05 / 05 / 2024

kiracı feshi

kiracı feshi

Borçlar Kanunu esaslarına göre, belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler....

Kira akdinin kiracı tarafından feshi!

Kira akdinin kiracı tarafından feshi Borçlar Kanunu'nun 249 ve 250. maddeleri uyarınca bazı koşullar altında mümkündür. Peki bu koşullar nelerdir? sorusunun cevabı için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kira feshi ihtarname örneği 2019!

Konut veya iş yerini kiraya veren kimseler, belli hallerde kiracısından erken tahliye talep edebiliyor. Peki kira feshi ihtarname örneği nasıl hazırlanır? İşte kira feshi ihtarname örneği 2019...

Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshi!

Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshi nasıl olur? Kira sözleşmesinin kiracı tarafından feshinde süre nedir?

Kiracı evden çıkmadan ne kadar önce haber vermeli 2017?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşme feshi ancak kanunda belirtilen şartlar ve süreler içinde yapılabiliyor. Peki, kanunen kiracı evden çıkmadan ne kadar önce haber vermeli 2017?

Kiracı tarafından kira kontratının feshi!

Kiracı tarafından kira kontratının feshi de yine kanunda belirtilen şartlarda yapılabiliyor. Peki, kiracı tarafından kira kontratının feshi nasıl yapılır?

Kiracı evi boşaltırken anahtarı kime teslim etmeli?

Evi boşaltan kiracınız anahtarı size değil emlakçıya teslim etti. Bu, kira sözleşmesinin feshi anlamına geliyor mu? Yanıtı hayır. Kiracılar, bu noktada dikkat. Anahtar kiralayana yani mülk sahibine teslim edilmedikçe kira sözleşmesi feshedilmiş sayılmıyor.

Kira feshi ihtarname örneği 2015!

Kira hukukuna göre mal sahibi, kira borcunu ödemeyen kiracıya fesih ihtarnamesi gönderilebiliyor. Ancak söz konusu fesih, gönderilecek ikinci ihtarnamede istenebiliyor. İşte kira feshi ihtarname örneği 2015..

Kira kontratının feshi ihtarname örneği!

Kira sözleşmesi, mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Kira kontratı, kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde feshedilebiliyor. İşte kira kontratının feshi ihtarname örneği..

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? İşte, kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Kira sözleşmesinin feshi davası nerede açılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ancak haklı gerekçelerin söz konusu olması halinde çıkarılabiliyor. Peki, kKira sözleşmesinin feshi davası nerede açılır? Fesih için dava nasıl açılır?

Kira sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi devam eden kiracı ancak kanun kapsamında belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açılacak bir dava ile tahliye edilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Kira sözleşmesinin olağanüstü feshi nedenleri!

Kiracı ile mal sahibi arasında yapılan sözleşmede açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona erer. Peki, kira sözleşmesinin olağanüstü feshi nedenleri nelerdir?

Kira kontratı feshi nasıl yapılır?

Kira kontratının feshedilmesi için Borçlar Kanununda belirtilen haklı nedenlerin meydana gelmiş olması gerekiyor. Peki, kira kontratı feshi nasıl yapılır? Kiracı tahliyesi için haklı gerekçeler nelerdir?

kiracı feshi Haberi

kiracı feshi

Kiracı fesih bildirimi!

Kira hukukunun düzenlendiği konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.


Genel hükümlere göre fesih hakkının kullanılabileceği durumlarda, kiraya veren veya kiracı sözleşmeyi sona erdirebilir.


Bildirimin geçerliliği

Konut ve çatılı işyeri kiralarında fesih bildiriminin geçerliliği, yazılı şekilde yapılmasına bağlıdır.


Aile konutu

Aile konutu...