01 / 05 / 2024

kiracı ödeme yapmazsa ne olur

kiracı ödeme yapmazsa ne olur

Taşınmaz mal kiralamalarında sıklıkla yaşanan sorunlar arasında kiracının kira bedelini hiç ödememesi veya kira bedelini zamanında ödememesi yer alıyor. Peki, kiracı ödeme yapmazsa ne olur?

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Avukat Tarık Çakmak kiracıları uyardı: Üçüncü kişiye yapılan ödeme kiracıyı borcundan kurtarmaz!

Avukat Tarık Çakmak, kiracıları kiralarını ödeme konusunda uyararak, kira bedeli aksi kararlaştırılmadıkça kiraya verene ödenmesi gerektiğini belirtti.

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Kiracılar mutlaka yapmalı! Ev sahipleri tazminat ödeyecek!

Evden çıkan kiracılar bazı durumlarda tazminat hakkı elde edebiliyorlar. Kiracıların bu durumda kalmasında ev sahipleri 1 yıllık kira bedeli kadar ödeme yapmak zorunda kalıyorlar. İşte ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiren haberin detayları...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk sayesinde kirayı zamsız ödeme teklifi geldi!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan uyuşmazlık arabuluculuk sistemiyle beraber uzlaşmayla sonuçlanıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, uzlaşma oranının yüzde 70’lere çıktığını belirtiyor.

Ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk için ne kadar ödeyecek? İşte ayyuka çıkan arabuluculuk ücreti!

Ev sahibi ile kiracı anlaşmazlığında yeni dönem 1 Eylül itibarıyla resmen başladı. Vatandaşlar yeni arabuluculuk sisteminde ne kadar ödeme yapacağını merak ediyor. İşte arabuluculuk ücreti ve tüm detayları...

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

Kiracı olan herkesi ilgilendiriyor! Para ödeme riskiniz var!

Kiracı olan vatandaşları yakından ilgilendiren bir haber geldi. Ev sahiplerine kirayı elden vermek sonradan kiracıların başını ağrıtabilir. İşte detaylar!

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!

Ev sahibi ve kiracılara ödeme yapılıyor! 2500 TL ödeme için e-devletten başvuru yapabilirsiniz!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere ev sahibi ya da kiracı ayrımı yapılmadan tam tamına 2 bin 500 TL ödeme yapılacağı konusunda duyuru yapıldı. Bakanlık tarafından başvuru şartları aktarıldı.

Ev sahibi kendim oturacağım diye kiracıyı ne kadar sürede çıkarabilir? İşte detaylar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında bazı süregelen tatsız konular vardır. Bu konularda çoğunlukla kira ödeme noktasında ya da evi tahliye noktasında baş gösterir. İşte bu konularda merak edilenler!

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Cezası var!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii olacak.

kiracı ödeme yapmazsa ne olur Haberi

kiracı ödeme yapmazsa ne olur

Kiracı ödeme yapmazsa ne olur?

Kira sözleşmeleri, taşınmaz malların kiralanması halinde belirli bir süre için veya süresiz olarak imzalanıyor.


Kiralama sürecinde kiraya veren ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Taraflardan birinin sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde hakimden müdahale istenebiliyor.


Taşınmaz mal kiralamalarında sıklıkla yaşanan sorunlar arasında kiracının kira bedelini hiç ödememesi veya kira bedelini zamanında ödmemesi yer alıyor. Peki, kiracı ödeme yapmazsa ne olur? Kiracı ödeme yapmazsa, mal sahibi ne gibi yetkilere sahip olur? 


Kira bedelini ödeme borcu

1. Genel olarak

MADDE 313- Kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlüdür.


2. İfa zamanı

MADDE 314- Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür.


3. Kiracının temerrüdü

MADDE 315- Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel...