03 / 05 / 2024

kiracı içindeyken evin satılması

kiracı içindeyken evin satılması

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi evi satmak istese bile kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Peki, kiracılı ev satılırsa ne olur? Kira sözleşmesi yeni malik tarafından feshedilebilir mi?

Kiracılı ev satılır mı?

Mesken ve işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, Taşınmazın kiraya verilmesi, mal sahibinin satış hakkını kısıtlar mı? Kiracılı ev satılır mı? İşte yanıtı..

Ev sahibinin evi satması durumunda kiracı hakları!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşma adına bir sözleşme imzalanıyor. Ev sahibi isterse kiraya verdiği evi satabiliyor. Peki, ev sahibinin evi satması durumunda kiracı hakları nelerdir?

Kiracıyken ev satılırsa ne olur?

Mesken kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi, mal sahibinin tasarruf hakkını kısıtlamıyor. Mal sahibi kiracı varken de evin satışını gerçekleştirebiliyor. Peki, kiracıyken ev satılırsa ne olur?

İçinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Kira kanunu olan; Borçlar Kanunu gereğince, gereksinim, yeniden inşa ve imar gibi durumlarda mal sahibi kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, içinde kiracı varken ev satılırsa ne olur?

Ev sahibinin evi satması!

Kira kontratı bitmeden ev sahibinin evi satması durumunda öncelikle en geç altı ay sonra evin boşaltılması gerektiğini bildiren bir ihtarname çekmesi gerekiyor. Eğer ev sahibi bu ihtarnameyi çekmezse kira kontratı aynı haliyle devam ediyor...

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.

Kira tartışması yine kanlı bitti! Kiracı, iş yeri sahibine kurşun yağdırdı!

Bursa'da, iş yeri sahibi Aykut Y., kira artışı ile ilgili olarak aralarında husumet olan market işletmecisi Ahmet K. tarafından çıkan tartışmadan sonra silahla vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden iş yeri sahibi hastanede tedaviye alındı.

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Büyükşehirde yaşamak için en az 1-2 asgari ücret kiraya ayrılmalı! Ev almak için şu an doğru zaman mı?

Kiralar faize göre düşük, faiz oranları ise konut kredisi için çok yüksek seyrediyor. Kiracı için konut satın almak mümkün değil, ev sahipleri de kiralardan tatmin olmuyor. Peki ev sahiplerini ve kiracıları neler bekliyor?

2017’de 100 bin TL olan konut, eylül ayında 5 milyon 440 bin TL oldu!

Kiralar faize kıyasla düşük, faizler ise konut kredisi konusunda çok yüksek. Kiracı için konut satın almak mümkün değil. Konut sahiplerini ise kiralar tatmin etmiyor. Kıskaca alınan halk, artan kiralarla baş etmek zorunda bırakılıyor.

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Kiracılar aman dikkat! Mahkemeden kira ödemesi için emsal karar geldi: Şimdi bu detaya bakın!

Mahkeme, Bursa'da kirasını 22 kuruş eksik ödeyen kiracıyı haksız buldu. Kiracı için tahliye karar verildi. İşte ayrıntılar...

8 milyon kiracı için harekete geçildi! Fahiş kiralara neşter vurulacak: Yeni adımlar tek tek açıklandı!

Konut kiralarında fahiş kiralara engel olunması için, kiracılara koruma kalkanı hazırlanıyor. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmak yeterli, tazminat yolu

Kiracı, ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme. Kiracı içinde oturduğu eve tadilat yaptırırsa ve değerinin artmasını sağlıyorsa, mal sahibinden dairenin değer artışı oranı kadar talepte bulunabilmekte. Peki bu nasıl yapılacak? İşte cevabı

Bankalar kesenin ağzını açtı! Bu habere hemen bakın

Gereksinim sahibi ve dar gelirli ailelere yapılan destekler gündemde yer alırken belediyelerde tabiri caizse yarışa girişti. Hangi belediyenin ne kadar destek yaptığı en çok araştırılan konular içindeyken merak edilen konu hakkındaki ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.

İstanbul Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik eski kışla arazisi konut imarına açıldı! 5 katlı binalar yapılacak!

2. Abdülhamit tarafından yaptırılan Beşiktaş’taki Orhaniye Kışlası sınırları içindeyken 2018'de azınlık vakfına devredilen, Musevi Mezarlığı’nın ve Yıldız Parkı’nın ortasında yer alan 19 bin metrekarelik arazi, resmen konut imarına açıldı. İşte ayrıntılar...

kiracı içindeyken evin satılması Haberi

kiracı içindeyken evin satılması

Kiracılı ev satılırsa ne olur?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan mal sahipleri her istediği zaman kiracısından tahliyesini isteyemiyor. Evi satmak istese bile tahliye eski malik tarafından yapılamıyor. Peki, kiracılı ev satılırsa ne olur?


Ev sahibi evi yeni bir kiracı adayına ya da evi satın almak isteyen kişiye göstermek isterse kiracının evi göstermesi gerekiyor. Ancak bu ziyaretin uygun gün ve saatlerde yapılması gerekiyor.


Peki, kiracılı ev satılırsa ne olur? Kira sözleşmesi yeni malik tarafından feshedilebilir mi?


Borçlar Kanunu gereğince; kiralanan taşınmazı sonradan edinen kişi gereksinimi olması halinde kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor.


Yeni malik onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu...