02 / 05 / 2024

kiracı ihtarname ücreti

kiracı ihtarname ücreti

Kiracının kira bedelini ödememesi halinde kendisine ihtar gönderilebiliyor. Kiracıya yapılacak ihtarname için avukata da belli bir masrafın ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracıya ihtarname avukatlık ücreti ne kadar?

Ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk için ne kadar ödeyecek? İşte ayyuka çıkan arabuluculuk ücreti!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlığında yeni dönem 1 Eylül itibarıyla resmen başladı. Vatandaşlar yeni arabuluculuk sisteminde ne kadar ödeme yapacağını merak ediyor. İşte arabuluculuk ücreti ve tüm detayları...

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç nasıl işler?

Kiracılar ve aynı şekilde ev sahipleri kendi haklarının farkında olması gerekir. Özellikle kiracı çıkartma durumu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Hızla yükselen kira tutarları, konut sahibi-kiracı ilişkilerinde büyük problemlere neden oldu. Peki ev sahibi ve kiracı davalarında arabuluculuk süreci nasıl olacak? Arabuluculuk ücreti ne kadar?

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi? Kiracı ihtarname almıyorsa ne olur?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ve onu kiralayan kişiyi bağlayan resmi bir belgedir. Peki kira sözleşmesine dair neler bilinmektedir? İşte kira sözleşmesine dair araştırılan bazı detaylar!

Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı?

Ev sahipleri hangi durumlarda ihtarname çekebilir peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır. İşte Ev sahibi ihtarname çektikten sonra ne yapılmalı? sorusunun yanıtları!

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! İhtarname başınıza dert olabilir İşte cezası

Ev sahiplerinin eski kiracılarını çıkarmak için sıklıkla kullandığı yöntemlere bir tane daha eklendi: Noterden ihtarname... Diğer yandan oğlum kızım gelecek gibi bahaneler ile kiracıya gönderilen ihtarnamelerin mahkeme kararıyla ispatlanma zorunluluğu bulunuyor. Aksi taktirde cezası var...

Tapuda kira şerhi ücreti 2022 ne kadar?

Kira şerhi işlemi özellikle uzun vadeli kiralama dönemlerinde gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında hazırlanan kira sözleşmesinin tapu kütüğüne işlenmesi olarak ifade ediliyor. Peki, bu işlemin ücreti ne kadar? İşte tüm detaylar...

Kiracıya ihtarname nasıl çekilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında zaman zaman anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Bu anlaşmazlıkların en önemlisi ise kira bedelinin ödenmemesi oluyor. Bu gibi durumlarda ev sahipleri kiracısına ihtarname çekebiliyor. Peki, kiracıya ihtarname nasıl çekilir? İşte tüm detaylar...

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Kiracı doğalgaz aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Kiracıların kiraladıkları meskene ya da işyerine girmeden önce almaları gereken abonelikler arasında doğalgaz aboneliği bulunuyor. 2022'de kiracı doğalgaz aboneliği ücreti ne kadar oldu? İşte yanıtı...

kiracı ihtarname ücreti Haberi

kiracı ihtarname ücreti

Kiracıya ihtarname avukatlık ücreti ne kadar?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracılar kira bedelini zamanında ve eksiksiz bir şekilde ödemek ile mükellef oluyor. Ancak kimi zaman kiracılar kira ödemelerinde sorun yaratabiliyor.


Kira bedeli düzensiz bir şekilde ödenirse mal sahibinin bazı hakları doğuyor.


Kanunen kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


Bu gibi durumlarda kiracıya yapılacak ihtarname için avukata da belli bir masrafın ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracıya ihtarname avukatlık ücreti ne kadar?


2016 yılı...