03 / 05 / 2024

kiracıların dask yaptırması

kiracıların dask yaptırması

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortasının tüm binalar için yapılmış olması gerekiyor. Aksi halde taşınmaz hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi işlem yapılamıyor. Peki, kiracılar dask yaptırmak zorunda mı?

Sosyal medyada 'Gaspçı kiracı' krizi: Ev sahipleri gaspçı kiracıların ortak özelliklerini yazdı! 

Ev sahipleri sosyal medyada gaspçı kiracıların ortak özelliklerine değindi. İşte konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Ev sahipleri, kiracıların yüzde 25 gaspından kurtulmak için senelerce adliyelerde sürünüyor!

Gazeteci Cem Seymen, ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklarla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve ev sahiplerinden gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Kiracılara not sistemi geliyor, notu düşük olana ev verilmeyecek...

Kredi notunun ardından şimdi de kiracı notu geleceği belirtildi. Ünlü ekonomistten kiracılara kötü haber geldi. Kiracılara not sistemi sayesinde, notu yeterli olmayan kiracıların ev kiralaması zorlaşacak.

Avukattan ev sahiplerine tavsiye: Kiracılarınızla bir şekilde anlaşın mahkemeler bu konuya çözüm olmaktan çok uzak!

Kiracılarını çıkarmak isteyen ev sahipleri ihtiyaç sebebiyle tahliye davasına yöneliyor. Ancak duruşma tarihleri oldukça ileri atılıyor. Avukat Nagehan Berfe Yağar, konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Ev sahibinize karşı haklarınızı biliyor musunuz? 

Hem ev sahipleri hem de kiracıların yaşadıkları mağduriyetler gündemden düşmezken yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Hukukbil de kiracıların ev sahiplerine karşı haklarını yazdı. İşte Hukukbil'in o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kiracıların yasal hakları neler? Kiracı evden çıkmak istemezse sonuç ne olur? 

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri halinde ne yapabileceklerini bilmiyor ve merak ediyorlar. Buna göre, kiracıların yasal hakları neler? Ev sahibi kiracısını evden çıkarırsa ne olur?

Kiracılar isyan bayrağını çekti: Kara kara düşünüyoruz!

Antalya Kiracılar Dayanışması Platformu Kurucusu Cengiz Kul yaptığı açıklamada kiracıların giderek artan kira bedelleri için isyan bayrağını çektiğini belirterek, halkın seçimde tepkisini göstereceğini dile getirdi.

Ev sahipleri dikkat! Kiracıların ev sahiplerine yeni oyunu!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ediyor ve gündemdeki yerini de koruyor. Buna göre, kira zammı meselesinde adeta köşe kapmaca yaşanırken bu sefer ev sahiplerinin değil kiracıların kira zammı ile ilgili yaptıkları gündem oldu.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor!

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2023 yılı sonuçlarına göre, oturulan konuta sahip olanların oranı 2022'ye göre 0,5 puan azalarak 2023'te yüzde 56,2 oldu. Ekonomist Nejat Özonay, "Hanelerin yüzde 73'ü kira vermiyor, kiracıların büyük kısmı piyasadan daha düşük kira ödüyor" dedi. İşte o paylaşım

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Ev sahipleri ile kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu açıklandı: En az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahliye konusu sebebiyle sık sık anlaşmazlık yaşayan ev sahipleri ile kiracıların karıştığı kavgaların bilançosu hesaplandı. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi kiracısını evden nasıl çıkarır? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanalar sıkıntılar her geçen gün artıyor ve gündemi de meşgul ediyor. Kiracısını evden çıkarmaya ikna edemeyen ev sahipleri maalesef mahkeme yoluna gidiyorlar. Buna göre, ev sahipleri hangi gerekçeler ile kiracılarını evden çıkarabilirler?

kiracıların dask yaptırması Haberi

kiracıların dask yaptırması

Kiracılar DASK yaptırmak zorunda mı?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


Bu sigortanın tüm binalar için yapılmış olması gerekiyor. Aksi halde taşınmaz hakkında herhangi bir alım satım ya da kiralama gibi işlem yapılamıyor. 


Peki, bir eviniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi düşünelim. Bu durumda DASK masraflarını kim öder? Kiracılar DASK yaptırmak zorunda mı?


DASK poliçesi, ev sahibi adına yapılıyor. Bu nedenle kiracılar için zorunlu deprem sigorta poliçesi düzenlenmiyor. Ancak bu süreçte kimi mal sahipleri DASK poliçesinin masraflarının da kiracı tarafından ödenmesini isteyebiliyor.


Buna göre kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırmış oluyor.


DASK masrafları:

DASK sigortası hesaplamasında kullanılan ve...