29 / 04 / 2024

kiracı tahliye dava süresi

kiracı tahliye dava süresi

Borçlar Kanunu ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkileri düzenliyor. Kanuna göre, kiracının tahliyesi istenirken bazı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor. İşte, kiracının erken tahliyesi ihtarname örneği!

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ev sahipleri artık konuda kiracılara dava açabilecek!

Pek çok konut sahibi yüzde 25 zammı kabul etmezken, kiracılar da yüzde 25 zam sınırlaması konusunda ısrar ediyor. Bu kapsamda, konut sahiplerinin aslında dava açabileceği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kiracı tahliye davası kaç yıl sürer?

Kira sözleşmesinin feshi bildirim ya da dava yoluyla da gerçekleşebiliyor. Peki mahkemelik durumlarda tahliye davası kaç yıl sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Tahliye taahhüdü nasıl yapılmalı? Aman bunlara dikkat! 

Uzun dava süreçleri sebebiyle konut sahipleri artık tahliye taahhüdü almadan evini kiraya vermiyor. Kiralama aşamasında bunu kabul eden kimi kiracılar ise tahliye zamanı geldiğinde ‘İmza benim değil’ diyerek itiraz ediyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye davası nedir? Kiracılar tahliye davası nasıl açılır? İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hangi şartlarda kiracı tahliye edilir? Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı?

Kiracıların, oturdukları konuta dair akılarına takılan bazı hususlar vardır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Kira sözleşmesi olmayan kiracı tahliye edilebilir mi? Hukuki kiracı evden giderse ne yapılmalı?

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper, 1,5 yıldır evinde yaşayan ancak hukuki olarak aralarında kiracı ev sahibi ilişkisi bulunmayan kişinin tahliyesinin mümkün olup olmadığını soran okuyucusuna yanıt verdi. İşte dikkat çeken o yanıt...

Kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi?

Kira stopajı, ticari gayrimenkul amacıyla kiraya verilen alanların brüt kira bedelleri üzerinden alınan vergi türü olarak biliniyor. Peki, kira stopaj vergisi ödenmezse ne olur? Kiracı tahliye edilebilir mi? İşte konu hakkında tüm detaylar...

kiracı tahliye dava süresi Haberi

kiracı tahliye dava süresi

Kiracının erken tahliyesi ihtarname örneği!

Kiracıların karşılaştığı durumlar arasında erken tahliyede yer alıyor. Ancak, ev sahibi haklı gerekçelerinin olması halinde kiracısının tahliyesini isteyebiliyor. 


Ev sahibinin haklı gerekçeleri Borçlar Kanunu'nda açıkça belirtiliyor. Ev sahibinin mesken ihtiyacı var ise, evin el değiştirmesi söz konusu ise ve konutta zorunlu tadilat yapılacaksa bunlar haklı gerekçeler arasında yer alıyor.


Ev sahibinin haklı gerekçeleri aşağıda yer alıyor;


Kiracıya icra takibinin yapılması

Kiracı kira parasını ödememişse ve ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunmuşsa kiracıya ödenmeyen kira tutarının ödenmesi için 30 gün süre veriliyor. 


Verilen bu süre içerisinde söz konusu miktar ödenmediyse, kiracıdan evin tahliye edilmesi isteniyor. 


Ev sahibinin mesken ihtiyacının olması

Ev sahibi eğer bu konuta ihtiyaç duyuyorsa; aynı belediye sınırları içerisinde başka yani barınabileceği bir konutunun olmaması şartı ile kiracının...