05 / 05 / 2024

Kiracılara kira yardımı

Kiracılara kira yardımı

Kentsel dönüşüm projesinden faydalanmak isteyen kat maliklerinin riskli konutunda kiracı olması halinde, kiracının kendisine verilen süre içerisinde evi tahliye etmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümdeki binadan kiracı nasıl çıkarılır?

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evleri kentsel dönüşümlere girenlere düzenli olarak kira yardımı veriliyor. Ayrıca 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı veriliyor. Peki 2024 kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

6 Şubat merkezli meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılmaya başlandı. Ancak kira yardımlarının tam olarak alınamadığı gündeme geldi. İşte o açıklamalar...

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

81 ildeki kiracılar için tek tek ödeniyor! En yüksek kira yardımı hangi illerde? Kiracılar hemen bu rakamlara bakın!

'Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, kaç TL?' sorularının yanıtları belli oldu. İşte il il hükümet tarafından verilen kira yardımı tutarları...

Kiracıya 3 bin TL, ev sahibine 5 bin TL! Depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

6 Şubat Kahramanmaraş depremi 10 ili etkiledi. Bu illerde yaşayan depremzedeler için devlet tarafından kiracılara 3 bin TL, ev sahiplerine ise 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki depremzede kira yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak?

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

12 ay boyunca karşılıksız 1.500 TL verilecek! Kira yardım ödemesi nasıl alınıyor?

Bakanlığın dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destekleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 lira kira yardımı gerçekleştiriliyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir?

Evleri kentsel dönüşüm kapsamına alınan binalarda yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Peki, Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır, kimler alabilir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

İzmir'deki depremzedelere yapılan kira yardımı geri istendi iddiası!

İzmir'de meydana gelen depremin ardından evleri yıkılan vatandaşlara kira yardımı yapılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, 90 depremzededen Şubat ayı için yatırılan bin 150 Türk Lirası tutarındaki kira yardımını geri istediği iddia edildi.

Kiracılara kira yardımı Haberi

Kiracılara kira yardımı

Kentsel dönüşümdeki binadan kiracı nasıl çıkarılır?

Kentsel dönüşüm projesinden faydalanmak isteyen kat maliklerinin riskli konutunda kiracı olması halinde, kiracının kendisine verilen süre içerisinde evi tahliye etmesi gerekiyor. Kiracı bu süreçte ev sahibinden bir şey talep edemiyor ancak; anlaşma ile riskli yapıyı tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; kiracıları ve sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kanun kapsamında yapılacak yardım ve desteklerden faydalanabiliyor. 


Peki, maliki olduğunuz riskli yapıda kiracınızın çıkmadığını farz edelim. Bu durumda riskli binayı tahliye etmeyen kiracı hakkında ne yapılacak?


Riskli binanın yıktırılması için maliklere verilen süreler içerisinde riskli binayı tahliye etmeyen malik veya kiracılar İstanbul, İzmir ve Bursa’da Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri’ne, diğer illerde ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne bildiriliyor.


Riskli yapıların tespiti, tahliyesi ve yıktırma iş...