04 / 10 / 2024

kiracı iflasında kira bedeli

kiracı iflasında kira bedeli

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan hükümlerde kira sözleşmesinin hangi durumlarda fesh edilebileceğine ilişkin bilgiler yer alıyor. Peki, kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira kavgaları 1934 yılına da damga vurmuş! Kira bedelini ödemeyen kiracı kontratı yırtmış!

Son zamanlarda gündemden hiç düşmeyen kiracı ev sahibi kavgaları geçmişte de yaşanmış. 1934 yılında kira bedelini ödemeyen kiracı, kontratı yurtmış. 

Kira tespit davasında dikkat! Bunu yapan kiracılar tahliye tarihine kadar artırılmış kiraları öder...

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Kiracı, fazla olan kira bedelinin düşürülmesi; kiralayan ise düşük kira bedelinin arttırılması amacıyla tespit davası açabilir. 

Kira bedellerindeki uyuşmazlık nasıl çözümlenir? Ünlü avukat iki yöntemi açıkladı! Kiracı ve ev sahipleri dikkat

Kira bedeli konusundaki uyuşmazlıklar, binlerce ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan en büyük sorunlar arasında geliyor. Peki kiralardaki uyuşmazlık nasıl çözümlenir?  Av. Barış Selçuk Şahin kiralardaki bu sorunun 2 yöntemle giderileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira tespit ve ihtar davası hakkında bilmeniz gerekenler!

Yüzde 25 kira artış uygulaması binlerce ev sahibini mağdur etti. Ev sahibi kiracı arasındaki gerilim artmaya başladı ve sonrasında kira tespit ve ihtar davaları artmaya başladı. Peki  Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte dava süreleri hakkında bilmeniz gerekenler...

Ev sahibi ve kiracıyı koruyan kira kontratlarında neye dikkat edilmeli?

Hem ev sahibinin hem kiracının haklarını koruyan kontratlara imza atmadan önce bilinmesi gerekenler ortaya çıktı. Kira kontratının detaylı, planlı ve eksiksiz imzalanması için nelere dikkat edilmeli? İşte kritik detaylar…

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zamları artık nasıl hesaplanacak?

Kiracılıkta Türkiye’de yeni dönem başlayacak ve bu yeni dönem ile yapılan planlama ile kira sözleşmeleri değişeceği kaydedildi. Kira zammı hesaplamalarında da ev sahipleri değişikliğe gidecekler.

Kiracılar dikkat! Kiracılar ev sahiplerine kira farkı ödeyecekler mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira fiyatı üzerinden yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendiği belirtildi. Kiracıların ev sahiplerine kira farkı ödeyecekleri uyarısı geldi.

Kira sözleşmesinde kritik ayrıntı! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Her yenileme 10 yıllık süreyi yeniden başlatır!

Kira sözleşmesinin süresi bittiğinde kiraya veren ile kiracı arasında sözleşme yenilebiliyor. Fakat kiracısıyla sözleşme yenileyen ev sahibi, kendisine verilen tahliye imkanını ertelemiş oluyor. İşte ayrıntılar... 

Kiracılar aman dikkat! Kira sözleşmesindeki bu ayrıntıyı gözden kaçıran yandı! Sözleşme feshedilir!

Kiracı ile konut veya iş yeri sahipleri arasında imzalanan kira sözleşmesindeki maddelere uyulmaması halinde sözleşme feshediliyor. Peki hangi durumlarda sözleşme feshedilir? İşte kiracının kira sözleşmesinde dikkat etmesi gereken en önemli maddelerden biri... 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı kaç ay kira ödemezse evden tahliye edilir?

Ev sahiplerinin kiracıları kira borcundan dolayı tahliye etmelerine dair süreler merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu süreçte bir kiracının evden çıkarılması için kaç ay kira ödememiş olması gerekiyor?

Kiracılara müjde! Ağustos ayında kira zam oranı yüzdesi değişiyor! Kira bedelleri düşüyor mu?

Kira zammı ile ilgili olarak her ay ayrı bir oran uygulanacak. Peki kira zammında yeni oran yüzde kaç olarak belirlenecek? Ağustos ayında kiralar ne kadar olacak?

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Ev sahibi kiracı arasında yeni kriz! Yıllık kira ödemesi! 12 aylık peşin kira bedeli belirlenirken bu ayrıntıya dikkat!

Kira ücretlerine uygulanacak zam oranı belirlenirken artık TÜFE on iki aylık ortalama oranı dikkate alınıyor. Bu durumda yıllık peşin ödeme isteyen mülk sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar da sürüyor. 

kiracı iflasında kira bedeli Haberi

kiracı iflasında kira bedeli

Kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi kiracıyla ev sahibi arasında kiracılık hükümlerine göre imzalanan belge olarak biliniyor. Bu sözleşmede kiranın süresine,bedeline ilişkin bilgilerin açıkça belirtilmesi gerekiyor. 


Borçlar Kanunda mal sahibi ve kiracının haklarına  yer veriliyor. Ev sahibi ile kiracının hak ve sorumluluklarının belirtildiği Borçlar Kanunu gereğince taraflar istediği zaman kira kontratını feshedemiyor.


Kira sözleşmesinin feshi taraflar arasında kira sözleşmesinin sona ermesi anlamına geliyor.Kira sözleşmesinin fesih nedenleri, sözleşme ilişkisinin devam ettiği dönemde ortaya çıkan nedenler olabiliyor. 


Sözleşmenin feshi, olağanüstü fesih, belirli ve belirsiz süreli sürekli borç ilişkilerini haklı sebeple, vaktinden önce ve ileriye yönelik olarak sona erdiren bir imkan olarakta ifade ediliyor. Peki, kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?


Kiracının iflas etmesi!

Bu konu Borçlar Kanunu’nda 261. maddeye göre düzenleniyor. Eğer kiracı...