03 / 05 / 2024

kiracı tahliyesi 2022

kiracı tahliyesi 2022

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan tahliye taahhütnamesi evin belirlenen süre zarfı içerisinde boşaltacağına dair taahhüt verdiği bir anlaşma olarak biliniyor. Peki, kiracı taahhütname ile nasıl çıkarılır? İşte tüm detaylar...

Ankara'da tahliye davasını kaybeden kiracı evi yaktı ve kaçtı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde kirayı ödemeyince mahkeme kararıyla tahliyesi talep edilen kiracı, evi ateşe verdi ve kaçtı. İşte ayrıntılar...

Kiracılar bu maddelere dikkat! Evinizden çıkartılabilirsiniz! 

Ev sahibi ve kiracı arasında esen sert rüzgarlar tahliye davalarını da yeniden gündeme getirdi. Peki kiracının tahliyesi hangi durumlarda gerçekleşir? İşte kira hukukumuza göre tahliye sebepleri...

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Kiracının tahliyesi için dava ve ihtar süreleri!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, ev sahibi yani kiraya veren ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi kapsamında iki tarafın da hak ve yükümlülükleri olduğunu açıkladı.

Tebernüş Kireçci uyarmıştı! Ev sahibi ile kiracı kavgaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddesi olacak!

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabı X'ten ev sahibi ile kiracı kavgaları ve davaları 2022'den başlayarak en önemli gündem maddelerinden olacağını yıllar öncesinde söylemişti.

Kiracı oranı 12 yılda yüzde 5 arttı!

Ekonomik zorluklar ve gelir dağılımındaki bozulmalar konut sahipliği oranlarını da olumsuz etkiliyor. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2010 yılında yüzde 22,1 olan kiracı oranı 2022 yılında yüzde 27,2'ye çıktı...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Eylül itibarıyla resmen başlıyor! Kira fiyatlarındaki yüzde 25 artışta son dakika!

Yüksek kira artışları sonrasında ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar artmaya devam ederken, yüksek artışlar sonrası  10 Haziran 2022- 1 Temmuz 2023 arasında getirilen yüzde 25 artış sınırında süre uzatıldı. 

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir? 5 yılını dolduran kiracının tahliyesi nasıl olur?

Ev sahibi ve kiracıların kira bedellerine dair merak ettiği bazı sorular vardır. İşte kira bedellerine dair sorulan soruların yanıtları!

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

5 yıllık kiracıyı ev sahibi çıkarabilir mi? Kira tahliyesi ne demek?

Kiracılar, oturdukları yani kiraladıkları konutlar üzerindeki haklarını bilmek istiyor. İşte kiracıların merak ettiği detaylar!

İş yeri kira artış oranları belli oldu! İşte iş yeri kira artış oranı Ekim 2022!

İş yeri sahipleri ile kiracılar arasında düzenlenen ve yenilenecek kira sözleşmelerinde yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, iş yeri kira artış oranı Ekim 2022 ne kadar?

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

kiracı tahliyesi 2022 Haberi

kiracı tahliyesi 2022

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan tahliye taahhütmesiyle birlikte evin ne zaman boşaltılacağı belirlenmiş oluyor. Taahhütnameyi imzalayan kiracı, belirlenen tarihte evden ayrılmayı kabul etmiş sayılıyor. 

Kiracının Taahhütname ile Çıkarılması Türk Borçlar Kanunu’nun 352. maddesinin ilk fıkrasında düzenlenmiştir. Bu kapsamda kiracı yazılı bir taahhütname ile belirli bir tarihte kiralanandan çıkmayı üstlenirse ve bu tarihte çıkmaz ise kiraya veren bir ay içerisinde dava yoluyla tahliye yoluna veya icra kanallarıyla tahliyeye gidebilir.

Kiracının tahliyesinin taahhütname ile sağlanabilmesi için taahhütnamenin belirli geçerlilik şartlarını taşıyor olması gerekmektedir. Taahhütname yazılı olmalıdır, kiracı tarafından kiralananın tesliminden sonra imzalanmış olmalıdır yani tahliye taahhütnamesinde yazan tarih kira sözleşmesinden önceki bir tarih olmamalıdır. 

Tahliye taahhütnamesini sadece kiracının imzalaması yeterli sayılıyor.  Kiracının veya kiracılar birden çoksa hepsinin taahhütnameye onay vermesi gereklidir....