28 / 04 / 2024

kiracı tahliye ihtarnamesi

kiracı tahliye ihtarnamesi

Kiracılara farklı nedenlerden dolayı ihtarname gönderilebiliyor. Ancak bunun için mal sahibinin haklı bir nedeninin olması gerekiyor. Peki, ihtar nasıl gönderilir? İşte kiracıya ihtarname örneği 2016..

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016!

Taşınmaz malını kiracıya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen durumların doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi örneği 2016...

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılara bazı nedenlerden dolayı tahliye ihtarnamesi gönderilebiliyor. İhtarnamenin içeriği tahliye nedenine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. İşte kiracı tahliye ihtarname örnekleri..

Kira ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesi imzalayan kiracılar kira bedelini ödemekle yükümlü sayılıyor. Peki, kira ödenmezse ev sahibi ne yapabilir?

Kiracı ihtarname örneği!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında sıklıkla karşılaşılan hususlar arasında kiracının kira bedelini zamanında ödememesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda kiracıya ihtar çekilerek tahliyesi istenebiliyor. İşte kiracı ihtarname örneği..

Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek!

Kira bedelini süresiz olarak ödemeyen kiracılara kiralayan tarafından tahliye ihtarnamesi gönderilir. Bu ihtarnameyi de dikkate almayan kiracıya tahliye davası açılabiliyor. Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek olarak haberimizde yer alıyor..

Kira tahliye ihtarnamesi örneği!

Kiracınızın, kira bedelini ödemediğini ve bu nedenle sizin de kiracınızın evi boşaltmasını istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracınızın tahliyesi için, kiracınıza ihtarname göndermeniz gerekiyor. İşte söz konusu kira tahliye ihtarnamesi örneği...

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Kiracı tahliye davası kaç yıl sürer?

Kira sözleşmesinin feshi bildirim ya da dava yoluyla da gerçekleşebiliyor. Peki mahkemelik durumlarda tahliye davası kaç yıl sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Aidat ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta gazetesi Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü köşe yazısında aidatı ödemeyen kiracının tahliyesine ve arabulucu tutanağına ilişkin bir yazı paylaştı. Heper, yazıda okurlarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı krizi dur durak bilmiyor! Tahliye davalarında şok eden detay! Siz de kontrol edin, mağdur olmayın!

Konut sahibi ve kiracı sorunları gün geçtikçe resmen artıyor. Kiracısını evinden çıkarmak isteyen ev sahipleri kiraya astronomik zamlar uyguluyor. Yasal haklarını kullanmak isteyen kiracılar tahliye davalarıyla karşılaşıyor. İşte tahliye davaları ile ilgili merak edilenler...

Ev sahibi ve kiracılar arasında sular durulmuyor! Kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayıldı! Şimdi bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüksek kira kaosunda sular durulmuyor. Peki kiracının aidat ödememesi tahliye nedeni sayılır mı? 

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracı tahliye davası nedir? Kiracılar tahliye davası nasıl açılır? İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Hangi şartlarda kiracı tahliye edilir? Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı?

Kiracıların, oturdukları konuta dair akılarına takılan bazı hususlar vardır. İşte bu konuda araştırılan detaylar!

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?

Kiracı ve ev sahipleri haklarını bilmelidir. Çoğu kiracı haklarını tam olarak bilmemektedir. Ev sahipleri hangi durumlarda kiracıları tahliye ettirir, Kiracı en hızlı nasıl tahliye edilir?” İşte yanıtlar!

Kira sözleşmesi olmayan kiracı tahliye edilebilir mi? Hukuki kiracı evden giderse ne yapılmalı?

Posta Gazetesi Yazarı Tamer Heper, 1,5 yıldır evinde yaşayan ancak hukuki olarak aralarında kiracı ev sahibi ilişkisi bulunmayan kişinin tahliyesinin mümkün olup olmadığını soran okuyucusuna yanıt verdi. İşte dikkat çeken o yanıt...

kiracı tahliye ihtarnamesi Haberi

kiracı tahliye ihtarnamesi

Kiracı ihtar örneği 2016!

Kiracılara farklı nedenlerden dolayı ihtarname gönderilebiliyor. Eğer ihtarname kiracının tahliyesi için gönderilecekse, mal sahibinin tahliye için haklı bir nedeninin olması gerekiyor.


Örneğin kiracı tahliye taahhütnamesi vermiş ama çıkmamışsa ya da kiracı üst üste iki kere kira borcunu ödemediği için ihtar almışsa mal sahibi kendisinden tahliyesini isteyebiliyor.


Ayrıca, kendi ihtiyacının olması ve bunu kanıtlaması, taşınmazın yıkılıp yeniden inşa edilmesi gibi nedenler de tahliyeye sebebiyet veriyor. Dolayısı ile bu gibi durumlarda mal sahibi kiracısına ihtarname gönderebiliyor. 


Kiracıya ihtarname örnekleri şu şekilde sıralanıyor:


Kiracıya ihtarname örneği 2016


İHTARNAME - 1 -


……………………..… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE 


DAVACI                                :

VEKİLİ                            ...