30 / 04 / 2024

kiracı zam yapmadı

kiracı zam yapmadı

Kiralama esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yıllık kira sözleşmesinin dolması ve yenilenmesi durumunda mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kiracı zammı kabul etmezse ne olur?

Kiracılar artık yüzde 24’ün üstünde zam yapmak için şart koşuyor! Hedef 12 yıl daha oturmak...

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim artarken, yüzde 25 sınırlaması nedeniyle ev sahiplerinin mağduriyeti giderek artıyor. Gazeteci Melis Alphan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kiracısının zam için şart koştuğunu amacının da evde 12 yıl daha oturmak olduğunu söyleyerek isyan etti

Kiracıdan zam isyanı: Ev sahibim kirayı 3 katına çıkartmak istiyor, o paraya 48 ayda Los Angeles’da ev alabiliyorum!

Bazı ev sahipleri fahiş zam talepleriyle gündeme gelirken, son zamanlarda Türkiye ile yurt dışındaki ev fiyatları sık sık karşılaştırılmaya başlandı. Bir kiracı sosyal medya hesabından tepkisini dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Kiracılar dikkat! Yeni ev sahibi kiraya zam yapar mı?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki her konu gündemde yerini koruyor. Bir kiracı bulunan evde ev sahibinin değişmesi halinde kiracıların durumunun ne olacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, ev sahibi değişirse yeni ev sahibi kiraya zam yapabilir mi? 

Vakıflardan kiracılarına yüzde 800 zam!

Manisa Esnaf Ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz yaptığı açıklamada Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün iş yeri ve konut kiracılarına yüzde 400 ile 800 oranında zam yaptığını dile getirdi.

Kia Rio’ya son 3 ayda tek kuruş zam gelmedi! İşte güncel Rio fiyatları...

Kia’nın en çok tercih edilen modellerinden Rio’nun güncel fiyat listesi yayımlandı. Rio’nun fiyat listesine bakıldığında Kia’nın eylül ve ekim aylarında olduğu gibi kasım ayında da bu modele zam yapmadığı görüldü.

Honda Accord’a tamı tamına 4 aydır zam gelmedi! İşte Accord’un fiyatları...

Kasım ayına girilmesiyle beraber tüm modellerinin fiyat listelerini peş peşe yayımlayan Honda, Accord’a kasım ayında zam yapmadığını açıkladı. Buna göre, Accord modeline tam 4 aydır hiç zam gelmemiş oldu.

BMW, 2 Serisi’ne ekimden sonra kasımda da zam yapmadı!

BMW, 2 Serisi’ne ekim ayında olduğu gibi kasım ayında da zam yapmadığını açıkladı. 2 Serisi’nin güncel fiyat listesini resmi internet sitesinden paylaşan BMW, bu seriye önümüzdeki günlerde bir zam veya indirim gelip gelmeyeceğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Kirada oturanlar dikkat! Eski kiracılara üç katı zam: SON DAKİKA! 

Dersim’de kira yükselişi kentin en güncel sorunlarından biri durumuna geldi. İşte ev sahipleri ve kiracıların zam sorunları...

Kia Picanto’nun kasım ayı fiyat listesi belli oldu! Picanto’ya son 3 ayda zam gelmedi!

Eylül ve ekim aylarında olduğu gibi kasım ayının da ilk günlerinde fiyat listelerini bir bir güncellemeye başlayan Kia, ilk olarak Picanto’nun fiyat listesini paylaştı. Sevilen modeli Picanto’nun güncel fiyatını resmi internet sitesinde paylaşan Kia, bu modele bu ay zam yapmadı.

BMW, kasım ayının ilk fiyatlarını açıkladı! 1 Serisi’nin fiyatı ne kadar oldu?

BMW, kasım ayına girer girmez tüm modellerinin fiyat listelerini güncelleyerek paylaşmaya başladı. Bu kapsamda, 1 Serisi’nin de güncel fiyat listesini yayımlayan BMW, bu seriye zam yapmadığını açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Taraflar zam sınırına tabi olmadan kirayı artırabilecek!

Konut sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar artık anlaşmayla neticeleniyor. Diğer taraftan, İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan konut sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine ilişkin karar verdi.

kiracı zam yapmadı Haberi

kiracı zam yapmadı

Kiracı zammı kabul etmezse ne olur?

Kiralama esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yıllık kira sözleşmesinin dolması ve yenilenmesi durumunda mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor.


Ancak mesken kiralamalarınde mal sahibi istediği oranlarda zam yapamıyor. Kanunen, kira zammının ÜFE oranlarını geçmemesi gerekiyor. Bu şekilde yapılan zamların, kiracı tarafından kabul edilmesi ve yeni kira döneminde belirlenen zamlı kirayı ödemesi gerekiyor. Peki, kiracı zammı kabul etmezse ne olur?


Kiracı zammı kabul etmezse, kiranın belirlenmesi için dava açılabiliyor. Her zaman açılabilen bu dava yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira...