29 / 04 / 2024

kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi

kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi mükellefi kullanıcı oluyor. Peki, kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder? İşte yanıtı...

Çevre temizlik vergisi kiracı mı öder?

Çevre temizlik vergisine belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar tabi tutuluyor. Peki, Çevre temizlik vergisi kiracı mı öder mal sahibi mi? İşte yanıtı...

Kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Belediye Gelirleri Kanunu hükümlerine göre; belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Çevre temizlik vergisi kiracıya mı ait?

Çevre ve temizlik vergileri işyeri ve konutlar için ödeniyor. İşyeri veya konutta kiracının olması durumunda çevre temizlik vergisi kiracıya mı ait? Kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı için 3 farklı alternatif! Bakan peş peşe açıkladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Temmuz'da sona erecek kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılacağını duyurdu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konu ile ilgili 3 farklı alternatif hazırlığında olduklarını belirtti. İşte ev sahipleri ve kiracıların merak ettiği detaylar...

İş Bankası'ndan dev kampanya! Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemenizde 4 taksit!

Türkiye'nin en tanınan bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde! Emlak ve çevre temizlik vergisi ödemenizde 4 taksit fırsatı sunuluyor. Peki, kampanya ayrıntıları neler? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm kiracılarına müjde! Kira yardımı fiyatları arttı! Bu fırsat kaçmaz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum anahtar teslim töreninde kiracılar için müjde verdi. Bakan Kurum, konut fiyatları ve kira fiyatlarını düşürmek için yeni projelerin olacağını açıklarken, Konut yardım ücretlerinin de yükseleceğini belitti. İşte detaylar…

Çevre temizlik vergisi 2021!

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi 2021 yılı ücretleri belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2021 ne kadar?

Hazine ve Belediye kiracılarından kira istenmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemleri açıkladı. Murat Kurum, “Hazine ve Belediye kiracılarından kira istenmeyecek. Kira borçları ertelenecek”dedi...

Çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen çevre temizlik vergisi 2019 yılı ücretleri belli oldu. Peki, çevre temizlik vergisi 2019 ne kadar?

Emlak ve çevre temizlik vergisini kiracı mı öder?

Kimi mal sahipleri kiradaki gayrimenkulü için vergi mükellefinin kimin olması gerektiğini sorgulayabiliyor. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kiracı mı öder? Vergi mükellefi kimdir?

Çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Konut ve işyerleri ile diğer yapılar adına ödenen vergiler arasında yer alan çevre temizlik vergisinde ödemeler Kasım sonuna kadar devam ediyor? Peki, çevre temizlik vergisi 2018 nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi yapılandırma 2018!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında çevre temizlik vergisi borçları da yapılandırılabiliyor...

Çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemelerinde son 30 gün!

Yalnız konut ve işyeri kullanıcılarının mükellef olduğu çevre temizlik vergisinin 2018 yılı 1. taksit ödemelerinde son 30 gün kaldı..

Bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz? 

Çevre ve temizlik vergisini, ev ve işyeri ve diğer yapıları kullanan kimseler ödüyor. Peki bu yıl ne kadar çevre temizlik vergisi ödeyeceğiz? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

Çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017!

Konut ve işyerleri kullanıcılarından tahsil edilen çevre temizlik vergisi için 1. taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

İşyeri çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

İşyeri çevre temizlik vergisi borçları için ilk taksitler en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki, işyeri çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017 ne zaman ödenecek?

kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi Haberi

kiracılar çevre temizlik vergisi öder mi

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. İşyerleri için belediyeye gidilerek ödenen bu vergi, meskenkerde su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenenen çevre temizlik vergisinde; İlk taksit Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksit ise Kasım ayında ödeniyor.


Kullanılmayan taşınmazlar için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. Kullanılan taşınmaz malların ise vergi mükellefi kullanıcı oluyor. Peki, kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder?


Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisinden kiracı sorumlu oluyor. Taşınmazını kiraya veren mal sahipleri belediyeye bir dilekçe vererek kendi üzerlerindeki vergi sorumluluğundan kurtulmuş oluyor.


Dilekçe örneği


............. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA 

                                     ...