06 / 05 / 2024

Kiracılara ödenen kira yardımı miktarı

Kiracılara ödenen kira yardımı miktarı

Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul ve Türkiye'de kaç kişi kira yardımı için başvuruda bulundu? Kaç ev sahibi ve kiracıya, kaç TL kira yardımı yapıldı? İşte kentsel dönüşümde ödenen kira yardımı miktarları!..

İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? Anlaşamayan ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüzde 25 zam sınırı ve tahliye talepli anlaşmazlıklar mahkemeleri de kilitlemiş durumda. Peki İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri, evi göstermeyen kiracı hakkında nasıl bir işlem yapmalı? Kiracılara ceza verilir mi?

Ev sahipleri evlerini satmak istedikleri zaman mevcut kiracıların evi göstermeme sorunu aralarında sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep olabiliyor. Buna göre, ev sahipleri bu sorunun çözümünü ve kiracılara böyle bir süreçte ceza verilip verilemeyeceğini merak etmekteler.

Kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Ev sahiplerine ve kiracılara flaş uyarı! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı haklarını merak ediyor. Peki kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkarılabilir mi? Avukat Mehmet Fatih Özer, 4 maddede sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Hazine Bakanlığı açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılara tebligatlar gönderilmeye başlandı!

Ev sahibi ve kiracılara yönelik gerçekleşen çalışmalar kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Buna göre, kira gelirlerinin doğru bir şekilde beyan edilmesi için gerekli uygulamalar yapılırken, tebligatların da tek tek gönderilmeye başlandığı da kaydedildi. 

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son örnek Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan kiracı Tuğra Köklen oldu. Kira bedeli düşük olan Köklen, tahliye kararına itiraz edemedi. İşte ayrıntılar...

Yasal artışın üzerinde ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemden düşmüyor. Ülke genelinde barınma en büyük problem haline gelirken kiracıların kira fiyatlarıyla mücadelesi devam ediyor. Peki kira artışı ne kadar olmalı? Fazla ödenen kira ev sahibinden geri alınabilir mi?

Kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir? Ev sahipleri ve kiracılara şok!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira tespiti ile uyarlamanın farklarını ve iki durumun nasıl dava konusu olacağını merak ediyor. Peki kira tespit davası ve uyarlama davası arasındaki fark nedir?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Kiracılara şimdi de tahliye taahhüdü dayatması!

Turizm şehri Antalya'da mülk sahipleri, son zamanlarda gündemden düşmeyen kiraların fahiş oranda artması sebebiyle kiracılara tahliye taahhütnamesini zorunlu tutuyor. 

Kiracılara müjde! Kira ödemelerinde devrim niteliğinde düzenleme!

Kira fiyatlarındaki artışın ardından kirasını ödeyemeyen vatandaşlara müjdeli haber geldi. Devlet destek elini uzatıyor. Bu kişiler 10 bin TL kira desteği alabilecek. İşte detaylar...

Kiracılara ödenen kira yardımı miktarı Haberi

Kiracılara ödenen kira yardımı miktarı

Kentsel dönüşümde ödenen kira yardımı! 


Kira yardımı için İstanbul'da 13 Aralık 2013 itibariyle 3 bin 525 ev sahibi ve 315 kiracı, toplam 3 bin 840 kişi başvuruda bulundu.


Ev sahiplerine şimdiye kadar 6 milyon 955 bin 395,34 TL kira yardımı ödendi. Kiracılara ise toplamda 408 bin 850 TL kira yardımı yapıldı. İstanbul'da kira yardımı için ev sahibi ve kiracıya ödenen toplam paranın miktarı 7 milyon 364 bin 245,34 TL oldu. 


Türkiye genelinde ise 5 bin 58 ev sahibi kira yardımı için başvururken; kira yardımı isteyen kiracı sayısı ise 520'de kaldı. Toplam 5 bin 578 kira yardımı talep edildi. 


Ülke çapında 9 milyon 431 bin 295,62 TL kira yardımı ev sahiplerine ödenirken, kiracılara ödenen kira yardımı ise 667,25 TL. Toplamda ev sahipleri ve kiracılara...