10 / 05 / 2024

Kiracıdan denetçi olur mu

Kiracıdan denetçi olur mu

Kat malikleri kurulu, yöneticinin görevdeki tutumunu devamlı olarak denetliyor ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebiliyor. Peki, kiracı apartman denetçisi olabilir mi? Kimler denetçi olabilir?

Kiracıdan denetçi olur mu?

Kanun gereğince apartmanda her üç ayda bir ve beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabiliyor. Peki kimler denetçi olabilir? Kimler denetçi olamaz? Kiracıdan denetçi olur mu?

Endeksa'dan gayrimenkul sektörü için yeni hamle! Gayrimenkul danışmanlarına ışık olacak!

Endeksa, arsa ve arazi konusunda uzmanlaşmak isteyen gayrimenkul danışmanları için yeni bir eğitim daha düzenlenecek. Bu girişim danışmanlar ve sektör için ışık olacak...

Kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Avukat Tarık Çakmak, X sosyal medya hesabından kiracının ölmesi durumunda haklarının kime geçeceğini maddeler halinde açıkladı. Peki kiracı ölürse ne olur, kiracılık hakkı kime geçer?

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde pek çok ev sahibi de kiracının kirasını yatıramaması için banka hesabını kapatmaya başladı. Peki ev sahibiniz hesabını kapatırsa ne yapacaksınız?

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Kiracılar dikkat! Eve zarar veren kiracıdan hasar masrafı nasıl alınır?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Bir kiracının eve zarar vermesi durumunda hasar masrafını ne zaman ödeyeceği sorulan sorular arasında yer almakta. Kiracı hasarı hemen karşılamak zorunda mı? İşte ayrıntılar...

Ev sahibinin 15 bin TL kira artışı isteği arabulucuda çözüldü! Kiracı ve ev sahibi yarı fiyatına anlaştı! 

İzmir Aliağa'da ev sahibi kiracıdan aylık 15 bin TL kira ve 1 sene sonunda tahliye talebinde bulundu. Anlaşmaya varılamayınca konu arabulucuya gitti. Kira anlaşmazlığı 'bedelin yarısı ve 1 yılda tahliye' şartı koyularak çözüme kavuştu. 

Ev sahipleri kiracıdan taahhütname alabilir mi? Taahhütname düzenlenirken nelere dikkat edilmeli? 

1 Eylül tarihi itibariyle kira ve kat mülkiyeti hukuku kaynaklı uyuşmazlıklarında yeni dönemin başlaması ile ev sahipleri de kiracılar da uyuşmazlıklarına mahkemeden önce arabulucularda arayacaklar. Peki Ev sahipleri kiracıdan taahhütname alabilir mi? 

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte 2023 kira kontrat örneği!

2023 kira kontrat örneği detayları ve kira sözleşmesi nasıl doldurulur sorusunun yanıtı ev sahipleri ve kiracıların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 kira kontrat örneği...

Sayıştay Başkanlığı resmen açıkladı: Denetçi yardımcısı adayı alınıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! 

Sayıştay Başkanlığı tarafından son dakika bir personel alımı açıklandı. Sayıştay Başkanlığı, boş bulunan 25 kadro için denetçi yardımcısı adayı alımı yapacak. Peki başvurular ne zaman? 

Carrefour'dan ayçiçek yağına dev indirim! arka arkaya gelen kampanyalar yüzünüzü güldürecek

Türkiye'de meydana enflasyon market ürünlerinin ücretlerini etkilemeye devam ediyor. Devamlı olarak zamlanan market ürünlerinde milyonlarca vatandaş indirim avantajı kovalıyor. Ayçiçek yağında gelen zamlar sonrasında Carrefour'dan dev indirim geldi.

Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? Kiracıyı çıkarmak için haklı sebepler nelerdir?

Ev sahipleri ve kiracılara dair pek çok soru sorulmaktadır. Bunlardan en bilineni de ihtar çekme konusudur. Kiracıların bir kısmı Ev sahibi kiracıya ihtar çekerse ne olur? sorusunu sormaktadır. İşte o ayrıntılar!

Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Geçtiğimiz seneden bu yana devam eden yüksek enflasyonun tetiklediği kira artışları gündemden düşmüyor. Fahiş konut kiralarına tepki: Yüzlerce kiracı durumdan şikayetçi! 

Kiracıdan denetçi olur mu Haberi

Kiracıdan denetçi olur mu

Kiracı apartman denetçisi olabilir mi?

Apartman ve konut sitelerinde kat malikleri kurulu, yöneticinin görevdeki tutumunu devamlı olarak denetliyor ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebiliyor.


Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılır; bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabilir.


Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye veya üç kişilik bir denetim kuruluna verebilir; bu halde denetçi veya denetim kurulu yönetim planında yazılı zamanlarda, eğer zaman yazılmamışsa, her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna verecekleri bir raporla denetimin sonucunu ve ana gayrimenkulün yönetim tarzı hakkındaki düşüncelerini bildirir; bu rapor çoğaltılarak birer örneği taahhütlü mektupla kat maliklerine gönderilir.


Denetçiler...