06 / 07 / 2024

kiracı tahliye süreleri

kiracı tahliye süreleri

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinde taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kiracı tahliye süresi nedir?

Kiracı tahliye davasını kaybetti, avukatı istinafa itiraz etmemek için ev sahibinden para istedi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sular durulmuyor. Tahliye davasını kaybeden bazı kiracılar evden çıkmak yerine ev sahibinden para istiyor. 260 bin takipçili Ekonomikoçu sosyal medyadan “Hem mahkemeyi kaybedip hem de kazanandan para talep etmek nedir?” diye sordu.

Kiracılar dikkat! Kiracı tahliye davasını kaybederse ne kadar öder?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tahliye davalarının sayılarında yükselmeler devam ediyor. Buna göre, tahliye davasını kaybeden kiracılar ne kadarlık bir maliyet ile karşı karşıya kalırlar bu konuda merak ediliyor.

9 maddede kiracı tahliye sebepleri! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 

Hem ev sahiplerini hem de kiracıları ilgilendiren tahliye sebepleri açıklandı. İşte 9 maddede kiracı tahliye sebepleri...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlığında tahliye taahhütnamesi ile tahliye detayları! İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların artmasının ardından tahliye taahhütnamesi gündeme geldi. İşte kiracı tahliye taahhütnamesi pdf!

Kiracılar sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?

Kiracıların kira sözleşmesi süresi bitmeden evden çıkmaları durumunda yapılacak yasal uygulamalar vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor.  Buna göre, kiracı ev sahibine tazminat öder mi? 

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Konutta amortisman süreleri düşüyor

Konut fiyatlarındaki artışın yavaşlaması ve kira fiyatlarının yükselmesiyle amortisman süreleri de kısalıyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu Türkiye ve İstanbul için kısalan amortisman sürelerini açıkladı.

30 bin metrekarelik bir konut projesinin iş kalemi süreleri!

Pek çok kişi inşaat projelerinde iş kalemi sürelerini merak ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden bu süreleri paylaştı. İşte 30 bin metrekarelik bir konut projesinin yaklaşık tamamlanma süreleri...

Avukat Mehmet Fatih Özer kiracı tahliye nedenlerini yazdı, ev sahiplerinden yorum gecikmedi: 'Nüfusumuza alacağız'

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar gündemden düşmezken Avukat Mehmet Fatih Özer de ev sahibinin kiracısını hangi nedenlerle tahliye edebileceğini yazdı. İşte Mehmet Fatih Özer'in o paylaşımı...

Kiraya veren için dava ve ihtar süreleri 2024!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kavgalar son döneme damga vururken, pek çok kişi de dava ve ihtar sürelerini merak ediyor. İşte Avukat Esat Özel'in konu ile ilgili o paylaşımı...

Gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları sık sık gündeme gelirken, tahliye konusu da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili paylaşımı...

Kiracının tahliyesi için dava ve ihtar süreleri!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, ev sahibi yani kiraya veren ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi kapsamında iki tarafın da hak ve yükümlülükleri olduğunu açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar 15 gün ayrıntısına dikkat! Ya zam ya da tahliye...

Kiracılar sık sık ev sahiplerinin yüksek kira talepleriyle karşı karşıya kalıyor ve bu nedenle anlaşmazlıklar artıyor. Peki ev sahibinin fesih hakkı bulunuyor mu? 

kiracı tahliye süreleri Haberi

kiracı tahliye süreleri

Kiracı tahliye süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında imzalanan kira sözleşmesinde taraflar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Kanunen kira sözleşmesi her zaman feshedilemiyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kiracı tahliye süresi nedir?


Borçlar Kanunu gereğince; ancak kiracılar fesih bildirim şartlarına uymak şartı ile kira kontratı süresi dolunca taşınmazı tahliye edebiliyor. Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 


Buna karşın kiraya verenin, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdirme hakkı bulunmuyor. 


Buna karşın, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir sebep göstermeksizin sözleşmeye son verebiliyor.


Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her...