06 / 05 / 2024

kiracı vergisi 2015

kiracı vergisi 2015

İşyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kiracı gelir vergisi ne kadar? Vergide hangi indirimler var?

Kiracısı olan ne kadar vergi öder?

Gayrimenkul kiralamalarında 1 sene içerisinde elde edilen kira geliri Gelir Vergisi Kanunu gereğince belli koşullarda vergiye tabi tutuluyor. Peki, kiracısı olan ne kadar vergi öder?

Konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

2464 sayılı Kanun gereğince konutların çevre temizlik vergisi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, mesken ve işyerleri için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Peki, dükkan çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Dükkan çevre temizlik vergisi 2015 ne kadar?

Yabancıların emlak vergisi 2015!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, yabancılar emlak vergisi öder mi? Yabancıların emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak alım satım gelir vergisi 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince emlak satışından elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, emlak alım satım gelir vergisi 2015 ne kadar? Vergi nasıl ödenir?

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

Kirada damga vergisi 2015 oranları!

Damga vergisi, her türlü sözleşmeden doğan ve devlet tarafından alınan bir vergi çeşidi olarak ifade ediliyor. Bu vergi kira sözleşmelerinden de alınıyor. İşte kirada damga vergisi 2015 oranları..

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

10 yıllık kiracı tahliyesi 2015!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, 1 Temmuz 2014 tarihinden beri on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren kiracısını gerekçesiz tahliye edebiliyor. İşte 10 yıllık kiracı tahliyesi 2015..

Kiracı depozitosu 2015!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri kiracısından taşınmaza taşınmadan önce kira depozitosunu isteyebiliyor. Peki, kiracı depozitosu 2015 ne kadar? Kiracı depozitosu nasıl tahsil edilir?

İşyeri kiracı hakları 2015!

İşyeri kira sözleşmesi imzalayan kiracılar bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Bu hak ve sorumluluklar sözleşmede de belirtilebildiği üzere Borçlar Kanunu kapsamında düzenleniyor. İşte işyeri kiracı hakları 2015..

Gecekondu emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi bina, mesken, arsa ve araziler için senede belli dönemlerde ödeniyor. İki taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin bedeli taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Peki, gecekondu emlak vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

Hisseli ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından ödeniyor. Peki, hisseli ev emlak vergisi 2015 nasıl ödenir?

Emlak alım satım vergisi 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmazın bulunduğu yerin tapu dairesinde gerçekleşiyor. Gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilmesi halinde mülkiyet devir işlemleri yapılıyor. Peki, emlak alım satım vergisi 2015 ne kadar?

kiracı vergisi 2015 Haberi

kiracı vergisi 2015

Kiracı vergisi ne kadar?

İşyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisini yalnız istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde edenler ödüyor.


İstisna bedelinden düşük oranda kira geliri olanların vergi ödemelerine ve beyanname vermelerine gerek olmuyor. 2015 yılında verilecek beyannameler için istisna sınırı ise şu şekilde;


Kira geliri istisna sınırları..

Mesken kira gelirleri için sınır; 3 bin 300 TL

İşyeri kira gelirleri için sınır; 27 bin TL


Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Peki, kiracı vergisi ne kadar?


- Götürü Gider Yöntemi (Hakları kiraya verenler hariç)

- Gerçek Gider Yöntemi


Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, kira gelirlerinden istisna tutarını düştükten sonra kalan tutarın % 25’i oranındaki götürü gideri gerçek giderlere...