05 / 05 / 2024

kiracı faturaları üzerine almak zorunda mı

kiracı faturaları üzerine almak zorunda mı

Bir işyeri veya mesken kiralamalarında kiracıların bazı abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı hangi abonelikleri alır? Kiracı abonelik işlemleri nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kiracıyım faturaları nasıl üstüme alırım?

Taşınmaz kiralamalarında, kiracının üstüne alması gereken abonelikler dahilinde elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri yer alıyor. Peki, Kiracıyım faturaları nasıl üstüme alırım? İşte, fatura üzerine alma işlemleri..

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kirasını yüzde 25 artışla ödemek isteyen kiracıya şok karar!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıkları ile ilgili yeni davaların detayları gelmeye devam ediyor. Kiracı yüzde 25 kira artışını kabul ederek evden çıkmaması üzerine konu mahkemeye taşındı.

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Kiracısını mülakatla seçen ev sahibi için şok gelişme: 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istenebilir! 

Adana'da bir ev sahibi kiracısını mülakatla seçeceğini söyleyerek kiracı adaylarına dilini, dinini, ırkını ve hangi mezhepten olduğunu sordu. Kiracı bu olay üzerine şikayette bulunarak, ev sahibi ifadeye çağrıldı.

Kiracısına yüzde 25'ten fazla zam yapan ev sahibine 'kötü niyet tazminatı'

Kiracısına karşı kiraya yüzde 55 zam yapan ve kiracısının yasal olarak kaydedilen yüzde 25 zam üzerinden kira yatırması üzerine tahliye talebiyle dava açan ev sahibi "kötü niyet tazminatı" ödemeye mahkum edildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? Kiracılar dikkat!

Yarın Haziran ayı kira artış oranının belirlenecek olması üzerine kiracılar ve ev sahipleri kiralarına en fazla ne kadar zam yapılabileceğini araştırıyorlar. Peki, Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Kiracılar dikkat! Ev sahibi hangi bilgilerinizi paylaşabilir?

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, apartman veya site yönetimi tarafından, kiracıya ait aidat borç bilgilerinin istek üzerine sahibiyle paylaşabileceği kararını aldı.

Kirayı ödemeyen kiracıya icra takibi başlatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracım kirayı 6-7 aydır ödemiyor. Üzerine kayıtlı bir daire var ama orada eşi oturuyormuş ve aile konutuymuş. Aidat ödemiyor. Ama bizden lüks yaşıyor. Bu durumda alacağımızı nasıl alacağız? Üzerine kayıtlı daireye haciz koydursak sonuç alabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Kiracı tarafından başkasına kiralanan taşınmaz ne olur?

Bazı kiracılar üzerine kiralanan taşınmazı başkalarına kiralayabiliyor. Peki, bu durum yasal mı? Mal sahibi nasıl bir yol izlemeli? Takvim Gazetesi köşe yazarlarından Feride Hilal İmal bu sorunun yanıtını kalem aldı.

Kiracılar dikkat! Kira indirimi talep edilebilir mi?

Koronavirüs salgını sonrasında kredi ve kredi kartı borçları ile elektrik ve su faturaları için gündeme gelen erteleme ve taksitlendirme gibi seçenekleri kiralar için de geçerli oluyor. Kiracıların mülk sahiplerine durumunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor.

Manisa'da kiracı boşalttığı evdeki kapıları, petekleri ve kombiyi söküp götürdü!

Manisa Şehzadeler'de bir ev sahibi, tahliye kararı aldırdığı kiracısının kiralık konuttaki kapıları, kalorifer peteklerini ve kombiyi söküp götürmesi üzerine şikayetçi oldu.

Kirasını ödemeyen kiracı için icra takibi süreci nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun kiracısının kirasını ödememesi üzerine icra takibi sürecine dair sorusunu yanıtladı..

kiracı faturaları üzerine almak zorunda mı Haberi

kiracı faturaları üzerine almak zorunda mı

Kiracı hangi abonelikleri alır?

Bir işyeri veya mesken kiralamalarında kiracıların bazı abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Bunun nedeni ise elektrik ve su gibi faturaların mal sahibi değil kullanıcı adına düzenlenmesi.


Kullanıcının kiracı olması durumunda, aboneliği kiracı üzerine almak ile mükellef oluyor. Peki, kiracı hangi abonelikleri alır?


-Elektrik

-Su

-Doğalgaz

-Telefon

-İnternet vb.


Su abonelik işlem ve bedelleri..

Gerekli Belgeler : 

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 tarihi öncesi ise  ;


İlgili Belediye'den binanın yapım tarihine dair yazı veya Elektrik - Doğalgaz - Telefon Sözleşme evraklarından biri

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre dairelerden 211 TL Abonelik ve 185 TL Teminat Bedeli olarak Toplam 396 TL

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 - 26.07.2008 tarihleri arasında ise  ;


Yapı Ruhsatı

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre dairelerden 211 TL...