14 / 05 / 2024

Kiracı olduğum işyeri satıldı ne yapmalıyım

Kiracı olduğum işyeri satıldı ne yapmalıyım

Kiracının ve işyeri sahibinin birbirlerine karşı sorumlulukları bulunuyor. Kiralama işlemlerine ve kiracı ile kiraya verene dair hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, Kiracı olduğum işyeri satıldı ne yapmalıyım?

Kira tartışması yine kanlı bitti! Kiracı, iş yeri sahibine kurşun yağdırdı!

Bursa'da, iş yeri sahibi Aykut Y., kira artışı ile ilgili olarak aralarında husumet olan market işletmecisi Ahmet K. tarafından çıkan tartışmadan sonra silahla vuruldu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden iş yeri sahibi hastanede tedaviye alındı.

İş yeri kira artış oranı 2024! TÜİK kira zammı hesaplama: İş yeri kira artış oranı tam bu kadar!

Mart ayı enflasyon oranları, TÜİK tarafından biraz önce açıklandı. İş yeri kira artış oranı 2024 belli oldu. İşte TÜİK kira zammı hesaplama ve iş yeri kira artış oranı... 

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu! Bu ay kiralara ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca mülk sahibi ve kiracının merakla beklediği Mart 2024 iş yeri kira artış oranı resmen belli oldu. Peki bu ay kiralara ne kadar zam gelecek? İşte son dakika Mart 2024 kira artış oranı...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Kiracısıyla kavga eden işyeri sahibi polise otomobili ile çarptı! Bu kadarı da olmaz dedirten olay...

Nevşehir'de kiracısıyla kavga eden iş yeri sahibi olaya müdahale eden polis memuruna arabasıyla çarptı. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu. Söz konusu kampanyada konutlar ve iş yerleri için yüzde 25 peşinat,  72 ay vade imkanı sunuluyor.

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

TOKİ Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın başkent Ankara projesi için yeni tarih resmen belli oldu. Kalecik ilçesine 78 yeni konut ve 138 yeni iş yeri geliyor...

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Kiracı olduğum işyeri satıldı ne yapmalıyım Haberi

Kiracı olduğum işyeri satıldı ne yapmalıyım

Kiracı olduğum işyeri satıldı ne yapmalıyım?

İşyeri kiracılarının, kiraya verene karşı bazı hak ve sorumlulukları söz konusu oluyor. Taraflar arasında imzalanan sözleşme gereğince, sözleşme süresi boyunca belirtilen gün ve miktarda kira bedeli ödemesi yapan kiracının haklarına, Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. 


Borçlar Kanunu gereğince kiraya veren kiracısını istediği zaman çıkaramıyor. Kiracısı ile sözleşmesini feshetmek isteyen kiraya verenin bazı haklı nedenlere sahip olması gerekiyor. 


İşyerinin tahliyesi için Kanun'da belirtilen haklı gerekçelerin mevcut olması gerekiyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;


İşyeri ihtiyacı: 

İşyeri sahibi, eşi veya çocukları kiradaki gayrimenkulü meslek veya sanat amacıyla işyeri olarak kullanacaksa bu madde uygulanıyor. Kira kontratının bitimini takiben bir ay içinde dava açılabiliyor.


Esaslı tamir, yeniden inşa veya imar, tevsi, tadil: 

Ev sahibi gayrimenkulü yeniden inşa ettirmek veya içerde büyük çaplı tamirat, genişletme...