02 / 05 / 2024

Kiracılar anahtarı teslim etmezse ne olur

Kiracılar anahtarı teslim etmezse ne olur

Kiracılar anahtarı teslim etmezse ne olur? Yargıtayın aldığı karara göre, anahtarın teslim edilmediğini ispat eden ev sahibi, kontrat bitse bile kiracıdan aidat ve kiraları alabiliyor...

Florya Yalı'da hemen anahtar teslim 4+1 daireler! 

Florya Yalı projesinde 4 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor. Projede hemen anahtar teslim fiyatıyla satışlar devam ediyor. Peki Florya Yalı'da 4+1 konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

Hemen anahtar teslim prefabrik evlerde kampanya! 1+1, 2+1, 3+1 339 bin TL'ye ucuz fiyata ev sahibi olma fırsatı!

Prefabrik evlerin fiyatlarının ne kadar olduğu vatandaşlar tarafından merakla sorgulanıyor. Hemen anahtar teslim prefabrik evlerde kampanya! 1+1, 2+1, 3+1... 339 TL'ye ev sahibi olma fırsatı.

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum anahtar teslim töreninde kiracılar için müjde verdi. Bakan Kurum, konut fiyatları ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni projelerin olacağını açıklarken, Konut yardım ücretlerinin de yükseleceğini belitti. İşte detaylar…

Kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022!

Kiracı ve mal sahibi kiralama döneminin başında sözleşme imzaladığı gibi, sözleşme sonunda da teslim tutanağı imzalayabiliyor. İşte kiracı anahtar teslim tutanağı örneği 2022...

Elazığ'da deprem konutlarının anahtar teslim tarihi belli oldu!

Elazığ'ın Palu ve Kovancılar ilçelerinde inşa edilen deprem konutlarında anahtar teslim tarihi belli oldu.

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

İş yerini tahliye etmeyen kiracıya fuzuli işgal davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kiracılarımızı birkaç yıldır çıkarmaya çalışıyoruz sonunda dükkanı boşalttılar, anahtarı teslim etmediler. Polisle kilidi değiştirmeye gittiğimizde adam dükkana yerleşmiş. Fuzuli işgal davası nasıl ilerler? Bu şahsı nasıl çıkaracağız?' sorusunu yanıtladı.

Siirtli Öktem Kardeşler anahtar teslim fabrikalar üretiyor!

Siirtli Öktem Kardeşler, 2001 yılında Partner Teknik Endüstriyel'i kurdu. İki kardeş bugüne kadar Irak, Libya, Suudi Arabistan ve Mısır'da 100'ün üzerinde anahtar teslim fabrika yaptı. Şirketin şu anda da sekiz projede 110 milyon Euro'luk işi devam ediyor.

2018 yılında kiracılar yüzde 11 arttı!

TÜİK 2018 yılı için hane halkı tüketim harcamaları verilerine göre, ev sahipliği oranı azalırken, kiracı olanların sayısı artıyor.2018 yılında kiracılar ev sahiplerine her ay 5 milyar lira yatırdı. 

Kiracıları şüphelendi, ev sahibi ölü bulundu!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan Hasan Yılmaz, kendisinden haber alamayan kiracılarının polise haber vermesi üzerine evinde ölü bulundu.

Kiracılar hangi durumlarda evden çıkartılabilir?

Kiracılar hangi durumlarda mal sahibi tarafından evden çıkartılabileceklerini merak ediyor. Peki, ev sahibi kendisi kiraya çıkmak zorunda kalırsa kiracısını evinden çıkarabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Ev sahiplerini de kiracıları da ilgilendiriyor!

Ev sahipleri ve kiracıların kira sözleşmelerini yaparken dikkat etmesi gerekiyor. İleride yaşanacak sorunların önüne geçecek kira sözleşmesinin en doğru şekilde hazırlanması gerekiyor.

Kiracıları sevindirecek düzenleme!

Kiralara yapılacak olan yıllık artışlarda Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) yerine Tüketici Fiyatları Endeksinin (TÜFE) baz alınmasını öngören torba yasa teklifindeki madde, kiracılar lehine değişiyor. 

Kiracılar anahtarı teslim etmezse ne olur Haberi

Kiracılar anahtarı teslim etmezse ne olur

Kiracılar anahtarı teslim etmezse ne olur?

Yargıtayın aldığı karara göre,  kiralanan yerin fiilen boşaltıldığını ancak anahtarın teslim edilmediğini ispat eden ev sahibi, kontrat bitse bile kiracıdan aidat ve kiraları alabiliyor.


Yargıtay Kararı:

Kiracının kiralananı teslim ettiğini ispat etmesi gereği:

Özet: Tahliye taahhüdünün verilmiş olması kiralanının mutlaka o tarihte tahliye edildiğini göstermez. Taraflar arasındaki uyuşmazlık tahliyenin hangi tarihte gerçekleştiği konusunda toplanmaktadır.


Davacı, teslim tesellüm başlığı altında düzenlenen belgeye rağmen kiralananı 15 Haziran 2012 tarihinde tahliye ettiğini ileri sürerek ödenmeyen kira bedelini istemiştir.


Davalı kiralananı taahhüt ettiği tarihte boşalttığını savunmuş ise de bu savunmasını kanıtlayamadığı gibi Ostim Vergi Dairesi Müdürlüğünün 4.2.2004 tarihli cevabı yazısının ekindeki davalının vergi dairesi müdürlüğüne verdiği 13.1.2004 tarihli dilekçesinde Karabacak Mevki Yakacık Köyü 8 Sk. No: 13 Yenimahalle/Ankara adresindeki dava konusu kiralanana ait...