23 / 07 / 2024

kiracı ve ev sahibi hakları 2014

kiracı ve ev sahibi hakları 2014

Bir mesken veya işyeri kiralamalarında ev sahibinin olduğu gibi kiracının da birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor. Bu hak ve sorumluluklar kanun ile şekilleniyor. İşte kiracı ve ev sahibi hakları kanunu..

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kiracı sorununun temel nedeni: Yargılamaların uzun sürmesi!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki gerilim mahkemelere taşınmaya devam ediyor. Binlerce dava ise hala çözüm bekliyor.  Av. Tarık Çakmak, kiracı ve ev sahibi arasındaki bu sürecin uzun sürmesinin nedenini yargılamalara bağlıyor. Çakmak, 'asıl sorun yargılamaların uzun sürmesi' dedi ve açıkladı...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi yaparken dikkat! Kira sözleşmesini hazır almayın!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden biri de sözleşmenin hazır olarak alınmaması. Kiracı ve ev sahipleri dikkat...

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında yıllar sürecek bir süreç var: TBMM adil çözüm bulmalı! 

Gazeteci Emin Pazarcı, kiracı ile ev sahibi sorunlarına Meclis'in adil bir çözüm bulması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar... 

Kiracı ve ev sahibi davalarında, 'imzasını inkar edenlere para cezası getirilsin' önerisi!

Taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve uzayan mahkeme süreçleri için sık sık öneriler gündeme geliyor. Gazeteci Emin Pazarcı, "İmzasını inkar edenlere para cezası getirilsin" dedi. İşte o paylaşım..

Kiracı ve ev sahiplerinin korkusu: Kiracı ev hayali kuramıyor, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor!

Ülke genelinde barınma sorunu, hem bir konuta sahip olamama hem de son yıllardaki yüksek kira artışları yüzünden giderek ciddi bir sosyal sorun haline geldi. Kiracılar ev hayali kuramazken, ev sahibi evini kaybetme kabusu görüyor.

Ev kiralamayı düşünenler dikkat! Sakın bu hatayı yapmayın!

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kirada yüzde 25 sınırının kaldırılması sonrası kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan kriz giderek büyürken, Av. Iyaz Çimen da kiraya çıkmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir konuya değindi. 

Kiracı ve ev sahibi arasında depozito iadesi nasıl hesaplanır? Rakam rakam açıklandı! 

Son zamanlarda hem ev sahiplerinin hem de kiracıların en çok merak ettiği detaylardan biri de depozito iadesi oluyor. İşte o rakamlar...

Mağdur ev sahibi 'Hangi kiracılara ev verilmez' diye sordu, bakın ne yanıtlar geldi!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Mağdur ev sahibi Hakan Kara da sosyal medya hesabı üzerinden hangi kiracılara ev verilmez diye sordu. Bakın ne yanıtlar geldi...

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

Ev sahipleri isyan etti! Kiracı ve ev sahibi problemini çözmek için ne bekleniyor? 

Son iki yıldır kiralarda uygulanan yüzde 25 kira artışı bir çok ev sahibini mağdur etti. Bu hikayede yanan ev sahipleri olurken, ev sahipleri hala devam eden sorunların ne zaman sonra ereceğini merak ediyor. 

Yeni zammı karşılayamayacak kiracılar ev aramaya başladı! 

Ev sahipleri kiralara yüzde 65,07 oranında zam yapabilecek. Zamları karşılayamayacak kiracılar, tedirgin oldu ve ev aramaya başladı bile. İşte ayrıntılar...

Gazeteci Serdar Arseven'den konut çıkışı: Kiraya vermek için ev almak aptallık!

Son günlerde artan kiracı ve ev sahibi kavgaları sebebiyle, yatırımcıların da kafası karıştı. Peki konut alıp kiraya vermek mantıklı bir yatırım mı?

4 bin 500 TL kira ödeyen kiracı evi resmen rehin aldı! Ev sahibinin yaşadığı kiralık ev ise korkuttu! 

Kiracı ve ev sahipleri arasında kira bedellerinden dolayı yaşanan gerilim her geçen gün artıyor. Fahiş kira bedellerinden dolayı uygun fiyata oturan bazı kiracılar resmen ev sahiplerinin evini rehin alıyor. 

kiracı ve ev sahibi hakları 2014 Haberi

kiracı ve ev sahibi hakları 2014

Kiracı ve ev sahibi hakları kanunu!

Bir mesken veya işyeri kiralamalarında ev sahibinin olduğu gibi kiracının da birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor. Bu hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu kapsamında dördüncü bölümde yer alıyor:


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Kira Sözleşmesi

BİRİNCİ AYIRIM

Genel Hükümler

A. Tanımı

MADDE 299- Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.


B. Kira süresi

MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.


Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.


C. Kiraya verenin borçları

I. Teslim borcu

MADDE 301- Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince...