03 / 10 / 2024

kiracı tahliyesi avukatlık ücretleri

kiracı tahliyesi avukatlık ücretleri

Taşınmaz kiralamalarında tahliye sürecinde mal sahibi kiracısının tahliyesi için dava açabiliyor. Peki, kiracı tahliye davalarında avukatlık ücreti ne kadardır? İşte kiracı tahliyesi avukatlık ücreti 2015...

Ev sahibine rest çeken kiracıya mahkemeden kötü haber!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar her geçen gün giderek daha da büyürken, ev sahibine rest çeken kiracıya mahkemeden kötü haber geldi.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte kiracı tahliye sebepleri!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracı tahliye sebeplerini açıkladı. İşte milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren o paylaşım…

Kiracısını tahliye etmek isteyen ev sahipleri dikkat! Tek başına bu sebep bile tahliye için yeterli oluyor!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahibinin kirada oturmasının başlı başına ihtiyaç sebebi olduğunu belirterek, tek başına bu sebebin bile tahliye için yeterli olduğunu kaydetti.

Kiracı kira sözleşmesini nasıl sonlandırır? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının kira sözleşmesini nasıl sonlandıracağını anlattı. İşte o paylaşım…

Kira yönetimine dijital çözüm! Kiracılar kiraları kredi kartı ile ödeyebilecek!

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen fintek girişim kurucusu Insha Ventures’ın online tahsilat platformu Kozmos ile kiracılar artık kiraları kredi kartı ile ödeyebilecek.

Ev sahipleri dikkat! Eski kira sözleşmesine ait kira borçlarını tahsil edebilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda eski kira sözleşmesine ait kira borçlarının tahsil edilebileceğini belirtti.

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhütnamesinde buna dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım…

Ev sahipleri dikkat! Aidat borcunu ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidat borcunu ödemeyen kiracının nasıl tahliye edileceğini açıkladı. 

Oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılar dikkat!

Mülk sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden bu kez de kentsel dönüşüm sebebiyle tahliyenin detaylarını paylaştı. 

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bu durumun kira anlaşmazlıklarında süreyi kısaltacağını söyleyen Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, e-devlet üzerinden yapılan sözleşmelerin yargıyı hızlandıracağını belirtti.

Ev sahipleri dikkat! Neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlamalısınız? 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev sahiplerinin neden noter onaylı kira sözleşmesi hazırlaması gerektiğini açıkladı. 

Ev sahipleri dikkat! İhtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabilir!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ihtiyaç sebebiyle tahliye davası ve kira tespit davası birlikte açılabileceğini belirtti.

Ev sahipleri için flaş uyarı geldi: Kira uyarlama davası açarsanız kaybedersiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira uyarlama davalarına değinerek, çok önemli bir uyarı yaptı. İşte o paylaşım...

kiracı tahliyesi avukatlık ücretleri Haberi

kiracı tahliyesi avukatlık ücretleri

Kiracı tahliyesi avukatlık ücreti 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının tahliyesi için haklı nedenlerin oluşması gerekiyor. Ancak, kanunda belirtilen tahliye nedenlerinin varlığı durumunda kiracının tahliyesi isteyebiliyor.


Tahliye sürecinde mal sahibi kiracısının tahliyesi için dava açabiliyor. Bu hususta ev sahiplerinin en çok merak ettiği husus kiracı tahliyesi avukatlık ücreti oluyor. 


Kiracı tahliyesi avukatlık ücreti 2015, 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Avukatlık Asgari Ücret tarifesinde yer alıyor.


Kira tespiti ve tahliye davalarında ücret

MADDE 9 – (1) Tahliye davalarında bir yıllık kira bedeli tutarı, kira tespiti ve nafaka davalarında tespit olunan kira bedeli farkının veya hükmolunan nafakanın bir yıllık tutarı üzerinden Tarifenin üçüncü kısmı gereğince hesaplanacak miktarın tamamı, avukatlık ücreti olarak hükmolunur. Bu miktarlar, Tarifenin ikinci kısmının ikinci bölümünde davanın görüldüğü mahkemeye göre belirlenmiş bulunan...