30 / 04 / 2024

kiracı zammı kabul etmezse

kiracı zammı kabul etmezse

Kiralama esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yıllık kira sözleşmesinin dolması ve yenilenmesi durumunda mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kiracı zammı kabul etmezse ne olur?

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Yüzde 100'lük zammı kabul etmeyen kiracıya elektrik şoku: 'Mumla yaşıyoruz'

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, ev sahibi yüzde 100'lük kira zammını kabul etmeyen kiracının elektriğini kestirdi.

Kiracılara imza uyarısı: Bunu yaparsanız her şeyi peşinen kabul etmiş olursunuz!

Kiracılar için tahliye taahhütnamesi ile ilgili bir son dakika uyarısı yapıldı. Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

Kiracılar uyanık olun! Ev sahibiniz yüzde 100 kira zammı yapabilir!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntıları her geçen gün giderek artıyor. Bu süreçte, yasal sınırlamayı aşmanın yolunu bulacak olan ev sahipleri yüksek oranlı kira zammı yapmaya başladılar bile!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Evini kiraya verecekler nelere dikkat etmeli? Ev sahipleri tek tek açıkladı: Kiracılardan tepki gecikmedi!

Kiracı ve ev sahipleri arasında hem kira zammı hem de tahliye konuları ile ilgili sık sık anlaşmazlıklar yaşanıyor. Evini kiraya verecekler artık bazı durumlara dikkat ediyor. Uzman Doktor Dağıstan Ayan, X sosyal medya hesabından dikkat edilmesi gerekenleri yazdı. İşte o paylaşım...

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması kalkacak mı?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ederken, kira zammını yüzde 25 ile sınırlandıran uygulamanın 2024’te sona erip ermeyeceği de merak konusu. İşte kira zammı sınırlamasında son karar nedir ve haberin detayları...

Ev sahipleri ile kiracılar karşı karşıya! Ev sahipleri isyan etti...

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı sıkıntısı son günlerde de gündemdeki yerini korumakta. Yeni yıl ile maaşlara yapılan zamlar, kiracı ve ev sahiplerini karşı karşıya getiriyor. İşte detaylar...

Kiracılar Platformu: Kiralar düşmüyor! Maaşın tamamı kiraya ödeniyor!

Kiracılar Dayanışma Platformu'ndan kiralar düşüyor açıklamalarına tepki geldi. Platform sözcüsü, kiraların düşmediğini, asgari ücret zammı için herkesin pusuya yattığını belirtti. 

kiracı zammı kabul etmezse Haberi

kiracı zammı kabul etmezse

Kiracı zammı kabul etmezse ne olur?

Kiralama esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yıllık kira sözleşmesinin dolması ve yenilenmesi durumunda mal sahibi kiracısına zam yapma hakkına sahip oluyor.


Ancak mesken kiralamalarınde mal sahibi istediği oranlarda zam yapamıyor. Kanunen, kira zammının ÜFE oranlarını geçmemesi gerekiyor. Bu şekilde yapılan zamların, kiracı tarafından kabul edilmesi ve yeni kira döneminde belirlenen zamlı kirayı ödemesi gerekiyor. Peki, kiracı zammı kabul etmezse ne olur?


Kiracı zammı kabul etmezse, kiranın belirlenmesi için dava açılabiliyor. Her zaman açılabilen bu dava yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira...