23 / 07 / 2024

Kiracı tahliye sözleşmesi nasıl hazırlanır

Kiracı tahliye sözleşmesi nasıl hazırlanır

Kiracı ile kiraya veren kimse arasında imzalanan sözleşmeler arasında, kiracı tahliye sözleşmesi de yer alabiliyor. Peki kiracı tahliye sözleşmesi neden imzalanıyor? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahibi kiracı arasındaki anlaşmazlıklar devam ederken kira sözleşmesinin doğru hazırlanması büüyk önem taşıyor. Peki kira sözleşmesi hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor?

Ev sahipleri merak ediyor! Kira sözleşmesi olmayan kiracı evden nasıl çıkartılır?

Kira sözleşmesi olmayan bir kiracının ev sahibi tarafından evden hangi durumlarda çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ne yapılır?

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracıların kira sözleşmesi süresi bitmeden evden çıkmaları durumunda yapılacak yasal uygulamalar vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.  Buna göre, kiracı ev sahibine tazminat öder mi? 

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Ev sahiplerine ve kiracılara flaş uyarı! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı haklarını merak ediyor. Peki kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Avukat Mehmet Fatih Özer, 4 maddede sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira kontratı 2024! Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı 'Kira kontratı nasıl hazırlanır?, Kira sözleşmesi örneği' araştırması yapıyor. Peki Kira kontratı nasıl hazırlanır? İşte kira sözleşmesi örneği ve kira kontratı 2024! 

Kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? Kiracısını tahliye etmek isteyenler aman dikkat!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar devam ediyor. Peki kira sözleşmesi nasıl sonlandırılabilir? İşte ayrıntılar...

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklar aman dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklara tahliye taahhüdü uyarısı geldi. Uzmanlar, 'Boş çek' benzeri tahliye taahhüdü imzalanmaması gerektiğini söyledi. İşte milyonları ilgilendiren o detaylar...

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmelerinde ince ayrıntı! Yazılı kira sözleşmesi verilmediğinde kontrol ev sahibinde!

İstanbul gibi büyükşehirlerde bir konutun tahliye etmenin en pratik yolunun elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerini ev sahibinin uhdesinde tutarak kiracıya yazılı bir kira sözleşmesi vermemek olduğunu söyleyen Avukat Eyyup Akıncı kira sözleşmesindeki ince ayrıntıları açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Kiracı tahliye sözleşmesi nasıl hazırlanır Haberi

Kiracı tahliye sözleşmesi nasıl hazırlanır

Kiracı tahliye sözleşmesi!

Kiracı tahliye taahhütnamesi olarak da bilinen kiracı tahliye sözleşmesi, kiracının kiraya konu olan gayrimenkulü belirlenen bir tarihte boşaltacağına dair imzaladığı belge olarak tanımlanıyor. Kira sözleşmesi yapılırken alınan tahliye taahhüdü geçersiz sayılıyor. Bu nedenle tahliye taahhütlerinin kira sözleşmesi tarihinden daha sonraki dönemlerde imzalanması gerekiyor.


İmzalanan kiracı tahliye sözleşmesi ile, kiracı şartsız olarak belirlenen tarih geldiği zaman evi tahliye edeceğini kabul etmiş oluyor.


Tahliye taahhütnamesi imzalayan ancak buna rağmen evi tahliye etmeyen kiracılar hakkında dava açılabilmesi veya icra takibi yapılabilmesi için, taahhüt tarihinden 30 gün önce kiracıya ihtar çekilmiş olması gerekiyor.  


Kiracı tahliye sözleşmesi nasıl hazırlanır?

Kiracı tahliye sözleşmesinin geçerli sayılabilmesi için bazı özellikleri taşıyor olması gerekiyor. Bu özellikler şu şekilde sıralanıyor;


* Yazılı bir şekilde olması,

* İlk kira yılı içerisinde verilmemiş olması, 

*...