14 / 05 / 2024

kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim

kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim

Kiracı kimi zaman taşınmazı başkasına kiraya verebiliyor. Peki, kiraladığı evi kiracı başkasına kiraya verebilir mi? Siz de "Kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi? Bu durumda kiracının hakları nedir?

Ev sahiplerinin kiracıları çıkarmak için başvurdukları yöntemlerden bir tanesi de “Kendim oturacağım” demek. Peki ev sahibi kiracıyı 'Ben oturacağım' diye çıkarıp evi başkasına kiralayabilir mi?

TZOB Başkanı Bayraktar: Tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması önlenmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım topraklarının korunması ile ilgili yaptığı çalışmalar ile ilgili açıklamada bulundu. Bayraktar; “Artık bir karış toprak dahi kaybedilmemelidir. Bu amaçla tarım arazilerinin amaç dışına çıkarılması kesinlikle önlenmelidir.”

Kiracılar evi bir başkasına kiraya verebilir mi? Ev sahipleri aman bunlara dikkat! 

‘Alt kiralama’ olarak tanımlanan, kiracının evi başkasına kiralama durumu ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki kiracılar evi bir başkasına kiraya verebilir mi? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi-kiracı davası için emsal karar! Kiracı diğer odaları başkalarına kiralayabilir!

Federal Mahkeme, emsal niteliğinde bir karar alarak kiracının, söz konusu konutun diğer odalarını başkalarına kiralayabileceğine hükmetti.

Kiracı olduğu evi günlük kiralayana 100 bin TL ceza!

Konut kira fiyatlarının yükselmesinin ardından kiracı olduğu evi, başkalarına günlük kiraya verip, kazanç elde edenlere 100 bin lira ceza kesilecek. 

Başkasına ait tapu bilgilerini nasıl, nereden öğrenilirim? 

Tapu bilgilerinin nereden nasıl öğrenileceği merak ediliyor. Hatta bazı kişiler başka kişiler tarafından da merak eidliyor. Peki, başkasının tapu bilgileri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

İngiltere: Türkiye ile müzakerelere başlanacak

İngiltere’den Türkiye ile müzakerelere başlanacağına yönelik açıklama geldi. Bu kapsamda, Türkiye ile İngiltere arasındaki serbest ticaret anlaşmasının kapsamının hizmetler ve dijital sektörü de kapsayacak şekilde genişletilmesi amacıyla müzakerelere başlanacak.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Bir devir sona eriyor!

Kiracılarından daha fazla kira bedeli almak isteyen konut sahipleri, mülklerini akrabalarına ya da üçüncü şahıslara devredip kontrat yenilemeye çalışıyor. Ancak uzmanlar, konutun bir başkasına devredilmesinin tahliye nedeni olamayacağını ifade ediyor.

Tapu sahipleri aman dikkat! Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Başkasına ait tapu sorgulanabilir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Tarlasına traktör alacak çiftçilere müjde! Başak Traktör Mart fiyatları peş peşe açıklandı! 2 Mart 2023 fiyat listesi

Başak Traktör 2023 traktör fiyat listesi Mart ayında değişmedi. Tarlasına traktör alacak çiftçilere müjde! Başak Traktör Mart fiyatları peş peşe açıklandı! 2 Mart 2023 fiyat listesi...

19 Şubat evde bakım parası yattı mı? Şimdi herkes hesaplarına baksın! Başvuran tam bu kadar alıyor! İl il liste...

Evde bakım maaşı Şubat ayı ödemeleri merakla araştırılıyor. Peki 19 Şubat evde bakım parası yattı mı? Şimdi herkes hesaplarına baksın! Başvuran tam bu kadar alıyor! İl il liste...

kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim Haberi

kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim

Kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracıların bazı yetkileri bulunuyor. Bu yetkiler arasında kiraladığı taşınmaza bir başka alt kiracı bulması yer alıyor.


Kanunen kiracı kiraladığı taşınmaz malı bir başkasına kiraya verebiliyor. Ancak bunun bazı koşulları bulunuyor.


Peki, kiracım evi başkasına kiralamış ne yapabilirim, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.


Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez.


Alt kiracı, kiralananı kiracıya tanınandan başka biçimde kullandığı takdirde kiracı, kiraya verene karşı sorumlu olur. Bu durumda kiraya veren, kiracısına karşı sahip olduğu hakları alt kiracıya veya kullanım hakkını devralana karşı da kullanabilir.


Kira...