19 / 05 / 2024

kiracılar hangi masrafları öder

kiracılar hangi masrafları öder

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kiracılar ortak giderlere katılmakla yükümlü sayılıyor. Peki, ev sahibi hangi masrafları öder? İşte, ev sahibinin ödemesi gereken masraflar!

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Satılmış ve içerisinde kiracı bulunan evlerin durumunda bir kiracının evden ne kadar sürede çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, yeni ev sahibi kiracıyı hangi süreçlerde ve nasıl evden çıkarabilir?

Kiracılar dikkat! Kiracıyı ev sahibi evden hangi durumlarda çıkaramıyor!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılı durumlar karşısında kiracılar evden çıkarılmamak için her türlü yola başvurabiliyorlar. Buna göre, kiracıların yapacakları bir işlem ile ev sahipleri uzun seneler onları evden kolay kolay çıkaramıyorlar.

Kiracılar dikkat! Kiracı eve ev arkadaşı alabilir mi? Alırsa hangi şartlarda alabilir?

Kiracılar için kira fiyatları çok fazla artınca ev arkadaşı almak ve kirayı paylaşmak bir çözüm yolu haline geldi. Fakat böyle bir durumda yasal mevzuat merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracı eve ev arkadaşını hangi şartlarda alabilir?

Evi tahliye etmeyen kiracılar bu zarar ve masrafları karşılamak zorunda! Ev sahipleri dikkat!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında geçen tahliye davalarında pek çok detay bulunuyor. 8.265 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı, ev sahiplerinin haklarını X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi kaybolursa ne olur?

Kira sözleşmeleri ev sahipleri için de kiracılar için de oldukça önemli bir evraktır. Kira sözleşmesinin kaybolması durumunda ev sahipleri ile kiracılar arasında ne gibi sıkıntılar yaşanır? Kira sözleşmesini kaybedenler hangi sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirler.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit davası masraflarını kim öder?

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki kavgalar hız kesmeden devam ederken, kira tespit davası masraflarını kimlerin ödeyeceği de merak ediliyor. İşte ev sahipleri ve kiracılar tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...

Kiracılar dikkat! Alt kata su sızarsa masrafı kim karşılar...

Kiracıların evde meydana gelen sıkıntılardan karşılamak zorunda oldukları bazı masrafları ev sahipleri ile aralarında gerilim yaşamalarına neden olabilmektedir. Buna göre, alt kata su sızması durumunda kiracının herhangi bir sorumluluğu var mıdır? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait olur?

Kiracıların konutlarda gerçekleştirdikleri bazı tadilatların masrafları konut sahipleri arasında zaman zaman sorun yaşanmasına neden oluyor. Peki, kiracı balkonu mutfağa katarsa masraftan düşebilir mi? İşte detaylar...

Kiracılara müjde! O parayı ev sahibi ödemek zorunda: Boşuna ödemeyin!

Kira sözleşmesi yapan ev sahipleri ve kiracılar, bazı masraflar konusunda anlaşmazlık yaşayabiliyor. Hangi giderlerin kiracıya, hangilerinin ise ev sahibine ait olduğunu bilmek, kira sözleşmelerinin açıklığa kavuşması açısından oldukça önemlidir. İşte bu konuda tüm detaylar...

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

kiracılar hangi masrafları öder Haberi

kiracılar hangi masrafları öder

Ev sahibi hangi masrafları öder?

Gayrimenkul kiralamalarında, taşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kiracılar ortak giderlere katılmakla yükümlü sayılıyor. Bu hususta ev sahibi ile kiracının ayrı ayrı yükümlülükleri bulunuyor.


Kanun gereğince, evde yapılan tadilatların bazı masraflarını kiracının, bazısını ise ev sahibinin ödemesi gerekiyor. Peki, evde yapılan hangi tadilatları ev sahibi öder?


* Site yönetiminin aldığı kararla yapılan tadilatları ev sahibi ödüyor. (asansör tamiratı, otopark kilit taşı döşenmesi, dış cephe boyanması, tel örgü çekilmesi, çatı tadilatı gibi) .


* Kullanılmayacak kadar çok eskiyen veya olmayan demirbaşları ev sahibi ödüyor. Mesela günısı, dış kapı, iç kapı, musluklar, pencereler gibi.


* Optimal kullanım ömrünü tamamlamadan kötü kullanımdan dolayı eskiyen veya kırılan pencere, musluk kapılar,...