28 / 07 / 2024

kiracı ödemeleri

kiracı ödemeleri

Taşınmaz mal kiralamalarında sıklıkla yaşanan sorunlar arasında kiracının kira bedelini hiç ödememesi veya kira bedelini zamanında ödememesi yer alıyor. Peki, kiracı ödeme yapmazsa ne olur?

TÜFE ortalamasından fazla kira ödeyen kiracılara kara haber!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının, TÜFE ortalamasından fazla kira ödemesi yapmasının ve daha sonrasında fazladan yaptığı ödemeleri geri istemesi hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar ödemek zorunda değil...

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorunlar, sıkıntı ve anlaşmazlıklar son zamanlarda da giderek artıyor. Kiracıların ev sahipleri ile yaşadıkları sorunlar artarak devam ederken kiralık evlerin aidat ödemeleri taraflar arasında sorunların olmasına neden oluyor. İşte haberin detayları...

Depremzedeler dikkat! Başvuranın hesabına yatırılıyor: Ev sahibine 5 bin, kiracıya 3 bin TL!

Depremzedelere yapılan yardımlar sık sık merak konusu oluyor. İşte Adıyaman'da konutları hasar gören ev sahipleri ve kiracılara yapılan o destek ödemeleri...

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!

Aile Bakanlığı ödemeyi yapıyor, ev sahibi de kiracı da başvurabiliyor! Para verilecek, jet hızıyla başvurun

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik destek ödemeleri devam ediyor. Aile Bakanlığı tarafından önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek bir ödemenin detaylarına ilişkin de bilgilendirme yapıldı. İşte hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren gelişmeler...

Kira ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük problemlerden biri olan kira ödemeleri zamanla can sıkıcı bir hal alabiliyor. Peki ev sahipleri kirasını ödemeyen kiracı için ne yapabilir. Büyüksivas Gazetesi köşe yazarlarından Kerim Çayır bugünkü köşe yazısında kira ödemelerini kaleme aldı.

İş yeri kiracılarına stopaj ve KDV indirimi!

İş yeri kiracılarına müjdeli bir haber daha geldi. Kira sözleşmesi gereği gelecek yıla sarkan kiralar, yıl sonuna kadar ödenirse gelecek yılın ödemeleri için indirimli vergi fırsatı sunulacak...

Kiracılar dikkat! Kira ödemeleri nasıl yapılacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok hukuki ve ekonomik tedbirler alındı. Milyonlarca kiracı da kira ödemelerinin nasıl olacağını düşünüyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kira stopajını kiracı mı öder?

Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj yapmak zorunda oluyor. Peki, kira stopajını kiracı mı öder? Yoksa mal sahibi mi öder?

Kiracının ortak giderlerden sorumluluğu nedir?

Apartmanın ortak alanları için apartman sakinlerinin belli oranlarda aidat ödemeleri gerekiyor. Peki bir evde kiracı varsa ne olur? Kiracının ortak giderlerden sorumluluğu nedir? Kiracı apartmanda neleri öder? Neleri ödemez?

kiracı ödemeleri Haberi

kiracı ödemeleri

Kiracı ödeme yapmazsa ne olur?

Kira sözleşmeleri, taşınmaz malların kiralanması halinde belirli bir süre için veya süresiz olarak imzalanıyor.


Kiralama sürecinde kiraya veren ile kiracı bazı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Taraflardan birinin sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde hakimden müdahale istenebiliyor.


Taşınmaz mal kiralamalarında sıklıkla yaşanan sorunlar arasında kiracının kira bedelini hiç ödememesi veya kira bedelini zamanında ödmemesi yer alıyor. Peki, kiracı ödeme yapmazsa ne olur? Kiracı ödeme yapmazsa, mal sahibi ne gibi yetkilere sahip olur? 


Kira bedelini ödeme borcu

1. Genel olarak

MADDE 313- Kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlüdür.


2. İfa zamanı

MADDE 314- Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür.


3. Kiracının temerrüdü

MADDE 315- Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel...