28 / 04 / 2024

kiracı kontrat imzalamıyor

kiracı kontrat imzalamıyor

Mesken ve işyeri kiralamalarında, kimi zaman taraflar aralarında sözleşme imzalamıyor. Kimi zaman da kiracı kontrat imzalamak istemeyebiliyor. Peki, kiracı kontrat imzalamazsa ne olur? Bu durumda tarafların hakları nelerdir?

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

Kiracılar ev sahibi ile uzlaşamayınca soluğu mahkemede alıyor! Sonuç hüsran!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntı ve anlaşmazlıklar gün geçtikçe artarak devam ediyor. İki taraf uzlaşmaya varamadığı zaman mahkeme yolu gözüküyor.

Ev sahibi ve kiracı kavgasında kim bilinçliyse o kazanıyor!

Türkiye'de, artan yaşam maliyetleri ve konut kiraları ile birlikte, ev sahibi ve kiracı arasındaki kavgalar da her geçen gün artıyor. Son dönemlerde gündemden düşmeyen o kavgalarda kim bilinçliyse o kazanıyor...

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceği kira davalarının süresi oldukça uzun sürüyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı ve taraflardan gelen yorumlar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Kira kontratlarında yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek yeni uygulamanın sinyalleri verildi. Hayata geçirilmesi planlanan e-kontrat uygulaması ile kira gelirlerinde kayıtdışılığın önlenmesi amaçlanıyor.

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 

Ev sahibi ve kiracı krizi gittikçe büyüyor! İşin içine şimdi de silahlar girdi!

Konut sahibi ve kiracı sorunların gittikçe büyüyor. Bugün Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ev sahibi ile kiracı arasında kavga çıktı. Kavgada silah sesi duyulması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira anlaşmazlıkları arabuluculuk ile bir bir çözülüyor. Arabuluculuk ile 50 bin davanın ortadan kalktığı belirlendi. İşte o çözümlere örnekler... 

Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat! İspatlayamazsınız yandınız! 

Mülk sahibi ile kiracı arasında gayrimenkul kiralanırken bir kontrat imzalanıyor. Ancak bazı kişiler bu aşamayı atlayabiliyor. Peki, Kira sözleşmesi yoksa kiracı ve ev sahibinin hakları ne olur? Kira sözleşmesi olmayan kiracılar aman dikkat!

Kiracılar dikkat bu kuralı çiğneyenleri mülk sahibi evden çıkarıyor! Davalar da sürünmemek için hemen bu şartlara bakın

Ev sahibi ve kiracılar arasında daireyi kiralamadan önce kontrat imzalanıyor. Bu kontrat içinde bazı şartlar bulunuyor. Eğer bu şartlara uymazsanız ev sahibi sizi evden çıkarabiliyor. Peki, ev sahibi kirasını ödemeyen kiracıyı ne kadar sürede evden çıkarabilir?

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için yeni dönem Eylül ayında başlamıştı. Peki, Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini hangi taraf karşılıyor? İşte detaylar...

Kiracılar dikkat: Ev sahipleri bunları yapan kiracıyı yerinden kıpırdatamıyor! 

Artan kira ve konut fiyatlarından sonra ev sahibi ile kiracı arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Bazı ev sahipleri yüksek kira için kiracısını evden çıkarmanın yollarını ararken, kiracılar buna nasıl engel olacağını araştırıyor. 

kiracı kontrat imzalamıyor Haberi

kiracı kontrat imzalamıyor

Kiracı kontrat imzalamazsa ne olur?

Kira anlaşması, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği anlaşma oluyor.


Mesken ve işyeri kiralamalarında, kimi zaman taraflar aralarında sözleşme imzalamıyor. Kimi zaman da kiracı kontrat imzalamak istemeyebiliyor. Peki, kiracı kontrat imzalamazsa ne olur?


Kira kontratının olmaması, yasal olarak kiracılık ilişkisinin olmadığı anlamına gelmiyor. Borçlar Kanunu ile kira sözleşmesi herhangi bir şarta bağlanmıyor. 


Bu nedenle sözlü olarak yapılan sözleşmeler de diğer sözleşmeler ile aynı koşullara sahip oluyor. Ancak sözlü kira sözleşmesinin ispatlanması gerekiyor. 

T.C.

YARGITAY

HUKUK DAİRESİ 1

Esas No.

2003/8764


1086-HUKUK USULÜ MUHAKEMELERİ KANUNU (HUMK)/288/292/293


İSPAT YÜKÜ

KİRA AKDİ

KİRA İLİŞKİSİNİN VARLIĞININ İSPATI

SÖZLÜ KİRA SÖZLEŞMESİ


ÖZET

KİRA SÖZLEŞMELERİ YAZILI VEYA SÖZLÜ YAPILABİLECEĞİ GİBİ ZIMNİ ( ÜSTÜ KAPALI ) OLARAK DA VÜCUDA GETİRİLEBİLİR. YETER Kİ...