24 / 07 / 2024

kiracı kirasını vermiyor

kiracı kirasını vermiyor

Kiracılar, ev kirasını ödeme konusunda ev sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor. Peki, kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Mağdur ev sahiplerinden çağrı: Kirasını ödeyemeyen kiracılara sosyal devlet çözüm bulsun!

Mağdur ev sahipleri seslerini duyurmak için sık sık sosyal medya hesaplarından paylaşım yapıyor. Ev sahipleri, 'kirasını ödeyemeyen kiracılara sosyal devlet çözüm bulsun' diyor. İşte o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları... 

Birçok kiracı kirasını ödeyemeyecek! Kirada yüzde 25 sınırı çıkmaza girdi! 

Konut kira zammında 1 Temmuz itibarıyla eski TÜFE uygulamasına dönülmesi bekleniyor. Peki kiracılar ne yapacak? Kiralık konut bedelleri ne kadar artacak? İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları yakından ilgilendiren o detaylar...

Kiracılar dikkat! Kirasını elden verenler yandı! Ev sahibinden kiracısına 60 bin liralık darbe!

Ev sahibi ve kiracı arasında kira bedelinden dolayı yaşanan gerilimler her geçen gün artmaya devam ediyor. Yüksek kira bedelleri cep yakarken, kiracıların yaptığı büyük yanlış kiracıları tuzağa çekiyor. Elden kira ödeyenler dikkat...

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

Kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü! 

Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan sorunlar gittikçe artıyor. Bursa'da bir kiracı, kirasını 1.400 liradan 6 bin liraya yükselten ev sahibini öldürdü.

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Ev sahipleri ile kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu açıklandı: En az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahliye konusu sebebiyle sık sık anlaşmazlık yaşayan ev sahipleri ile kiracıların karıştığı kavgaların bilançosu hesaplandı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

Yeşim Salkım, 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin TL yapan ev sahibine seslendi! Sırf çıkarmak için yapıyorsunuz...

Ünlü Şarkıcı Yeşim Salkım'da kira mağduru oldu. 3 yıldır oturduğu evin kirasını 40 bin liraya yükselten ev sahibine ''Sırf çıkartmak ve dolarla ev kiralamak için yapıyorsunuz'' diyerek isyan etti. 

Ev sahipleri ile kiracıların kavgası niçin bitirilemiyor? 

Ülke genelinde ev sahibi ve kiracılar arasındaki kavgalar her geçen gün artarak devam ediyor. Peki ev sahipleri ile kiracıların kavgasını bitirmek çok mu zor? Niçin bitirilemiyor? 

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Kira artışları ve tahliyeler ile ilgili yaşanan, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri ne yapabilir ne yapamaz? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracı mağduru doktora mahkemeden sevinçli haber! 20 ayın sonunda kiracısını tahliye etti!

20 aydır kiracısı ile mücade eden ünlü doktor Dağıstan Ayan'a mahkemeden sevinli haber geldi. Kiracısını çıkardığını duyuran Dağıstan mutlu haberi sosyal medya hesabından duyurdu.

kiracı kirasını vermiyor Haberi

kiracı kirasını vermiyor

Kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Gayrimenkulün kullanılmasının, belli bir bedel karşılığında, başka bir kişiye bırakılmasını düzenleyen, karşılıklı ve birbirine uygun irade beyanı kira sözleşmesi olarak ifade ediliyor. 


Kira sözleşmesinin yazılı şekilde yapılması, sözleşmenin ispati, başlangıcının ve süresinin belirlenmesi gibi hususların tespiti için önem teşkil ediyor. 


Ev sahibi ve kiracı, bu sözleşme sonrasında birbirlerine karşı sorumlu sayılıyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. 


Kiracılar, ev kirasını ödeme konusunda mal sahibini zarara uğratabiliyor. Kimi kiracılar kira bedelini geç öderken, kimi kiracılar da ödemelerini hiç yapmayabiliyor. Peki, kira bedeli ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?


Kira bedeli ödenmezse kiralayan ne yapabilir?

Kiracı, kira bedelini süresinde ödemediği takdirde konut...