20 / 05 / 2024

kiracı Kiralayan

kiracı Kiralayan

Kira hukukunda "Kiralayan ve kiracı" birbiri ile karıştırılan iki terim olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, kiralayan kimdir, kime kiralayan denir? Kiracı kime denir? İşte yanıtı...

Armağan Çağlayan çözülmeden ortada bırakılan sorunları sıraladı: Enflasyon, kiracı kiralayan düzenlemesi! 

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki tartışmalar büyürken, Türk televizyon yapımcısı Armağan Çağlayan, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte Çağlayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

1 Eylül'den beri 64 bin kiracı ve kiralayan arabuluculukla anlaştı! Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlıklarındaki arabuluculuk uygulaması ile ilgili rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. Peki bu zamana kadar kaç ev sahibi ile kiracı uzlaştı? Vatandaşlar arabuluculuk için ne diyor? 

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Ev sahibi kiracıyı kaç yıl sonra çıkarabilir? Kiracı hangi şartlarda ve nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ve kiracıların bilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bir mülkü kiraya veren ve aynı şekilde kiralayan hakları nelerdir? İşte detaylar!

Evi satın alan kişi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı, ev sahibinden oturmak istediği mülkü belli bir süreliğine kiralayan kişidir. Peki ev sahibi değişirse, bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte ev sahibinin değişmesi durumda meydana gelecek durumlar!

Kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur?

İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kiralayan ya da malikin kiralanana ihtiyaç duyması sebebi ile söz konusu gayrimenkulü tahliye edilmesi istemine dayanıyor. Peki, kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Ev sahipleri bunu da yaptı! Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Son zamanlarda kiracı ve kiralayan ihtilafları oldukça yaygınlaştı. Bu ihtilafların artmasının sebebi, ev sahiplerinin mülklerini yüksek bedelle kiralamak istemesi oldu. Bununla birlikte ev sahiplerinin yeni oyunu da deşifre oldu...

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Konut ve işyeri gibi gayrimenkul kiralayan kiracılar bazı haklarını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Yargıtay'dan mülk sahibi ve kiracı kavgaları için emsal karar!

Yargıtay 8. Hukuk Dairesi, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karar aldı. Emsal niteliğindeki kararda, kira sözleşmesinin kiralayanın ölümü ile sona ermeyeceğine hükmedildi. 

İstanbul Mahmutpaşa'da esnafın 'taklitçi kiracı' sorunu!

Taklit ürün satıcıları Kapalıçarşı'dan Mahmutpaşa'ya gidiyor. Yüksek fiyatlarla iş yeri kiralayan taklitçiler, eski kiracıları devre dışı bırakıp çarşıyı ele geçiriyor.

Kiracısının kilidini değiştiren ev sahibi mahkemelik oldu!

Kiracısı tatildeyken evin kilidini değiştirerek evi başkasına kiralayan ev sahibi avukat mahkemelik oldu. Kiracı tarafından ihbar edilen avukatın İstanbul Barosu'nda çalıştığı öğrenildi.

Yazlığını kiralayan ev sahibine 14 bin TL ceza!

Edirne Keşan'ın Erikli sahilindeki yazlık evini kiralayan ev sahibine, kiracıların kimliklerini bildirmediği gerekçesiyle ceza kesildi...

Kiracı hakları 2018!

Gayrimenkul kiralayan kiracılar, kiralama süresince bazı haklara sahip oluyor. Peki, kiracı hakları 2018 nelerdir?

kiracı Kiralayan Haberi

kiracı Kiralayan

Kiralayan kimdir?

Kira hukukunda kiralayan ile kiracı terim olarak şıkça karıştırılıyor. Peki kiralayan kimdir? Kiracı mıdır? Kiraya veren midir?


"Kiralayan" terimi kira hukukunda kiraya veren yani kiraya konu olan gayrimenkulün sahibi anlamında kullanılan terim olarak karşımıza çıkıyor.


Kiralayan kelimesinin anlamı şu şekilde açıklanıyor:

Kiralayan - Kiraya veren; bir şeyi başkasına (kiracıya) kiraya veren; mucir. Türkçede, bazen kiralayan (kiraya veren) ile kiraya alan (kiracı) tabirleri birbirine karıştırılmakta ve "kiralayan" tabiri, bir yeri kiraya alan (kiracı) ile karıştırılmaktadır. Oysa, kiraya veren başka, kiraya alan başka hukuki kişiliklerdir.


Kiracı kimdir?

Kiralama işleminde, gayrimenkul sahibi olmayan; bir bedel karşılığı kiralık malı alan taraf "kiracı" olarak ifade ediliyor.




Işıl Seren...