05 / 05 / 2024

kiracı şikayet dilekçesi

kiracı şikayet dilekçesi

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ancak kiracınızın bazı sorumluluklarını yerine getirmediğini farz edelim. Bu durumda kiracı nereye şikayet edilir? Kiracı nasıl şikayet edilir? İşte kiracı şikayet dilekçesi...

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.

Tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021!

Şekil şartlarına uygun olarak verilen tahliye taahhütnamesine rağmen kiracı evi boşaltmıyorsa ev sahibi bir dilekçe ile dava açabiliyor. Peki tahliye taahhütnamesi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte tüm merak edilenler...

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

Kira borcuna itiraz dilekçesi!

Kimi zaman kiracının kira borcunu ödemesine rağmen kendisine ihtar gönderilebiliyor. Bu durumda kiracı kira borcuna itiraz edebiliyor. İşte kira borcuna itiraz dilekçesi örneği..

Kiracıya icra takibi dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. İşte kiracıya icra takibi dilekçesi örneği..

Kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği!

Kiraya veren, kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açacağı dava ile sona erdirebilir. Peki, Kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği..

Kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

Kaçak yapıların önlenmesi ve yapı denetim sisteminin etkin uygulanabilmesi için, ruhsatsız inşaatların şikayet edilmesi gerekiyor. İşte, kaçak yapı şikayet dilekçesi örneği!

Kaçak kat şikayet dilekçesi!

İmar Kanunu madde 32 gereğince inşa edilmeyen yapıların tespit edilmesi halinde yapı durduruluyor ve yıkım gerçekleşebiliyor. İşte, kaçak kat şikayet dilekçesi!

Kira tespit dava dilekçesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı tarafından ödenecek bedelin belirlenesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Mahkemeye bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte kira tespit dava dilekçesi örneği..

Kiracıya dava açma dilekçesi!

Kiracıya dava açmak için yazılan dilekçede öncelikle konunun ne olduğunun tespitinin yapılması ve dilekçenin buna göre hazırlanması gerekiyor. İşte kiracıya dava açma dilekçesi örnekleri 2015..

Kira artış davaları dilekçesi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Ayrıca kanunen kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. İşte kira artış davaları dilekçesi...

Tahliye taahhütnamesine itiraz dilekçesi!

Tahliye taahhütnamesi; Kiracının, kiraladığı konutu belli bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belgeye deniyor. Taahhütnameye dava açılarak itiraz edilebiliyor. İşte tahliye taahhütnamesine itiraz dilekçesi..

kiracı şikayet dilekçesi Haberi

kiracı şikayet dilekçesi

Kiracı şikayet dilekçesi!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ancak kiracınızın bazı sorumluluklarını yerine getirmediğini farz edelim. Bu durumda kiracı nereye şikayet edilir? Kiracı nasıl şikayet edilir?


Örneğin kiracınızın aidat borcunu ödemediğini düşünelim. Kiracıya ödenmediği aidat borçlarını ödemesi için noter aracılığı ile dilekçe gönderebilirsiniz. Söz konusu kiracı şikayet dilekçesi aşağıda yer alıyor.



Kiracı şikayet dilekçe örneği..


………………………………..NOTERLİĞİNE


KEŞİDECİ : 

VEKİLLERİ : 

MUHATAP : 

K O N U : 


A Ç I K L A M A : 


1- Sayın muhatap, yukarıda adresiniz olarak belirtilen yerde ikamet etmektesiniz. …… yılı aidat bedeli aylık ……… YTL’dır. …… yılına ait, ………, ………… ve ………….. ayları olmak üzere toplam …….. YTL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır.


2- Genel Kurul toplantısında, Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 10 gecikme faizi uygulanmasına; aidat borcunu ödemeyen kat malikleri...