04 / 10 / 2024

kiracı tahliyesinde dava süresi

kiracı tahliyesinde dava süresi

Taraflar arasında var olan bir kira ilişkisi sonucu, kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini belirttiği belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki, tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer?

Rayiç bedelinin beş katı altında oturan kiracılara 'kira tespit' darbesi! 5 yılı dolanlara dava açılacak! 

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kira bedelleriyle ilgili kötü haber geldi. Rayiç bedelinin beş katı altında oturan ve 5 yılı dolan kiracılara kira tespit davaları açılıyor. 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı tahliyesinde kimsenin bilmediği ayrıntı ortaya çıktı! Bu durum geçersiz sayılıyor!

Kiraya verenin kiracıyı tahliye edebilmesi için haklı sebeplere sahip olması gerekir. Bu durumda kiraya verenin dayanak olarak gösterebileceği bazı haklı nedenler arasındaki bu yarıntı bir çok ev sahibi tarafından bilinmiyor.

Kiracılar dikkat! Tahliye talepli icra takibinde kira akdi sona erer mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki dava sürecinde atılacak hukuki adımlar verilecek karar üzerinde etkili oluyor. Avukat ve Arabulucu Mehmet Akif İlhan, ev sahibi ve kiracılar için önem taşıyan tahliye talepli ilamsız icra takiplerindeki süreci aktardı.

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira tespit ve ihtar davası hakkında bilmeniz gerekenler!

Yüzde 25 kira artış uygulaması binlerce ev sahibini mağdur etti. Ev sahibi kiracı arasındaki gerilim artmaya başladı ve sonrasında kira tespit ve ihtar davaları artmaya başladı. Peki  Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte dava süreleri hakkında bilmeniz gerekenler...

Tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi? 

Kiraya veren sıfatındaki kişinin evini başka bir kişiye kiralamasının ardından çeşitli sebepler dahilinde kiracısını evden çıkarmak için tahliye davaları açıyor. Peki tahliye taahhüdünde yeni malik kiraya verenin aldığı taahhüde dayalı dava açabilir mi?  

Kiracı alıcılara evi göstermezse ne yapabilirsiniz? Dava başında bu kararı aldırın!

Kiracılı evlerde yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. Peki evdeki kiracı, evi yeni alıcılara göstermezse ne yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Uzayan yargı süreçlerinde kötü kiracıları hem ev sahipleri hem devlet fonlamış oluyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uzayan dava süreçleri, mağduriyetleri artırıyor. Gazeteci Emin Pazarcı, kötü niyetlilerin fonlandığını dile getirdi. İşte o paylaşım..

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kiracı sorununun temel nedeni: Yargılamaların uzun sürmesi!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Binlerce dava ise hala çözüm bekliyor.  Av. Tarık Çakmak, kiracı ve ev sahibi arasındaki bu sürecin uzun sürmesinin nedenini yargılamalara bağlıyor. Çakmak, 'asıl sorun yargılamaların uzun sürmesi' dedi ve açıkladı...

Ev sahibi kiracı davalarındaki belirsizlik isyan ettirdi! Dava mı açıyoruz, evrene dilek mi diliyoruz belli değil!

Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına ilişkin yeni davalar artmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin açtığı tahliye davalarının uzun yıllar sürmesine tepkiler giderek büyüyor. Avukat Elif Görgülü, sosyal medya hesabından 'sistem iflas etti' diyerek isyan etti. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri dikkat! İşte dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususlar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken Avukat Tarık Çakmak da dava açmadan önce kira sözleşmesinde incelenmesi gereken hususları paylaştı.

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! İhtar, dava açma süresini uzatır mı? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken, Avukat Tarık Çakmak'tan ihtar ile ilgili çok önemli bir paylaşım geldi. İşte ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren o paylaşım...

Ev sahipleri dava yolu ile kiracılarını nasıl çıkarabilirler?

Kiracıların en büyük korkusu oturduğu evden çıkarılmak olurken ev sahipleri de hoşnut olmadıkları ve istemedikleri kiracıyı nasıl en kolay evden çıkarabileceklerine dair yöntemler arıyor.

Sahte alıcı oyunu iddiası ortalığı karıştırmıştı, kiracı avukat ve ev sahibi kavgası yeniden alev aldı! 

İzmir’de kira artışı nedeniyle dava devam ederken, konut sahibi ile avukatının kiracıyı rahatsız etmek amacıyla ‘sahte alıcı oyunu’ yaptığı iddialarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

kiracı tahliyesinde dava süresi Haberi

kiracı tahliyesinde dava süresi

Tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer? 

Taraflar arasında var olan bir kira ilişkisi sonucu, kiracının kira sözleşmesine konu gayrimenkulü belirli bir tarihte tahliye edeceğini, yani boşaltacağını, yazılı irade beyanı ile belirlemesine tahliye taahhütnamesi deniyor. 


Kiracı ile kiralayan arasında imzalanan tahliye taahhüdünün geçerli olması için söz konusu taahhütnamede hem taahhüt edenin hem de taahhüdü kabul edenin imzasının birlikte olması şartı aranmıyor. 


Söz konusu imzaların birlikte bulunmaması tahliye taahhüdünün geçerliliğini etkilemiyor. Tahliye taahhüdünde kiracının imzasının bulunması tahliye taahhüdünün geçerliliği için yeterli sayılıyor. 


Tahliye davaları Borçlar Kanunu (BK) 260 vd. maddeleri ile 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkındaki Kanun (GKKK) da düzenleniyor.  Özel kanun olan 6570 sayılı kanunun uygulanmadığı durumlarda BKnun ilgili maddeleri uygulanıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi davası ne kadar sürer? 


Dava açma süresi; yazılı taahhüt tarihinden itibaren...