30 / 04 / 2024

kiracı temerrüte düşerse ne olur

kiracı temerrüte düşerse ne olur

Gayrimenkul kiralamalarında anlaşılan süre boyunca mal sahibi malını kiracıya vermek ile yükümlü oluyor. Buna karşılık kiracı da, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Peki, kiracı nasıl temerrüde düşer?

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Dünyanın en zengin aileleri belli oldu! İşte listeye ilk sıradan girenler...

Dünyanın en zengin aileleri peş peşe sıralandı. Listede çarpıçı gelişmeler yaşandı. Abu Dhabili Nahyan Hanedanı ilk kez yıllık zenginler sıralamasında ilk sırada yer aldı. İşte dünyanın en zengin aileleri..

Kira ve barınma sorununda kilit yüksek enflasyon! Enflasyon düşerse, fiyatlarda geriye gelecek!

Ev alacak ve kiraya çıkacak binlerce kişi fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Peki konutta kilit neden enflasyonda? İşte ayrıntılar...

1.20 faizli konut kredisi başvuruları başladı mı? İşte düşük faizli konut kredisi başvuru şartları ve ödeme planı!

1.20 faizli konut kredisi başvuruları başladı mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte düşük faizli konut kredisi başvuru şartları ve ödeme planı...

Opel Corsa'ya yine tek kuruş zam gelmedi! İşte düşük faizli kredi fırsatı sunulan Corsa Ekim 2023 fiyatları!

En çok satan otomobiller arasında yer alan Opel Corsa'ya yine tek kuruş zam gelmedi. Peki Corsa'nın Ekim ayı fiyatları ne kadar? İşte düşük faizli kredi fırsatı sunulan Corsa Ekim 2023 fiyatları...

İslam Memiş gümüş yatırımcılarını uyardı: Gümüşte düşüşler kalıcı değildir!

Gümüş fiyatları, son zamanlarda dolar kurundaki hareketlilikle ani iniş çıkış yaşarken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcılara ''Gümüşte düşüşler kalıcı değildir'' diyerek uyardı.

Dolar, euro ve sterlin son dakika! İşte dövizde son durum!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları haftanın ilk gününde vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bir süredir yükselişini sürdüren döviz piyasasında kritik FED faiz kararı geride kaldı. FED’in faiz kararının ardından dolar, euro ve sterlindeki son durum haftanın ilk gününde de merak ediliyor. İşte detayl

Dolarda son dakika gelişmesi! Dolar, euro ve sterlin kaç TL oldu? İşte dövizde son durum!

Dolar, euro ve sterlin fiyatları 29 Temmuz Cumartesi günü de gündeminde yer alıyor. FED, 26 Temmuz’da gerçekleştirdiği faiz toplantısında faizleri 25 baz puan artırma kararı aldı. Bu karardan sonra gözler döviz piyasasına çevrildi. Peki hafta sonu dolar, euro ve sterlin ne kadar? İşte detaylar...

Fahiş konut kiraları için 10 önlem: Ev sahipleri ve kiracılar yeni dönemi bekliyor! 

Fahiş konut kiraları sık sık gündem oluyor. Seçimler ardından ise gözler bu sorun ile ilgili devreye alınacak uygulamalara döndü. Fahiş konut kiralar için 10 önlem açıklandı. İşte ayrıntılar...

Evlenecek çiftler kara kara düşünüyor; Fiyatlar yükseldi! İşte düğün fiyatları...

Evlilik hazırlığı yapan çiftler düğün fiyatlarını görünce şaşırıyor. Yükselen fiyatlar evlenecek olan çiftleri kara kara düşündürüyor. Peki düğün yapmak isteyenleri neler bekliyor? İşte detaylar...

Kirada zam sınırının süresinde son demler yaşanıyor! Kira artış düzenlenmesi uzatılacak mı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz tarihinde sona erecek. Kiracılar, bu düzenlemenin bir yıl daha uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

CDS 720 puanı gördü! Türkiye temerrüte mi düşüyor?

14 Mayıs seçimleri evvelinde 500 baz puanın altına düşen Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) 720 baz puana kadar yükseldi. Tabloda tereddüt etkili oluyor. Seçim evveli son 4 işlem günü süresince oynaklığın yüksek oranlarda devam etmesi bekleniyor.

Evden çıkmak isteyen kiracı ne yapmalı?

Ev sahibi kiracıların evinden çıkmasını isteyebilir. Aynı şekilde kiracılar, ev sahipleri talep etmeden kendileri de evden çıkmak isteyebilir. Peki bu durumda kiracı ne yapmalıdır? İşte detaylar!

kiracı temerrüte düşerse ne olur Haberi

kiracı temerrüte düşerse ne olur

Kiracı nasıl temerrüde düşer?

Gayrimenkul kiralamalarında anlaşılan süre boyunca mal sahibi malını kiracıya vermek ile yükümlü oluyor. Buna karşılık kiracı da, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor.


Peki, kiracı nasıl temerrüde düşer? Kiracı temerrüte düşerse ne olur?


Kanunen kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gündür. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlar.


Ayrıca kiracı,...