28 / 08 / 2024

kiracım anahtarı teslim etmiyor

kiracım anahtarı teslim etmiyor

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmesi sona eren kiracıın taşınmazı sözleşmede belirtilen esaslara uygun bir şekilde bırakması ve anahtarı teslim etmesi gerekiyor. Peki, kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?

Devlet destekli 49 bin liraya anahtar teslim konut! Ev sahibi olmak isteyenlerin fırsat ayağına geldi! Kaçırmayın!

Milyonlarca kişinin hayalini süsleyen müstakil evlere artık ulaşmak çok kolay. Müstakil ev  sahibi olmak isteyenlere güzel haber geldi. 49 bin 900 liraya anahtar teslim müstakil evler fırsatı. 

Emekli ev sahibinden isyan: İstanbul ve Eskişehir'de lokantaları olan kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor!

Kiralara getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da kaldırıldı ama mağduriyetler bitmedi. Emekli ev sahibi "Kiracım 30 bin TL'lik evde 5.950 TL'ye oturuyor" dedi ve yüzde 25 zam sınırı sebebiyle yaşadığı mağduriyeti anlattı. İşte ayrıntılar...

Kiracısını 1 milyon TL finanse eden mağdur ev sahibi diyanete sordu: Kiracımı fonlamam fitre zekat yerine geçer mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar gündemdeki yerini korurken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden diyanete "Kiracımı son 2 senede 1 milyon TL finanse ettim, Kiracımı fonlamam  fitre zekat yerine geçer mi?" diye sordu

Mağdur ev sahibi sordu: Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık almış, acaba kurbanı kabul olur mu?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibi Hakan Kara'dan da şaşırtan bir paylaşım geldi. Hakan Kara sosyal medya hesabı üzerinden "Kiracım benden çaldığı kiralarla kurbanlık dana almış, acaba kurbanı kabul olur mu?" diye sordu.

Evini büyük zararla teslim alan Mağdur ev sahibi sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları gündemdeki yerini korurken, evini büyük bir zararla teslim alan Mağdur ev sahibi de görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak sordu: Kim mağdur? Ev sahibi mi kiracı mı?

Mağdur ev sahibi, 'Kiracım kıstığı kirayla estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor' diye sordu, cevaplar şaşırttı!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sular durulmazken, mağdur ev sahibinden şaşırtan bir paylaşım geldi. Müzeyyen Mağdur ev sahibi sosyal medya hesabı üzerinden "Benim kiracım kıstığı kira ile estetik yaptırıyor, sizinki ne yaptırıyor?" diye sordu. Paylaşıma gelen yorumlar şaşırttı...

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Chery'den anahtar teslim ucuz SUV fırsatı! Adeta kapış kapış satılıyor!

Türkiye'de son zamanlarda birçok kişinin tercih ettiği Chery markasının ekim ayı fiyatları göreni şaşkına çeviriyor. Chery'den anahtar teslim ucuz SUV fırsatı! Adeta kapış kapış satılıyor! Peki, Chery Ekim ayı fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felakei olarak nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Hatay'da, Hatay'da depremzedeler için inşa edilen köy evleri Kasım'da teslim edilecek.

Greenpark Konutları'nda hemen anahtar teslim fırsatı!

Tusa inşaat tarafından Eskişehir Tepebaşı'nda inşa edilen Greenpark Konutları'nda hemen anahtar teslim fırsatı devam ediyor. Peki Greenpark Konutları'nda daire fiyatları ne kadar? İşte Greenpark Konutları fiyat listesi.

Mest Villaları'nda hemen anahtar teslim fırsatı!

Mest Villaları, Aydın ili, Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesi'nde konumlanıyor.  Kabasakal İnşaat tarafından inşa edilen Mest Villaları'nda hemen anahtar teslim fırsatı devam ediyor. Peki Mest Villaları ne kadar? İşte detaylar...

Florya Yalı'da hemen anahtar teslim 4+1 daireler! 

Florya Yalı projesinde 4 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor. Projede hemen anahtar teslim fiyatıyla satışlar devam ediyor. Peki Florya Yalı'da 4+1 konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

kiracım anahtarı teslim etmiyor Haberi

kiracım anahtarı teslim etmiyor

Kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmesi sona eren kiracıın taşınmazı sözleşmede belirtilen esaslara uygun bir şekilde bırakması ve anahtarı teslim etmesi gerekiyor.


Ancak kimi kiracılar, mal sahibine anahtarı vermeden gidebiliyor. Peki, kiracı anahtarı teslim etmezse ne olur?


Kiracı anahtarı teslim etmezse kiracıya karşı dava açılabiliyor. Kira sözleşmesinin feshedilmesine rağmen anahtarları teslim etmeyen kiracı, söz konusu dönemden sonra biriken aidat ve kiraları ev veya işyeri sahibine ödemek zorunda kalabiliyor. 


Yargıtay'ın verdiği karara göre,  ödemelerin gerçekleşmesi için konut sahibinin anahtarların kendi tarafına teslim edilmediğini ispatlaması gerekiyor.


Yargıtay karar örneği..

“Davacının erken tahliyesi sebebiyle uğradığı zarar tazmin edilmiş ise de bu yolla ulaşılan tarihin benimsenmesi için kiralananın fiilen boşaltılmış ve anahtarlarının kiralayana hukuki şekilde teslim edilmiş olması gerekir. 


Anahtar teslim edilmediğini böylece kira ilişkisinin kendisince...