23 / 07 / 2024

kiracı tahliyelerinde dava süresi

kiracı tahliyelerinde dava süresi

Kiracı boşaltma tahhütnamesi yani diğer adıyla kiracı tahliye taahhütnamesi kiracının kiralayanla yaptığı bir sözleşme olarak biliniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi dava açma süresi ne kadardır?

Uzayan yargı süreçlerinde kötü kiracıları hem ev sahipleri hem devlet fonlamış oluyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uzayan dava süreçleri, mağduriyetleri artırıyor. Gazeteci Emin Pazarcı, kötü niyetlilerin fonlandığını dile getirdi. İşte o paylaşım..

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kiracı sorununun temel nedeni: Yargılamaların uzun sürmesi!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Binlerce dava ise hala çözüm bekliyor.  Av. Tarık Çakmak, kiracı ve ev sahibi arasındaki bu sürecin uzun sürmesinin nedenini yargılamalara bağlıyor. Çakmak, 'asıl sorun yargılamaların uzun sürmesi' dedi ve açıkladı...

Ev sahibi kiracı davalarındaki belirsizlik isyan ettirdi! Dava mı açıyoruz, evrene dilek mi diliyoruz belli değil!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına ilişkin yeni davalar artmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin açtığı tahliye davalarının uzun yıllar sürmesine tepkiler giderek büyüyor. Avukat Elif Görgülü, sosyal medya hesabından 'sistem iflas etti' diyerek isyan etti. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken Avukat Tarık Çakmak da dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususları paylaştı.

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! İhtar, dava açma süresini uzatır mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, Avukat Tarık Çakmak'tan ihtar ile ilgili çok önemli bir paylaşım geldi. İşte ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren o paylaşım...

Ev sahipleri dava yolu ile kiracılarını nasıl çıkarabilirler?

Kiracıların en büyük korkusu oturduğu evden çıkarılmak olurken ev sahipleri de hoşnut olmadıkları ve istemedikleri kiracıyı nasıl en kolay evden çıkarabileceklerine dair yöntemler arıyor.

Sahte alıcı oyunu iddiası ortalığı karıştırmıştı, kiracı avukat ve ev sahibi kavgası yeniden alev aldı! 

İzmir’de kira artışı nedeniyle dava devam ederken, konut sahibi ile avukatının kiracıyı rahatsız etmek amacıyla ‘sahte alıcı oyunu’ yaptığı iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Ev sahiplerine kritik soru: Kiracınızı çıkardıktan sonra evinizi yeniden kiraya verir misiniz?

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan dava süreçleri sebebiyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri, yaşadıklarını sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık açıklıyor. Peki ev sahipleri kiracıları çıktıktan sonra evlerini yeniden kiraya vermeyi düşünüyor mu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim arap saçına döndü! Kira anlaşmazlıklarında dava sayısı yüzde 80'e ulaştı

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim her geçen gün artmaya devam ediyor. Adeta arap saçına dönen sorunlar işin içinden çıkılamaz bir hale dönüştü. Özellikle büyükşehirlerde kiracı anlaşmazlıklarının yüzde 80'i davaya dönüşüyor...

Mahkemelik kiracı, dava uzamasın diye evden çıkmak için ev sahibinden 1 milyon TL istedi!

Ev sahibi ile kiracılar arasında görülen davalarda olaylar kızışıyor. Bazı kiracılar, ev sahiplerinden tahliye için para talep ediyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Çözüm önerisi geldi!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki tahliye davalarının uzaması sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Dava süresini kısaltacak öneri geldi. 

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

kiracı tahliyelerinde dava süresi Haberi

kiracı tahliyelerinde dava süresi

Tahliye taahhütnamesi dava açma süresi!

Kiracı , belirli bir tarihte kiralananı boşaltacağını yazı ile bildirmiş fakat boşaltmıyorsa , kiralayan ,İcra dairesine müracaat ederek tahliye talebinde bulunabiliyor. Bu gibi durumlarda tahliye taahhütnamesinin yazılı olma şartı aranıyor. Çünkü sözlü olarak yapılan taahhütler geçersiz sayılıyor. 


Tahliye taahhütnamesinin geçerli olması koşullarından en önemlisi; kiracının kiraladığı gayrimenkulde oturuyor olması gerekiyor. Hukuki bir anlam kazanması için buna ihtiyaç duyuluyor. 


6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun hükümleri,kiracıyı,kiraya verenin ihtiyacı halinde gayrimenkulü tahliye etmesi koşulları zor oluyor.  Kiracı ancak dava açılarak,yani mahkeme yoluyla tahliye edilebiliyor. 


Kiralayan kendi ihtiyacı için,kiranın bitiminden sonra,ancak 6570 sayılı yasa ve Borçlar Kanun’u hükümlerine göre  tahliye davası açabiliyor. Peki, tahliye taahhütnamesi dava açma süresi ne kadardır?


-Kendi ihtiyacının olması;bu durumda kira bitiminden 1 ay sonra dava açabiliyor. 

-Bir yılda...