15 / 05 / 2024

kiracı kalorifer kazanı bakım giderlerini öder mi

kiracı kalorifer kazanı bakım giderlerini öder mi

Apartmandaki kimi giderler, kiracılar tarafından kimi giderler ise ev sahibi tarafından ödeniyor. Peki, bir apartmanda kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi? Ödemez mi? İşte yanıtı..

Ev sahibi ve kiracı kavgasında kim bilinçliyse o kazanıyor!

Türkiye'de, artan yaşam maliyetleri ve konut kiraları ile birlikte, ev sahibi ve kiracı arasındaki kavgalar da her geçen gün artıyor. Son dönemlerde gündemden düşmeyen o kavgalarda kim bilinçliyse o kazanıyor...

Kiracı olduğu evi günlük kiralayana 100 bin TL ceza!

Konut kira fiyatlarının yükselmesinin ardından kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

Kiracı nasıl tahliye edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Annem kiracı. Ev sahibi kontrat yenileme tarihinden 2 ay önce ihtiyaçtan tahliye ihtarnamesi çekti. Ev sahibi tahliye davası açarsa kazanır mı? Ne kadar sürer? Ev sahibi kazanırsa, dava masrafları anneme mi ödetilir ve kaç liradır?' sorusunu cevapladı.

Manisa'da kiracı boşalttığı evdeki kapıları, petekleri ve kombiyi söküp götürdü!

Manisa Şehzadeler'de bir ev sahibi, tahliye kararı aldırdığı kiracısının kiralık konuttaki kapıları, kalorifer peteklerini ve kombiyi söküp götürmesi üzerine şikayetçi oldu.

Malkara Otogarı'nda tadilat yapılacak!

Malkara ilçesi otogarında kalorifer kazanının patlaması nedeniyle 2 kişinin öldüğü kaza sonrası otogarda tadilat yapılacak, bu süre içerisinde otogar faaliyetleri başka bir alanda gerçekleşecek.

Bakanlık sayımızın azalmasıyla kazanılan binaları değerlendirdik!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakanlık sayımızın 16'ya düşmesiyle birlikte kazanılan binaları değerlendirdik, planlaması yapıldı. Bundan böyle kiracı olan yerlerin tamamından çıkmak suretiyle onları buralara taşıyarak buradan da çok ciddi bir tasarrufta bulunduk." dedi.

Kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi?

Apartmandaki kimi giderler, kiracılar tarafından kimi giderler ise ev sahibi tarafından ödeniyor. Peki, bir apartmanda kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi? Ödemez mi? İşte yanıtı..

Kiracısı olanlar ne kadar vergi öder?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malını kiraya veren kimselerin elde ettiği kazançlar belli koşullarda vergilendiriliyor. Peki, kiracısı olanlar ne kadar vergi öder? İşte kira gelir vergisi..

Kiracısı olan vergi öder mi?

Gelir vergisi kanunu gereğince mesken veya işyerini kiraya veren mal sahiplerinin elde ettikleri kazanç vergiye tabi tutuluyor. Peki, her kiracısı olan vergi öder mi? Vergilendirmede sınır nedir?

Devlet doğalgaz faturasını düşürecek!

Vatandaşlar tarafından uygulanan tasarruf tedbirleri son yıllarda kamu kurumları tarafından da uygulanmaya başlanırken, kamu kurumları kalorifer kazanına takılan özel bir bilgisayar yazılımı ile kabarık doğalgaz masraflarına çözüm arıyor.

Adıyaman'da bir okulun kalorifer kazanı patladı!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir okulun kalorifer kazanının patlaması sonucu kalorifer dairesinde yangın çıktı. Okul yönetiminin haber vermesi üzerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.

Yeni yasa ile 10 yılını doldurmuş kiracıları tahliye kabusu sardı!

Yeni yasa ile 10 yılını doldurmuş kiracıyı gerekçe göstermeksizin çıkarma imkanına kavuşan gayrimenkul sahiplerinin bir bölümü, daha yüksek kazanç için mevcut kiracılarını tahliye etmeye ya da bu kozu kirayı artırmada kullanmaya başladı...

kiracı kalorifer kazanı bakım giderlerini öder mi Haberi

kiracı kalorifer kazanı bakım giderlerini öder mi

Kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi?

Apartmandaki kimi giderler, kiracılar tarafından kimi giderler ise ev sahibi tarafından ödeniyor. Masraflara katılımdaki kıstas, taşınmaz demirbaşında kalıcı bir değişikliğin yapılıp yapılmadığı oluyor.


Kiracı günlük bakım, temizlik ve güvenlik gibi masraları ödemek ile yükümlü oluyor. Ancak apartmanda yapılan kalıcı değişikliklerden ev sahibi sorumlu oluyor. Buna göre, kiracı kalorifer kazanı giderlerini öder mi?


İlgili mevzuat ve yargıtay kararları gereğince kalorifer kazanı ile ilgili giderlerin kiracı tarafından değil doğrudan kat maliki tarafından karşılanması gerekiyor. Dava örneği aşağıda yer alıyor:


T.C. 

YARGITAY 

18. HUKUK DAİRESİ 


ESAS NO. 2008/9018 

KARAR NO. 2008/13197 

KARAR TARİHİ. 25.12.2008


< ANATAŞINMAZIN TAMAMLAYICI PARÇASI ( Olan Kalorifer Kazanının Tümden Değiştirilmesi İle İlgili Giderlerin Kiracı Tarafından Değil Doğrudan Kat Maliki Tarafından Karşılanması Gerektiği )


> ORTAK GİDERLER ( Anataşınmazın Tamamlayıcı Parçası Olan Kalorifer Kazanının...