23 / 07 / 2024

kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2015

kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2015

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi bazı durumlarda kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, mal sahibi açacağı tahliye davasında ne kadar avukatlık ücreti öder? Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti ne kadar?

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alabilirsiniz!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kentsel dönüşümde maliklerin haksız ödedikleri vergi ve harçların iade edileceğini kaydetti.

Kira sözleşmesi yaparken bu maddeyi eklemeyi sakın unutmayın!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Kira sözleşmesi yaparken, kiranın geç ödenmesi durumunda her gün işleyecek faizin ödenmesini içeren bir madde eklemeyi unutmayın" uyarısı yaptı.

TÜFE ortalamasından fazla kira ödeyen kiracılara kara haber!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracının, TÜFE ortalamasından fazla kira ödemesi yapmasının ve daha sonrasında fazladan yaptığı ödemeleri geri istemesi hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Aidatı eksik ödeyen kiracılara kötü haber!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aidatın ödenmemesi ya da eksik ödenmesi nedeniyle tahliyeyi yazdı. İşte milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiren o detaylar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri senede 1 değil 2 kez zam yapabilir...

Kira zammında yüzde 25'lik sınırın kaldırılmasından sonra kiracıları üzecek bir haber paylaşıldı. Kiracılardan artık senede 1 kez değil 2 kez zam yapabileceği gündeme geldi. Bazı ev sahipliği bunu uygulamaya başladılar.

Tahliye davalarında daha hızlı sonuç almak için buna dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye davaları ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım...

İstanbul Beşiktaş'taki restoranda 1 milyon TL'lik kira davası! 

İstanbul Beşiktaş’ta Anıtlar Kurulu’ndan uygun bir fiyata kiralanan kafe restoran için dudak uçuklatan kira talebi, iki şirketin mahkemelik olmasına neden oldu. Kirayı 200 binden 1 milyon TL'ye yükseltmek isteyen şirket, elektriği de kesince kiracıyla davalıık oldu. İşte ayrıntılar...

Kiracısına kızdı eşyaları balkondan sokağa attı: O ev sahibine ceza kesildi! 

İstanbul Avcılar'da kiracıları ile sorun yaşayan ev sahibi, kiracıları tahliye ettikten sonra ve eşyaları balkondan sokağa attı. O ev sahibine 1.500 TL para cezası kesildi. İşte ayrıntılar...

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Kiracılar artık yüzde 24’ün üstünde zam yapmak için şart koşuyor! Hedef 12 yıl daha oturmak...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim artarken, yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahiplerinin mağduriyeti giderek artıyor. Gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kiracısının zam için şart koştuğunu amacının da evde 12 yıl daha oturmak olduğunu söyleyerek isyan etti

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları sık sık gündeme gelirken, tahliye konusu da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili paylaşımı...

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntıları her geçen gün giderek artıyor. Bu süreçte, yasal sınırlamayı aşmanın yolunu bulacak olan ev sahipleri yüksek oranlı kira zammı yapmaya başladılar bile!

kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2015 Haberi

kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2015

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti ne kadar?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi bazı durumlarda kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Örneğin kiracının kira borcunu ödemeyi geciktirmesi veya eksik ödemesi gibi durumlarda kanunen tahliye hakkına sahip olmuş oluyor.


Bu durumda mal sahibi kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gün olup bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlıyor.


Aynı zamanda mal sahibinin bu taşınmaza ihtiyacının olması, imar ve yeniden inşa gibi zorunlu nedenler için de tahliye davası açılabiliyor.


Peki, mal sahibi açacağı tahliye davasında ne kadar avukatlık ücreti öder? Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti ne kadar?



Kira tespiti ve tahliye davalarında ücret

(1)...