04 / 05 / 2024

kiracı icraya verilir mi

kiracı icraya verilir mi

Ev sahibi kiracıyı icraya verebilir mi? Kiracı icra takibi nasıl yapılır? Gibi sorularınızın yanıtı ve ev sahibi, kiracı ve icra takibi ile ilgili diğer detaylar haberimizde...

Ev sahipleri, evi göstermeyen kiracı hakkında nasıl bir işlem yapmalı? Kiracılara ceza verilir mi?

Ev sahipleri evlerini satmak istedikleri zaman mevcut kiracıların evi göstermeme sorunu aralarında sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep olabiliyor. Buna göre, ev sahipleri bu sorunun çözümünü ve kiracılara böyle bir süreçte ceza verilip verilemeyeceğini merak etmekteler.

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi icraya verebilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında aidat ile ilgili sıkıntılar da sorun olmaya devam ediyor. Buna göre, aidat ödemeyen kiracıya karşı bir ev sahibi nasıl davranır? İşte detaylar...

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

Ev kiralarken ne Kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralama sürecinde verilen kapora, kiracıların aklını karıştırabilmektedir. Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri alınabilir mi? Nelere dikkat etmek gerekir? İşte bütün ayrıntılar...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

200 kiracısını icraya verdi, ev sahibinin oyununu avukat ortaya çıkardı

Ankara'da bir sitede 200 kiracısına 5 yıl geriye dönük olarak TEF-TÜFE zam oranı farkı isteyen ve kiracıları hakkında icra işlemi başlatan ev sahibinin oyunu mahkemede ortaya çıktı.

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bingöl'de Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi!

Diyanet Vakfı, uzun süre kepenk kapatan kiracılarını icraya verdi. İcralık olan esnaf, Diyanet Vakfı’na defalarca gitmelerine karşın bir sonuç alamadıklarını belirtti. Esnaf, “Diyanet Vakfı kurumu vicdanları kör ve sağır eden bir edayla bir tutum sergiledi” dedi.

Yusuf Araz, kirasını ödemeyen Defne Samyeli'yi icraya verdi! 

İş insanı Yusuf Araz, kiracısı olan Defne Samyeli'yi kirasını ödemediği gerekçesiyle icraya verdi.

Apartman katılım payını vermeyen malik icraya verilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Apartmanın genel giderlerine katılım payı ödenmemesi durumunda icraya verilir mi?'' sorusunu yanıtladı.

Kiracı hangi durumlarda icraya verilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '8 yıldır kiracıyım.Kiralarımızı peşin ödüyoruz. Ev sahibiyle tartıştık.Kira ödeme günü net değildir diyerek beni icra takibine almış. Ne yapabilirim' sorusunu yanıtladı.

Kira depozitosu geri verilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan hükümlere göre, kiralama işlemlerinde kiracıdan güvence verilmesi isteniyor. Peki, kira depozitosu geri verilir mi?

Kat maliki nasıl icraya verilir?

Kat malikleri, kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. Peki, aidat borcunu ödemeyen kat maliki nasıl icraya verilir?

kiracı icraya verilir mi Haberi

kiracı icraya verilir mi

Ev sahibi kiracıyı icraya verebilir mi?

Ev sahibi, konutunu kiraya verdiği takdirde bazı hak ve sorumluluklara da sahip oluyor. Söz konusu haklarının arasında bazı şartların meydana gelmesi halinde kiracıyı tahliye etmek de yer alıyor. Peki bu haklar dahilinde ev sahibi kiracıyı icraya verebilir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Ev sahibi, kiracılarını icraya verebiliyor. Kiracı için icra takibinin başlaması için, kira bedeli ödemeleri ile ilgili gecikmenin yaşanmış olması gerekiyor.


Kiracı icraya nasıl verilir?

Kiracı kira parasını ödemediği zaman, ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunuyor. Kiracıya ödemediği kira bedelinin ödemesini yapması için 30 günlük bir süre veriliyor.


Bu süre içerisinde kira bedelinin yine ödenmemesi halinde, kiracıdan evin tahliye edilmesi isteniyor. Kira bedelinin 31. gün ödense dahi bu hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle ev...