17 / 05 / 2024

kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur

kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının gayrimenkule taşınmadan önce bazı abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı su aboneliğini üzerine almak zorunda mı? Kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur?

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracıların evde meydana gelen sıkıntılardan karşılamak zorunda oldukları bazı masrafları ev sahipleri ile aralarında gerilim yaşamalarına neden olabilmektedir. Buna göre, alt kata su sızması durumunda kiracının herhangi bir sorumluluğu var mıdır? İşte ayrıntılar...

Emlakçılar Odası Başkanı Hacıoğlu'ndan ev sahibi kiracı kavgaları için flaş açıklama! Her şeyin suçlusu yüzde 25 sınırı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu ev sahibi kiracı kavgaları ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Hacıoğlu yaptığı açıklamada her şeyin suçlusunun yüzde 25 sınırı olduğunu söyledi.

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Binalardaki betonarme su depoları, yapı güvenliğini tehdit ediyor!

Binalardaki temiz suyu, betonarme su depolarında muhafaza etmek hem yapı güvenliğini hem de insan sağlığını tehdit ediyor. Ekomaxi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Mulhan, betonarme su depoları konusunda apartman ve site yöneticileri ile işletmeleri uyararak önemli açıklamalar yaptı...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Elektrik ve su aboneliğini kesen konut sahibine büyük ceza!

Kiracı ve konut sahipleri arasında arabulucuya taşınan anlaşmazlıklara her geçen gün farklı konular taşınıyor. Bazı konut sahipleri yüksek kira artışı ya da evden çıkmayı kabul etmeyen kiracıların elektrik ve suyunu keserek bezdirmeye çalışıyor. Ancak bu durumda ev sahibine tazminat cezası veriliyor

Ev sahibi ve kiracı tartışmalarında kim haklı, kim suçlu?

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan tartışmalarda ev sahipleri potansiyel suçlu muamelesi görüyor. Mahkemelerde açılan davaların yaklaşık yüzde 65’i konut sahipleri ile kiracı arasındaki uyuşmazlıklardan oluşuyor.

Kiracıların kirayı elden vermesi suç mu? Elden kira veren kiracıya ne ceza verilir?

Son zamanlarda konut sektöründe ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Kiracıların kirayı elden vermeleri durumunda herhangi bir ceza ile karşılaşıp karşılaşmayacakları merak ediliyor. Kirayı elden vermek suç mu? İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'un o ilçelerinde Pazartesi günü 24 saatlik su kesintisi yapılacak! İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

İSKİ, Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece'ye 19 Haziran Pazartesi günü saat 06:00 ile 20 Haziran Salı 06:00 saatleri arasında 24 saat süreyle su verilemeyeceğini açıkladı. İşte suların kesileceği ilçe ve mahalleler!

Netflix'e 2023 yaramadı! O ülkeden büyük darbe geldi

Ekonomik olarak en çok eksi değerde yol alan firmalardan biri de Netflix. Netflix'in şifre paylaşma noktasında ilave ücret istediği ülkelerden birisi de İspanya'da 1 milyonu aşkın platform  kullanıcısı aboneliğini bitirdi. Popüler yayın platformu için 2023'te işler yolunda değil.

kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur Haberi

kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur

Kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının gayrimenkule taşınmadan önce yapması gereken bazı işlemler bulunuyor. Örneğin taşınmaza DASK sigortasının yapılması gerekiyor. Aksi halde, taşınmaz kiralanamıyor.


Ayrıca kiracının elektrik, doğalgaz ve su gibi abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı su aboneliğini üzerine almak zorunda mı? Kiracı su aboneliğini üzerine almazsa ne olur?


Aboneliğin üzerine almayan kiracı ile zaman zaman sorun yaşanabiliyor. Örneğin aboneliği almayan kiracının abonelik borçlarını ödememesi halinde sorumlu abone sahibi olabiliyor.


Buna karşın, abonelikleri üzerine almayan kiracının evden tahliye edilmesi söz konusu olmuyor. Ancak ev sahibi ile sorun yaşanmaması ve faturaların kiracının adına düzenlenmesi için aboneliklerin alınması gerekiyor.


Konu ile ilgili Yargıtay 6. Hukuk Dairesinin kararı aşağıda sıralanıyor:


Yargıtay 6. Hukuk Dairesi; elektrik, su, doğalgaz aboneliğini kiracının kendi üzerine...