 TL'ye, üç ay önce taşınan kiracı 20 bin TL'ye oturuyor!

Eski ve yeni kiracının ödediği kira bedelleri arasında resmen uçurum oldu. İşte konuyla ilgili bir kiracının yaptığı paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kiracılar tadilat yaptığı zaman masrafı kiradan düşebilir mi?

Kiralık evlerde yapılan tadilatlar ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirebiliyor. Buna göre, bir kiracı tadilat masrafının kiradan düşme hakkına sahip midir?

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibinin eve ihtiyacım var demesi tahliye için yeterli mi?

Ev sahiplerinin kiradaki evlere ihtiyaçlarının olması halinde kiracıları evden çıkarmak isteyebiliyor ve du durum da ev sahiplerinin bahanesi de olabiliyor. Buna göre, bir kiracı ihtiyaçtan dolayı evden çıkarılır mı?

Mağdur ev sahibi: İstinafta sonuç hemen çıkmıyor, kiracıya bedavadan oturma hakkı veriliyor!

Mağdur bir ev sahibi istinafa giden dosyalar ile ilgili bir paylaşım yaptıı ve sonucun hemen çıkmadığına,kiracıya bedavadan oturma hakkı verildiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracı ve ev sahibinin bilmesi gerekenler! Kirayı geciktiren kiracıyı ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Kiracının kira ödemelerini aksatmaları halinde ev sahipleri için hangi hakların da doğduğu vatandaşlar arasından merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bir kiracı kira ödemesinin gününde ödeme yapmazsa ne olur ve nasıl bir yaptırımla karşı karşıya kalır?

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 

Kiracının 'İyi oldu, 20 binlik evde 6 bine oturuyorum' paylaşımı tepki çekti: Mağdur ev sahipleri: Ev vermemek lazım!

Bir kiracının yaptığı "Ohh iyi oldu. 20 binlik evde 6 bine oturuyorum, keriz ev sahipleri sağolsun" paylaşımı gündem oldu. Ev sahiplerinden tepki gecikmedi. İşte o yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

kiracı eve yaptığı masrafları isteyebilir mi Haberi

kiracı eve yaptığı masrafları isteyebilir mi

Kiracı yaptığı masrafları isteyebilir mi?

Kiralanan evde kiracı ile ev sahibi arasında anlaşmazlıklara sebebiyet veren hususlar arasında kiracı tarafından yapılan masraflar yer alıyor. Kiracı yaptığı bazı masrafları ev sahibinden talep ederken; ev sahibi masrafları karşılayamayabiliyor. Peki, kiracı yaptığı masrafları isteyebilir mi?


Kanun ve alınan Yargıtay Kararları gereğince; kiracı, kiralanana yaptığı faydalı ve zorunlu masrafları vekaletsiz iş görme hükümlerine göre davalı kiralayandan isteyebiliyor. Kiracı yaptığı masraflar ile ilgili dava örneği aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 6. HUKUK DAİRESİ


E: 2012/17141

K: 2013/9733

T: 02.06.2013


Özet:   Davacı kiracı, kiralanana yaptığı faydalı ve zorunlu masrafları vekaletsiz iş görme hükümlerine göre davalı kiralayandan isteyebilir.  Ancak, davacı kiracı kiralananı kullanmaya devam ettiğinden yapıların değerinin tam olarak davacıya verilmesi de uygun olmayacaktır. Bu sebeple davacı, faydalı masrafları isteyemese de taşınmazın davalılar tarafından...