25 / 07 / 2024

kiracı zammı kabul etmezse ne olur

kiracı zammı kabul etmezse ne olur

Kiralama esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yıllık kira sözleşmesinin dolması ve yenilenmesi durumunda mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kiracı zammı kabul etmezse ne olur?

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri senede 1 değil 2 kez zam yapabilir...

Kira zammında yüzde 25'lik sınırın kaldırılmasından sonra kiracıları üzecek bir haber paylaşıldı. Kiracılardan artık senede 1 kez değil 2 kez zam yapabileceği gündeme geldi. Bazı ev sahipliği bunu uygulamaya başladılar.

Kiracılardan sosyal konut çağrısı! Uzmanlar uyarıyor, sosyal konut yapımına hız verilmeli...

1 Temmuz 2024 itibari ile kira zammında uygulanan yüzde 25 zam sınırlaması sona erdiği açıklandı. Bu karar sonrasında kiracılar da zor durumda kalıyor. Uzmanlar, sorunun çözümü için sosyal konut yapımına hız verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ev sahipleri çaresiz: İhtiyaçtan tahliye için kiracıya para da verilse evden çıkmıyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında tahliye konusu ile ilgili sorunlarda yeni yöntemler gündeme geliyor. Artık kiracılara evi tahliye etmeleri için para da teklif ediliyor ama kiracılar onu da kabul etmiyor. İşte ayrıntılar...

Kiracılar merak ediyor! 5 senelik bir kiracıya ekstra kira zammı yapılır mı?

Ev sahiplerinin kira zammı talepleri son dönemlerde artmaya başladığı biliniyor. Buna göre, özellikle 5 sene dolduran kiracıların kapısı ek zam isteği ile gündem olmaktadır. Peki, ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Emlakçılardan kiracılara uyarı: Zor günler sizi bekliyor! TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi?

Yüzde 25’lik artış sınırlamasına son verilirken, kira zamları TÜFE yıllık ortalaması olan yüzde 65,07’lik dikkate alınarak belirlenecek. Peki TÜFE ile kira zammı kriz getirir mi? 

Yeni zammı karşılayamayacak kiracılar ev aramaya başladı! 

Ev sahipleri kiralara yüzde 65,07 oranında zam yapabilecek. Zamları karşılayamayacak kiracılar, tedirgin oldu ve ev aramaya başladı bile. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı temmuz ayını bekliyor. Yüzde 25 kira sınırının kaldırılmasıyla beraber kira zammının nasıl hesaplanacağı merak ediliyor. Peki temmuzda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırlaması kalkıyor: Kiracılar korkuyla zam dönemini bekliyor!

Kiralardaki fahiş artışın ardından yüzde 25 zam sınırlaması getirilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni düzenleme ile zam sınırlamasının kalkacağını açıkladı. Bu hamlenin gerçekleşmesi ile kiracılar korkuyla kiracılara gelecek zammı bekliyor. 

Ünlü kripto fenomeni: İçinde kiracı olan ne kadar konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin!

Konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Sarı sitede ne kadar içinde kiracı olan konut ilanı varsa yüzde 50'sini teklif edin. Kabul etmezse dönün gidin" dedi

Mağdur ev sahibi sordu: Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık almış, acaba kurbanı kabul olur mu?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibi Hakan Kara'dan da şaşırtan bir paylaşım geldi. Hakan Kara sosyal medya hesabı üzerinden "Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık dana almış, acaba kurbanı kabul olur mu?" diye sordu.

Kiracıların zam çıkmazı: Ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim!

Ev sahipleri kiraların yüzde 25 zam sınırı sebebiyle düşük kaldığını belirtirken, kiracılar da fahiş artış taleplerinden şikayetçi. Bir kiracı, "Zammı kabul etmeyip ev sahibini mahkemeye vermek yerine yeni ev tutsam, daha fazla kira ödeyeceğim" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren yüzde 25 kira zammının 1 Temmuz tarihinde sona ermesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

1 Temmuz'dan sonra kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? Kiracılar hemen bakın! 

2022'de başlatılan konut kiralarında yüzde 25 zam sınırı uygulamasının 1 Temmuz'da bitmesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan kira zammı nasıl belirlenecek? Ev sahipleri istedikleri zammı yapabilir mi? İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o açıklama...

kiracı zammı kabul etmezse ne olur Haberi

kiracı zammı kabul etmezse ne olur

Kiracı zammı kabul etmezse ne olur?

Kiralama esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yıllık kira sözleşmesinin dolması ve yenilenmesi durumunda mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor.


Ancak mesken kiralamalarınde mal sahibi istediği oranlarda zam yapamıyor. Kanunen, kira zammının ÜFE oranlarını geçmemesi gerekiyor. Bu şekilde yapılan zamların, kiracı tarafından kabul edilmesi ve yeni kira döneminde belirlenen zamlı kirayı ödemesi gerekiyor. Peki, kiracı zammı kabul etmezse ne olur?


Kiracı zammı kabul etmezse, kiranın belirlenmesi için dava açılabiliyor. Her zaman açılabilen bu dava yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira...