02 / 05 / 2024

kiracı tahliye dilekçe örneği

kiracı tahliye dilekçe örneği

Kiraya konu olan ev sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kontrat süresi bitmeden kiracı tahliye edilebiliyor. İşte kontrat süresi bitmeden tahliye nedenleri be kiracı tahliyesi için dilekçe...

Kiracı tahliye davası hangi şartlarda açılabilir?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kiracı tahliye davası hangi şartlarda açılabilir?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri'nde kat malikleri dilekçe verdi!

Alikahya Kavanium İztop Park Evleri site sakinleri İztop Kooperatifi'nden oluşan site yönetiminden memnun olmadıkları için kat malikleri olarak yeniden site yönetimi oluşturulması için toplu olarak dilekçe verdi.

Aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016!

Aile konutu tapuya şerh edilebiliyor. Aile konutu şerhi için tapu dairesine gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat ediliyor. İşte aile konutu şerhi için dilekçe örneği 2016..

Kiracı tahliye davası şartları!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi kanunda belirtilen gerekçelerin doğması halinde kiracısının tahliyesi için dava açabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası şartları nelerdir? Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır?

2014 yılından beri 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Bunun için kiracıya tahliye bildiriminin yapılması gerekiyor. Kiracı tahliye bildirimi nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kiracı tahliye mahkemesi hangi mahkemedir?

Konut ya da işyeri kiralayan kiracılar mal sahibi tarafından bazı durumlarda tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye mahkemesi hangi mahkemedir? Kiracı tahliye davası nerede açılır?

Kiracı tahliye ihbar süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında bazı durumlar kiracının tahliyesine neden olabiliyor. Bu tahliye nedenleri yine aynı kanun kapsamında düzenleniyor. Peki, kiracı tahliye ihbar süresi nedir?

Mirasçılık belgesi dilekçe örneği 2016!

Bir kimsenin vefatının ardından mirasçıları tarafından çıkarılan mirasçılık belgesinde kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu görülebiliyor. Bu belge bir dilekçe ile müracaat ederek alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi dilekçe örneği 2016..

İnşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016!

İnşaat çalışmalarına başlanılacak bir bina için belediyeden ruhsatın alınmış olması gerekiyor. İnşaat ruhsatı taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. İşte inşaat ruhsatı dilekçe örneği 2016..

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016!

Taşınmaz malını kiracıya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen durumların doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016...

Tüketici hakem heyeti dilekçe örneği!

Tüketici hakem heyetlerine yapılacak başvurularda para değeri, belli bir sınıra kadar yapılıyor. Tüketici hakem heyetine bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. İşte tüketici hakem heyeti dilekçe örneği..

Tüketici mahkemesi dilekçe örneği!

Tüketiciler, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine bir dilekçe ile başvurabiliyor. İşte tüketici mahkemesi dilekçe örneği..

Tapu cins değişikliği dilekçe örneği!

Tapu üzerinde cins değişikliği işleminin yapılabilmesi işlemin yapılmasında sakınca olmadığına dair Belediye/Valilik yazısı alınıyor. İşte belediye ya da valiliğe verilecek tapu cins değişikliği dilekçe örneği...

kiracı tahliye dilekçe örneği Haberi

kiracı tahliye dilekçe örneği

Kiracı tahliyesi için dilekçe!

Gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasında imzalanan kira kontratı süresinin dolması beklenmeden; bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde, kiracı tahliye edilebiliyor.


Kontrat süresi bitmeden tahliye sebepleri

Kontrat süresi bitmeden tahliye sebeplerinden birinin söz konusu olması halinde, kiracı tahliyesi için Sulh Hukuk Hakimliği'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunulabiliyor. Kontrat süresi bitmeden tahliye sebepleri şu şekilde sıralanıyor;


- İcra takibinin yapılması

- Mal sahibinin "ihtiyacı" olması

- Söz konusu evin el değiştirmesi

- Gayrimenkul tadilatının gerekliliği

- İhtar durumu


Kiracı tahliyesi için dilekçe örneği..


....... SULH HUKUK HAKİMLİĞİ'NE

.......



DAVACI :


VEKİLİ :


DAVALI :


KONU:Tahliye


DAVA DEĞERİ : Bir yıllık kira bedeli .......


AÇIKLAMALAR :

1-Davalı müvekkilimizin ....... adresindeki arsasında 3 yıldır kiracı olarak bulunmaktadır. Kira sözleşmesinin başlangıç tarihi ....... olup son yılki kira bedeli ise ....... olarak taraflarca belirlenmiş idi.


2-Sözleşmenin bitiş...